ja miten se tehdään
Laskiaispulla on yksi lemppareistani. Vaikka eri kausien tuotteet tulevat kauppoihin aina vaan aikaisemmin ennen varsinaista sesonkia, ei laskiaispullia ole koskaan liikaa. Pian joulun jälkeen niiden ilmestyminen kylmätiskeille on suuri ilon aihe. Pulla päivässä kohottaa mieltä ja juhlistaa kahvihetken :D Eikö vaan?
Niin myös itsetehty pullakakku. Jos isompi porukka on koolla on tällainen laskiaispullakakku oikein suositeltava. Näin se syntyy:
Taikina
2 1/2 dl maitoa
1/2 palaa hiivaa (25g)
1 muna
1dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
75g pehmeää voita
Täyte
1 prk (250g) mansikka- tai vadelmamarmeladia
1 prk(200g) maitorahkaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita (tai mantelijauhetta)
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai ehtaa kuohukermaa
Voiteluun munaa.
Pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja jauhot pienissä erissä.
Lisää lopuksi notkea voi.
Vaivaa taikina kiinteäksi.
Anna kohota noin puoli tuntia.
Pyörittele kohonneesta taikinasta pikkupullia ja asettele ne voideltuun irtopohjavuokaan.
Anna kohota, voitele pinta munalla ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja.
Paista 175° 35-40 minuuttia.
Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla.
Sekoita joukkoon kookoshiutaleet tai mantelijauhe ja napakaksi vaahdotettu vaniljakastike tai kerma.
Irrota jäähtynyt pulla vuoasta.
Halkaise ja täytä marmeladilla.
Levitä rahkaseos marmeladin päälle ja nosta pullan päällysosa paikoilleen.
Anna kakun vetäytyä ennen tarjoilua muutama tunti. Maut asettuvat.
Sitten vain mukavaa seuraa ja hyvää kahvia, teetä, kaakaota.
Istu alas kuuntelemaan kehuja :)
Samalla ohjeella syntyvät myös perinteiset laskiaispullat. Silloin uunin lämpötila on 225° ja paistoaika noin 10 min.
Aurinkoista sunnuntaita kaikki te siellä <3
Sii juu!
Näyttää herkulliselta! Mielessä on käynyt ja toisena vaihtoehtona ystävänpäiväksi bostonkakku... elikkä pullaa jossain muodossa pitää saada :)
VastaaPoista- Mukavaa sunnuntaita!
Nam! Pulla on hyvää kaikissa muodoissaan :)
PoistaKivaa sunnuntaita Marru <3
Oi oi oi, kylläpä näyttää herkulliselta. Laskiaispulla on myös minun ihan lempiherkku =D. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle <3!
VastaaPoistaNamia on että :) Ja kakussa kunnolla syötävää.
PoistaKiitos Katinka <3 Mukavaa uutta viikkoa!
Hyvä pulla on aina hyvää :) Taidanpa kokeilla tätä. Terv. Outi
VastaaPoistaJust näin. Pulla on maittavaa joka muodossa. Ja tuoreena ennenkaikkea :)
PoistaKiva, toivottavasti tykkäät.
Hyvää viikon alkua Outi <3