Joulussa on sitä jotakinjoulu on mielentila

Joulua ei voi kuvata ilman tunnelmaa. Se on jokaisella omansa perinteistä ja elämästä muodostuva.
Sisäinen olotila. Siinä on se tunnelma. Hyvä olo ja onnellinen autuus toki tarvitsevat ulkoistakin buustia, mutta kuitenkin, tärkein on meillä sisällä.

Joulua edeltävä kiire ja hässäkkä voivat jäädä päälle, viedä joulusta hyvän olon. Jotenkin sitä vastaan pitäisi painia. Niin että kun joulu vihdoin on, olisi silloin itsellä hyvä. Kun itsellä on hyvä, hyvän renkaat saavuttavat muut ympärillä.
Mikään ei korvaa omaa osuutta tunnelman luonnissa. Minkään tilanteen tunnelman. Juhla tai arki, on omilla asenteilla ja tunnelmilla suuri merkitys miten elämän juuri siinä koemme. Millaisia olemme toisillemme. Millaisia muistoja meille jää. Ja minkälaisiksi tulevat juhlat, arjet, tapahtumat meidän mielessä sävyttyvät.

Näitä mietin tänä jouluna. Hämilläni tunnustan että ehkä ensimmäistä kertaa ikinä näin päin. Havahduin ymmärtämään, ihan oikeasti tiedostamaan että itselläni on omassa tunnelmassani iso osa. Tämä on niitä asioita jotka tietää mutta ei välttämättä tiedosta.

Podin ennen joulua harmaata aikaa. Vajosin synkkiin ajatuksiin. Katseeni osui ja ajatukseni tunnistivat kaikkea mitä minulla ei mielestäni ole. Tällaiselle tielle kun lähtee, on matka loputon.
Pieni kuusi muutti paljon. Se toi jouluista tunnelmaa ja avasi silmäni kaikelle sille mitä minulla on.

Emme voi odottaa että muut luovat meille hyvän olon. Emme voi olla kuppeja joita täytetään muiden toimesta. Että mielemme iloitsevat ja sydämemme riemuitsevat vain kun joku antaa hyvän olon meille. Ihmiset ympärillämme ovat ilonaiheita ja onnen lähteitä, mutta se ei ole heidän ensisijainen tehtävänsä. He ovat he, joiden tärkeys on ilmeinen mutta jotka eivät ole vierellämme tekemässä oloamme paremmaksi. He ovat tärkeitä omana itsenään ja tekevät sen takia oman olomme hyväksi. Ja me toivottavasti heidän.

Hyvä olo on itse kunkin voimavara. Siitä riittää jakaen. Oikeastaan sitä ei erikseen tarvitse jakaa. Se leviää ihan itsestään.

Tällainen on minun joulutarinani. Jouluinen tunne. Opetus.

Hyvää mieltä ja oloa kaikki te siellä <3
Sii juu!
10 kommenttia

 1. Ihana Jouluinen tunne♥ Kumpa aina muistaisikin sen, että itsestä paljon johtuu, millaista elämää taaäälä eletään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Tosiaan Hannele, joulu on juuri tätä: hyviä tunteita <3

   Mukavaa uuden vuoden odotusta!

   Poista
 2. Jouluisin tulee pysähdyttyä ja mietittyä syntyjä syviä ja usein havahtuu miten elämässään asiat onkaan ja se klassinen uuden vuoden lupaus on hyvä tehdä tai edes miettiä sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on tosiaan ajatusten pysäkki. Pimeys, kynttilät ja jouluinen tunnelma antavat ajatuksille siivet. Hyvä on myös suunnitella ja miettiä tulevaa :)

   Ihania loppuvuoden päiviä <3

   Poista
 3. Ihanan kauniit kuvat ja viisaita sanoja! Asenne ratkaisee todellakin ja oma sisäinen fiilis saa näkemään harmaudessa ja vesisateessa mahdollisuuden hyggeilyyn jne. Olen enenevissä määrin alkanut miettiä miksi joulu- tai lomamoodia ei voisi kääntää mieleensä perusviikonloppunakin tai vaikka ihan arkenakin. Mukavaa väliviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3 Just kuule noin! Kun meillä oikeasti on hyviä tuntemuksia ja fiiliksiä niin miksi niillä ei arkeakin parannettaisi. Tuo on kyllä hyvin ajateltu. Tämä jää mulla nyt mielen päälle ja toivottavasti muistan sen pitkään. Asenne tosiaan ratkaisee paljon - arjessa ja juhlassa.

   Mukavaa loppuvuotta Anu-ihana!

   Poista
 4. Hienot kuvakulmat ja kivat yksityiskohdat kuvissa.
  Joulukuusi korvakoruna hymyilyttää erityisesti :)
  Hyvää loppuvuotta ja ihanaa uutta vuotta 2017 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita kuvien puolesta <3 Tykkään joulun aikaan pitää jouluisia koristeita. Nuo kuusikorvikset ovat monen vuoden takaa ja edelleen lempikoristeeni :)

   Oikein paljon sitä samaa Rita, mukavia loppuvuoden päiviä ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen