Tietokoneen käyttö haltuun!

                                                                         

 * Yhteistyössä KLINGEL-verkkokaupan kanssa


Päivätyöni on tietojärjestelmien parissa. Yksi tärkeä osa työtäni on osaamisen vahvistaminen koulutuksin. Toistuvasti törmään siihen tosiasiaan että uuden oppimista vaikeuttaa eniten tietokoneen käytön perusasioiden heikko hallinta.

Varttuneempi joukko ihmisiä, me jotka emme ole syntyneet ja kasvaneet tietokoneiden vieressä, olemme tilanteessa, jossa on ylitettävä mahdollinen vastenmielisyys ja osaamattomuuden tunne tietokoneen käyttöä kohtaan. Meidän on luovuttava sitkeästä päähänpinttymästä ettemme osaa, ettemme muka voisi oppia. Omat asenteemme ovat tässä(kin) asiassa suurin este ylitettäväksi.

Siksi olen erittäin ilahtunut KLINGEL-verkkokaupan tarjoamasta yhteistyöstä. Sain tutustua KLINGEL:n julkaisemaan, ilmaiseksi ladattavaan e-kirjaan Tietokoneen käytön alkeet – Tietokoneopas kaikenikäisille
Elämästä ei enää selviä ilman tietokoneen käyttöä.

Palvelut, kaupat, pankit, verottaja, Kela ja sosiaalinen kanssakäyminen ovat nykyään pitkälti sähköistä toimintaa. Työelämässä käytämme useita eri työhömme liittyvien tietojärjestelmiä. Erilaiset palvelut ovat meidän käytettävissä kotisohvalta jos vain niin haluamme. Ystävät ja sukulaiset Facebookin, Skypen ja erilaisten chat-ohjelmien avulla tavoitettavissa.

Eikö niin että tavoittelemme itsenäisyyttä tietokoneen käytössä? Ettei meidän tarvitse odottaa, että puoliso, lapsi, lapsenlapsi tai ystävä auttaisi kun ehtii, vaan että voimme käyttää tietokonetta niihin tarpeisiin ja tarkoituksiin joihin itse haluamme. Että saamme tietokoneen hyötykäyttöön. Hyödyksi itsellemme. Tietokoneen perustehtävä on olla meille avuksi. Ei meidän jarruna. Renki, jota me emäntinä ja isäntinä osaavasti ohjaamme.

Tietokoneen käyttö on kansalaistaito.

Tietokoneen käytön alkeet – Tietokoneopas kaikenikäisille auttaa hyvään alkuun. Opas on helppolukuinen Windows 7 ja 10 esimerkein varustettu tietokoneen käytön opas vasta-alkajille mutta myös mainio kertauksen apuväline. Kirjan on kirjoittanut Cordet Clottey, joka toimii muun muassa Microsoft Office -asiantuntijana. 

Kuvakaappaus oppaan esittelysivulta klingel.fi

Oppaassa käydään läpi vaihe vaiheelta tietokoneen monipuoliset käyttömahdollisuudet. Opas alkaa lyhyellä johdanto-osalla tietokoneen ”sielunelämästä”, oheislaitteista, näppäimistön ja hiiren käytöstä. Kerronta on selkeää niin ettei mikään asia saa päätä pyörälle. Yksinkertaisesti ja selkeästi havainnekuvien avulla lukija tutustuu tietokoneen käyttöön. Tietokoneen hyötyohjelmien kuten Word:n, Excel:n ja Power Point:n käyttö neuvotaan. Sähköpostin, sosiaalisen median ja internetin hyötyjä ja turvallista käyttöä käydään läpi. Tietokonetta vahingoittavat virukset, madot ja troijalaiset selitetään ja kerrotaan miten niitä voi välttää. Valokuvien siirtäminen puhelimesta tai kamerasta ja niiden tallentaminen tietokoneelle opastetaan kohta kohdalta. Ja paljon muuta.

Kuvakaappaus oppaan esittelysivulta klingel.fi

Nykyajan tietokoneiden käytön lähtökohtana on käyttäjäystävällisyys ja mahdollisimman pitkälle viety automatiikka. Hyvä on toki päällisin puolin tietää mitä kaikkea tietokone sisälleen kätkee, mutta tärkeintä on ottaa tietokone omaa elämää helpottavana työkaluna käyttöön. Siihen opas tarjoaa hyvät eväät. Otan sen opetustyössäni käyttöön kertomalla siitä kaikille jotka tarvitsevat tukea tietokoneen peruskäytössä.

Oppaan voi oottaa kauniiseen käteen: Sen voi tulostaa vierelleen.


Esittelin opasta muutamalle työtoverilleni. Mielenkiinto heräsi heti ja kävimme vilkasta keskustelua tietokoneen käytön oppimisen merkityksestä ihmiselle itselleen. Yhdessä totesimme tällaiselle oppaalle olevan tilausta. Jokainen tunnisti heti niitä henkilöitä, joille tästä oppaasta mielellään vinkkaisi.
Kiitos innostuneesta mielenkiinnosta hyvät työtoverit!
                               
Oletko jo muuten tutustunut KLINGEL-verkkokauppaan? Sen lisäksi että se tarjoaa tämän maksuttoman tietopaketin kaikkien halukkaiden käyttöön, on se monipuolinen sisustus- ja vaatekauppa verkossa. Tarjonta on todella kattava. Kohderyhmänä erityisesti aikuiset asiakkaat :)

Mukavaa päivän jatkoa kaikki te siellä <3
Sii juu!

4 kommenttia

 1. Hieno päivitys päivän sana on siis KLINGEL, kurkistan heti verkkokauppaan. T. Aulikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta Aulikki <3
   Klingelin-verkkokauppa on itselleni uusi tuttavuus. Ilahduin sen laajasta tarjonnasta :) Toivottavasti löydät mieleistä.

   Poista
 2. Tämä on hyvä opas. Itsekin tykkään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeä ja yksinkertainen opas. Opettelu ei ole enää muusta kuin itsestä kiinni :)

   Oikein hyvää uutta vuotta <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen