10 vuotta yhdessä

ei pöllömpää :)
       sekä kommentointiin liittyvä tiedotus

Se oli maaliskuun 30. vuonna 2006 kun me alettiin pitää yhtä. Geelikynnet ja minä. Sitä ennen olin asiaa miettinyt pitkään ja perusteellisesti. Että haluanko sellaiset? Tykkäänkö niistä? Onko ne hankalat? Totunko ollekaan? Välillä olin jo varaamassa aikaa. Sitten kuitenkin peräännyin.
Omat kynnet ovat heppoiset ja ohuet. Murtuvat ja katkeilevat pelkästä katseesta. Kynsilakka ei pysy päivääkään lohkeilematta. Olisiko geeli ratkaisu?

On se ollut :) Sain siistit kynnet, jotka ilahduttavat erilaisilla väreillä ja koristeilla sen mukaan mistä milloinkin pidän. Aluksi kynnen muoto oli kulmikas. Sellaisia ne siihen aikaan olivat vähän kaikilla. Siihen silmäni tottui niin, että ovaalia muotoa en sisäistänyt ollenkaan. Ovaalimuoto alkoi tulla muotiin ja ahkerasti sitä minulle huollossa aina tarjottiin. Kokeilin kyllä, mutta palasi takaisin kulmikkaan muodon pariin.
Kaunis soikea muoto jäi kokeilukerroilta kuitenkin kaihertamaan niin että kerran sitten oikein pyytämällä pyysin, että vaihdettaisiin kynnen muoto. Niin tehtiin ja siitä lähtien on pyöreämpi muoto ollut käytössä.
10v kuosiksi valikoitui hopea (vähän niinkuin tina 10 yhteisen avioliittovuoden jälkeen, juu nou).
Kimallusta ja juhlavaa toivoin ja tällaiset sain. Hillityt, mutta selvästi kimaltavat. 


Juhlaa ja arkea. Sitähän se elämä vuorollansa on. 
Arkisempia kuvia edustaa pöllöpusero. Ostin muutama vuosi sitten kun pöllöfiguurit alkoivat tulla muotiin. Herätteenä tein ostoksen ja kun en heti ottanut käyttöön, unohtui pusero kaapin perällä. 
Muuta asiaa kaapin kätköistä etsin, kun pöllö tuli sieltä vastaan. Että olikin iloinen jälleen näkeminen.

Jotta nämä hopeiset kymppijuhlat olisivat täydelliset, jalkaan sujautan upouudet kengät. Ostin eilen. Ovat Rieker merkkiset. Kevyet ja ihanat, kuin sukan vetäisi jalkaan <3


Kyllä kelpaa kävellä kevättä vastaan :)

Sitten lämpimiin tervetulotoivotuksiin:
L for love, Taina K, Suloista elämää / Hannele, Marika S lämpimästi tervetuloa blogin seuraajiksi. Mukavaa, että olette liittyneet joukkoon <3 

Lopuksi tiedoksenne ihanaiset: Olen sohaissut ampiaispesää. Ihan tietämättäni. Edellinen postaukseni joka koski kansalaisaloitetta kesä ja talviaikojen poistamiseksi, on saanut jonkun pois tolaltaan. Niin tulkitsen sitä ikävääkin ikävämpää palautetta mitä kommenttiboxiin alkoi yht´äkkiä tulla. Ei valitettavasti robottiroskapostia, vaan selvällä suomenkielellä kirjoitettuja kommentteja. Niitä tuli muihinkin postauksiin kuin vain tuohon edelliseen. Onneksi ehdin hätiin, toivon ettei teistä monikaan ehtinyt niitä lukea.

Tykkään että kommenttiosio pysyy asiallisena. Eri mieltä saa tottakai olla, mutta haukkumisia ei oteta täällä vastaan. En halua sellaista törkyä lukijoiden nähtäväksi. Enkä itsekkään tykkää haistattelusta, vaikka kuinka kommentin jättäjän suunnasta tuulisikin.

Niin että kommentit menevät ainakin toistaiseksi valvontaan. 
Näin se nyt sitten on. Vaikka totta vie en uskonut blogini tulleen kenelläkään niin merkitykselliseksi, että näkee oikein vaivaa sanoakseen pahasti.
Welcome to the real on-line world, toivottaa hän itselleen :/

Kaunista viikon jatkoa kaikki te siellä.
Sii juu <3


14 kommenttia

 1. Pari kertaa vuosia takaperin kokeilin geelikynsiä, mutta jotenkin en vain tullut niiden kanssa juttuun. Omat kynteni ovat todella haperot ja katkeilevat eli aina lyhyet, joten edelleen mieli tekisi noita kokeilla. Jos vaikka sitten, kun pääsen takaisin työelämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sen olleen aikamoista totuttelua kun kynnet olivat uudet. Jokainen kädenliike piti miettiä: miten painaa nappeja (kännykkä oli ihan mahdoton!), tietokoneen naputtelu, kuinka kaivaa käsilaukkua ja kaikki kotiaskareet - huoh! ei meinannut tulla mitään, kun varoin kynsiä. Onneksi mulle kerrottiin, että aivoilla kestää parisen viikkoa tottua uusiin kynsiin. Se piti paikkansa. Pian en kynsiä erikseen huomioinut. Mitä nyt aika ajoin ihailin ;)

   Kokemukseni mukaan suosittelen näitä jos mieli tekee. Kynnet ovat meillä kaikilla omansa. Suhtautuvat geeliin eri tavallaan. Mulla huoltoväli on 3,5-4 viikkoa. Vahvemmat kynnet kannattelevat geeliä pidempään kun tällaiset meikäläisen haprut kynnet.

   Aurinkoista viikonlopun jatkoa Tuija!

   Poista
 2. Upea kiilto niin kynsissä, paidassa kuin kengissäkin :-) Ja erityisen ihana on tuo isokivinen sormus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikkien puolesta! Kimallus pitää naisen pirteänä :D

   Hyvää viikonlopun jatkoa E.O!

   Poista
 3. Onpa sulle tehty kauniita koristeita kynsiin.
  Itse otin ensimmäiset geelilakkaukset toissakesänä ja tykkäsin kovasti, mutta mulla ongelmaksi koitui se, että mun kynnet kasvaa niin hirveää vauhtia (ja kaikki se tuntuu olevan hiusten kasvusta pois..), että elämä pitkin ja kovien kynsien kanssa kävi hankalaksi. Vaihtoehtona huolto parin-kolmen viikon välein ja se taas olisi tullut niin kalliiksi, että viime syksynä päätin luopua geeleistä.
  Ja sen jälkeen kun ne poistettiin, alta paljastui mun entisten omien vahvojen kynsien tilalta ohuet ja haperot, mikä tietty oli ihan loogista, koska kyllähän sitä pintaa siinä geelilakkausten aikana hiottiin. Liki puoli vuotta meni ennenkuin oli ne omat kovat kynnet kasvaneet takaisin ja nyt sitten tuskailen niitten kanssa, kun nekin kasvavat ihan liian äkkiä, enkä kestä viilaamista yhtään. Saksilla leikkelen menemään ja siitä ei taas mitään kovin eleganttia lopputulosta seuraa :)

  Riekerin kengät on ihan parhaita! Todellakin niinkuin olis sukat jalassa. Ja silti mallit on nättejä, eikä mallia "terveyskenkä".

  Ja mulla oli jäänyt välistä kokonaan tuo kellojen siirtelypostaus. Itsekin haluaisin siitä turhuudesta eroon. Tänä vuonna meni suht kivuttomasti, kun oli pari aamua aikaa harjoitella, mutta yleensä tää kesäaikaan siirtyminen on ottanut mulle tosi koville. Oikeastaan siinä vaiheessa vasta alkaa tottua, kun jo taas siirrytään takaisin siihen oikeaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsien kuosit ovat tiuhaan vaihtuneet. Joskus kaiken väri- ja kimallusloiston väleissä otan ihan vaan valkoiset ranskalaiset. Ikään kuin rauhoittelen. Jouluna mulla on lämmintä punaista, uudeksi vuodeksi valkoista ja hopeaa, ehkä kultaakin ja kesälomalla oranssia. Nämä on vakkarivärit. Muuten mennään ihan tunnelman mukaan. Ja kaikkea uutta kokeilen mielelläni.
   Mulla on kuule toisin päin: hiukset kasvaa, kynnet ei ;) Kynsieni muoto on muuttunut samanlaiseksi ovaaliksi ja kynnen raja (kohta missä kynsi on kiinni alustassaan, mikä se lie nimeltään) noussut. Ovat omaan silmään kelpo kynsien näköiset. Mutta tosi ohuet hiomisen seurauksena.

   Tehtiin retki Tukholmaan. Rohkeasti otin jalkaani nuo uudet kengät. Hyvältä tuntuivat paljosta kävelystä huolimatta.

   Ajan siirtely saisi oikein mielellään loppua. Niin turhaa touhua vaivata ihmisiä rytmin vaihdoksilla.

   Mukavaa viikonlopun jatkoa Annukka!

   Poista
 4. Niin se vaan on, että kun on julkinen blogi ja kommentointimahdollisuus, niin sinne saattaa törkyäkin tulla. Olihan tuo kellopostaus vähän ehkä fanaattisesti kirjoitettu mutta mihin vauvapalstalle se on sitten lähtenyt kiertämäön että niin paljon hulluja veti puoleensa? Netin syöverit on ihmeelliset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vapaus on myös vastuuta. Saa tehdä vapaasti asioita, mutta sitten pitäisi itsellä olla käyttäytymiskoodit, jotka sanelevat mikä on sopivaa mikä ei. Netistä on tullut kiusaajien temmellyskenttää. Oikein harmillista. Mutta sen mukaan on elettävä.

   Hyvää viikonlopun jatkoa!

   Poista
 5. Kauniita kynsiä! Juuri tänään totesin, etten millään saa aikaiseksi lakata kynsiä, vaikka tavallaan haluaisin. En vain muista tai ehdi tai viitsi, kun lakka kuitenkin rapisee pian pois. Geelikynnet olisivat varmasti siistimmät ja kestävämmät. :)

  Höh tuollaisia kommentoijia! Netti on siitä hämmästyttävä paikka, että ampiaispesää saattaa törkätä aivan huomaamattaan ja tajuamattaan. Kovin ovat ärhäköitä monet some-ampparit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kynsien puolesta :) Monenlaista koristelua on näihin vuosiin mahtunut.
   Minunkin kynnet ovat ihan mahdottomat lakan suhteen. Ei pysy sitten millään.
   Mutta geeli pysyy. Kynsille ei tarvitse tehdä huoltovälin aikana mitään. Ja huolto on helppo. Ojentelen käsiäni, juon kahvia ja juttelen mukavia ;)

   Sanos muuta. Oikein harmillista, että tännekin on löytänyt tiensä joku purkautuja.
   Mutta näin on hyvä. Kommenttien valvonnan ansioista pysyy kommenttiboxi asiallisena ja roskakori on pohjaton :)

   Hyvää viikonlopun jatkoa Veera!

   Poista
 6. Minulla on ollut rakennekynnet yli 15 vuotta. Sinä aikana olen ollut ilamn kynsiä ehkäpä pari viikkoa yhteensä. Nyt olen kokenut kynsien laitattamisen ongelmalliseksi sillä paikkakunnalla ei taitavaa tekijää ole. Parhaillaan taistelen itseni kanssa että kasvatanko kynnet pois vai kuljenko muualle (60 km) huoltoon. Omat kynteni ovat juuri sellaiset kuin omiasi kuvailit. Huh, osaisinkohan olla ilman?
  Samoin olen joutunut omaan blogiin laittamaan kommentoinnin tarkastukseen ensin. Syynä joku mielensäpahoittaja joka kirjoitteli mitä sattuu. Ikävää...... Samoin poistelin henkilökohtaisempia kirjoituksia ja niitä en edelleenkään yhtä avoimesti julkaise kuin ennen. Joku ei ymmärtänyt miksi en kaikkia ikäviä asioita elämästäni blogissa kerro. Hän siis ne tiesi ja olisi vielä halunnut lukea blogista. Valitettavasti tällaisia henkilöitä aina tupsahtaa jostakin. Periksi ei anneta! Näiden juttujen lukeminen on aivan vapaaehtoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullakin on ollut pitkä yhteinen aika rakennekynsien kanssa. Kun niihin kiintyy, on se lähes aina pitkäikäinen "suhde" :)
   Oi-joi mikä tilanne! Matka on pitkä. Ymmärrän että mietityttää, mitä tehdä. Tosi harmillinen tilanne.
   Itse olen käynyt samassa paikassa huollattamassa kynnet koko tämän ajan. Tunnetaan toisemme puolin ja toisin. Se on mukavaa. Toivottavasti oma tilanteesi ratkeaa parhain päin!

   Tuo kommentointiasia. Olen sitä miettinyt paljonkin toisten blogeissa vieraillessani, että miksi on ilkeiltävä? Ja toisaalta, miksi sellaista vielä julkaistaan. Olin kovin yllättynyt, kun tännekin ilmestyi ikäviä kommentteja. Olen ollut siinä uskossa, että blogit joissa on suuri määrä lukijoita, kirjoittaja saa tavaraa ja osallistuu blogitapahtumiin, olisivat niitä paikkoja, joissa happamat mielet porisevat ja ikävät kommentit rehottavat. Vääräksi on nyt tämä ajatus osoittautunut.
   Ymmärrän tunteesi ja sen, että olet alkanut rajaamaan sitä mitä kirjoitat. Ikävää tuollainen tietoisuus, että joku joka oikeasti tuntee alkaa vihjailemaan ja odottaa "sensaatio" paljastuksia. Huh sentään!
   Samaa mieltä: Periksi ei totta vie anneta! Oikein hyvä, että on mahdollisuus säädellä kommentointia. Pysyy paikat siistinä :)

   Mukavaa viikonloppua S. E <3

   Poista
 7. Mulla on geelilakkaus, nyt kolmas väri. TYkkään. Mullahan on superkovat omat kynnet. Ne kasvaa geelilakan kanssa mutta paljas kasvanut kynsi ei ole niin karmeen näköinen kuin kynnenpäässä kulunut ja lohkeillut lakka. Niinpä olen aika pitkään pitänyt värin ennenkuin olen taas laitattanut uuden lakan.
  Ajatella, mulle ei tullu ajansiirrosta yhtään huonoa kommenttia vaikka usein asiasta postasin. Ei se aloite sitt saanut tarvittavaa kannatusmäärää. Näyttää olevan taas uusi aloite aloitettuna, ei niin asiallinen kuin edellinen oli. En enää viitsi asiasta vouhkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geelilakkaus onkin hyvä ratkaisu kun omat kynnet on tarpeeksi kestävät :)

   Hyvä että jaksoit pitää ääntä hyvän asian puolesta. Suuria joukkoja ei ole aina helppoa saada liikkeelle. Niin se on.

   Mukavaa viikonloppua Kristiina!

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen