Vappuaatosta


  

ei surra huomista, 
           jatketaan vaan juhlimista

Erityinen kiitos multa lähtee mun miehelle. Se on kiltti ja kärsivällinen. Jaksaa mun naismaisen rönsyilyn, ainaisen valokuvaamisen (vaikkei oikeasti tykkää, että sitä kuvataan) ja antaa mun valita paikan, josta Mantaa katsellaan. Vaikka sillä on paljon parempi paikannin. Miehen valitsema paikka olisi ollut joka vuosi paljon parempi. Jos olisi siihen menty. Mutta ei menty, kun se on kiva eikä välitä vääntää turhista. Siksi mua aina harmittaa, kun en saa mieleisiä kuvia.

Nyt mies sanoo, et mä oon liikuttuneessa tilassa. Höppä, höppä! Se vaihe oli ja meni jossain simalasillisen ja yhden kuohuva lasillisen välissä. Toipilaana kaikki lasissa poriseva menee päähän niin että heilahtaa.

Pääsisinköhän mä tästä vielä aiheeseenkin...?

Vappuaatto kollaasit. Ihan ekaa kertaa tollaset kasasin. Ei huono, porehumalaiselta. Mitäs sanotte? Onko tällaisia kiva vai hankala katsoa? Onko parempi, että on vain kunnon isoja kuvia? 

No mut lähdetään Kauppatorille. Manta on meidän vapun juhlinnan ohittamaton.


Manta sai lakkinsa ja niin taas minäkin. Manta lakitus menee saman kaavan mukaan. Kellon lähestyessä kuutta alkaa kova ääninen laskenta 10, 9, 8, 7... Kaikki heiluttavat käsiään ja lakkejaan korkealla ilmassa ja sen jälkeen lakit painetaan päähän. Se on startti vapun juhlinnalle.


Vaihdettiin Minäkö keski-ikäinen blogin ihanan Tiian kanssa muutama sana Instassa valkoisista vappulippiksistä, jotka vuosi vuodelta kutistuvat. Ihmeellistä materiaalia :O

Oma lakkini on nähnyt ja kokenut kaiken, mitä valkolakki vappukarkeloissa vaan voi kokea. Monta iloisen hilpeää juhlaa päässä keikkunut. Ja keikkuu edelleen. Joka vuosi vaan enemmän päälaella. Kun ei syvemmälle mahdu. Ja aina vaan virttyneempänä. Mutta mitäs tosta. Saa se elämisen jälki näkyä lakissa. Kun se näkyy lakin käyttäjässäkin. Kiäh! 


Mitenkäs teillä ihanaiset vappu on mennyt? Suunnitelminen mukaan? Perinteisesti vai ihan uusin kujein. Kertokaa, kuulisin mielelläni. Mä kun olen 100% vappuihminen :)


22 kommenttia

 1. Ihanat kuvat! Näistä tuli hyvä mieli :) <3

  Meidän vappuaatto sujui todella riehakkaasti: aamupäivällä tyttönen lähti isovanhemmilleen hoitoon ja me aloimme siivoamaan Isännän kanssa. Siivouksen jälkeen ruokakauppaan Prismaan minne oli eksynyt pari muutakin kanssaihmistä (voi peura mikä ryysis! maailmastahan siis loppuu ruoka kesken, koska kaupat ovat yhden arkipyhän kiinni)
  Kaupasta kotiin ja tortilloiden tekoon. Sitten vatsa täynnä siinä iltasella vielä pesin pyykkiä ja hoidin pikkuneidin iltatoimet, puhuin samalla puhelun tyttäreni kummitädin kanssa ja suunnittelimme yhteisiä 40-vuotissynttäreitämme (jotka ovat ensi vuonna). Puoli yhdeksältä tinttaralla unten maille ja me Isännän kanssa keitimme teetä ja söimme munkit. Ja katsoimme telkkaria tunnin ajan. Sen jälkeen mä vetäydyin uusimman Mari Jungstedtin kirjan kanssa sänkyyn ja Isäntä meni pelaamaan pleikkarilla NHL:ää.

  Semmosta kreisibailausta meillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3 <3
   Toiminnallinen vappu teilläkin on ollut :) Ah tortillat ja munkit, nam. Ja samaa mieltä ihmisten ostopaniikista aina kun tulee yksikin kaupat on kiinni-päivä. Se on kuin viimeinen päivä...
   Mutta ei siinä mitään. Samassa ryysiksessä sitä itsekin aina on mukana :D

   Kivaa vapun jatkoa Jonna <3

   Poista
 2. Hauskat kollaasit :-) Olen vain yhtenä vappuna käyttänyt yo-lakkiani ja nyt sitä ei enää kehtaa päähänsä laittaa kun on niin valkoinen ja puhdas, että voisi luulla minun päässeen ylioppilaaksi vasta viime vuonna. Mukavaa, pitkää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos EO <3 Tällä tavalla sain mahtumaan monta kuvaa eikä mennyt niin paljon palstatilaa :D
   Ymmärrän tuon sinun valkoisen lakin pulman: Auttaisko jos sillä vaikka pölyjä pyyhkisi tai pitäisi sitä auringossa koko ensi kesän ;D?

   Oikein riemullista vapun ja viikonlopun jatkoa EO <3

   Poista
 3. Ihanat vappukollaasit. Ilmakin näytti hyvältä, tosi hyvältä. Vaikka ei kai ihan niin lämmintä kuin olisi voinut olla kun kevät niin aikasin tuli. Mun vappu on 0, eli en ole aikoihin viettänyt vappua, enkä aattona Hesassa ole ollut. En edes vappupäivänä. Meillä on kotiseudun vappujuhla tänään, jokavuotinen perinne, ja olen siellä avustamassa, paitsi en tänä vuonna, kun lapsenlapsille on järkätty yhteiset synttärijuhlat just tänään. Eli siinä vappu meni ja menee yhtenä samanlaisena päivänä kuin mikä muu tahansa. Aikas tylsää, vaikka ei se tunnu enää miltään.
  Hyvää vapun jatkoa, ilmeisesti olette Espalla ja kauppatorilla nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokki <3 Sää oli ihan passeli. Siellä ihmisen keskellä oli oikein mukavan lämmintä, mutta kun väki alkoi hajaantua tulikin oikein viileä.
   No voi, mutta eihän se vappu mikään must ole. Tietty monet silloin juhlivat, mutta jos se, ettei ole karkeloissa mukana, ei itseä haittaa, niin silloin kaikki on kunnossa.
   :) Kaupungilla käytiin, siitä tarkemmin pikapuoliin.

   Poista
 4. Pirjo olet niin ihana, ettei sulla voisi olla muuta kuin ajattelevainen mies. <3 Tosi kivoja kuvia, voi maar miten Mantallaon tullutkin pyörittyä ja lakkikin on sen mukainen. Joskus on kuulemma tullut nukuttua se päässäkin, kun ei kuulemma ole jaksanut ottaa pois, heh. ;)
  Hauskaa vappupäivää ihanainen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3 <3
   Manta on monet pippalot katsellu. Ja vappulakit unia suojannut :)

   Poista
 5. Ihana kollaasi. kotosalla meidän vappuaatto meni ensi kerran grillattiin. Mukavaa Vappupäivää ja alkanutta toukokuuta. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva <3 Varma kevään merkki on lämpiävä grilli :)

   Kiitos samoin ritva ja oikein ihanaa kesän odotusta!

   Poista
 6. Kivoja ja hauskoja kollaaseja, mukava niitä on katsella. Meillä sujui vappuaatto rauhallisesti kotona, tänään menemme vappubrunssille ystävien luokse. Kivaa vappupäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna <3
   Vappu on siitä mukava jhla, että sitä voi juhlistaa tai olla niinkuin hyvältä tuntuu.

   Kuin myös, hauskaa vapun jatkoa!

   Poista
 7. Nuo kollaasit ovat kivoja, paljon asiaa pienemmässä tilassa.
  Vappunne kuulsotaa hauskalta!
  Me täällä Espanjassa ollaan käyty jo kahtena iltana kansainvälisessä tapahtumassa. Sää on nyt niin upea, että vielä puoliltaöin tarkenee kesävaatteissa. Ja minähän se olen makoillut koko päivän rannalla. Mies tuli vain rantaravintolaa lounaalle minun kanssani ja vetäytyi taas sitten muihin puuhiin varjoon. Hän ei ole koskaan pitänyt auringosta niin paljon kuin minä, ja nyt hänellä on hyvä syy pysyä poissa rannalta, koska häneltä leikattiin syksyllä melanooma, onneksi vain paikallinen, mutta varotoimet on muistettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta <3 Samaa mieltä kollaaseista :)
   Kivaa on ollut. Mukava tämä keväinen juhla.

   Oi te onnelliset siellä lämmössä. Nauttiikaa auringosta ja varjosta. Hyvää jatkoa matkallenne :)

   Poista
 8. Hih, munkin lakille on käynyt samalla tavalla, vaikka jossain vaiheessa epäilin pääni olleen turvoksissa kirjoitusten jälkeen, sillä sittemmin lakki lenteli tuulessa harvasevappu.;D No, ehkä ne oli ne ysärin alun permanentit, jotka sai pään pari numeroa isommaksi.:)
  Eilen oltiin ystävien luona ja tänään ihan vaan kotosalla. Mahtava sää tänään, ja syötiin ekaa kertaa kesähuoneessa.<3
  Sinun ja miehesi suhde kuulostaa just hyvälle!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kummallisia nämä valkolakit. Niillä on elämänkaarensa. Joo, ne permikset olivat aika tilaa vieviä :D
   Mukavan leppoinen vappu teillä <3
   Vappupäivän aamuna aurinko täälläkin paistoi, mutta sitten meni pilveen. Onneksi ei satanut.
   Samaa mieltä meidän suhteesta <3 :)

   Poista
 9. Mä en ole kauhean kova vappuihminen. En ole pitänyt lakkiakaan lukion jälkeen :D Tänä vuonna oltiin kuitenkin torilla vapputunnelmaa haistelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tavallaan, no problem. Mieleisiä juhlavaihtoehtoja löytyy. Ja saahan sitä olla kokonaan juhlimattakin.
   Minä olen vappuihminen - hih, jos ei sitä täällä jo ihan sanomattakin huomaa :D. Tänä vuonna sattui vielä mukava pitkä viikonloppu juhlan jatkoksi. Oikein mukavaa!

   Poista
 10. Iloisia kuvia! Minäkään en Mrs K:n tavoin ole pitänyt lakkia lukion jälkeen. Olen sen itseasiassa myynyt :D Vapun aika meni töissä ja reissatessa ja kivaa oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3
   Omassa lakissani on jo niin paljon historiaa ja juhlinnan patinaa, että lasikaappiin jalustalle se pitäisi laittaa :D
   Kiva pitkä viikonloppu se vappu oli onneksi meille kaikille.

   Poista
 11. Iihana kollaasi, ja hyvää vappua vielä näin jälkikäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina <3 Ihana vappu, sitä voi toivotella mulle mielin määrin :)
   Hyvää viikon jatkoa Sinulle <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen