Isännän uppomunat


Nyt on kuulkaa tiedossa sellaista herkkua että! Äitienpäivän kunniaksi mulle tarjoiltiin erikoisaamiainen. Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, lime-voisula-tillikastiketta ja uppomunaa. Isäntää tässä on sen verran mukana, että hän toimi kokkina.

... sori, ei siis rajuja paljastuksia ;D









En malttanut vain odotella. Hääräsin kameran kanssa takavasemmmalla niin että mies meinasi tuskastua. Onnistuin olemaan kaiken aikaa tiellä. Kyselin koko ajan jotakin. Eihän silloin pysty mitään tekemään. Mies on sellainen ihanan perusteellinen. Puhe ja tekeminen, niille kummallekin on oma aikansa. Jos puhuu, ei voi tehdä. Jos tekee ei puhuminen luonnistu. Niin että menoa ja meininkiä oli keittiössä kun paparazzi-haastattelija häiriköi kokkia. 

Näin herkku valmistuu:

Laita voi kattilaan hiljalleen sulamaan.

Valmista ensin uppomunat. Tapoja on monia, tässä yksi: kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää sinne etikka. Riko kananmuna pieneen kulhoon, aseta kauha kokonaan veden alle lähelle pintaa. Kaada muna nopealla ranneliikkeellä kauhaan mahdollisimman läheltä veden pintaa. Keitä 3-4 minuuttia ja nosta uppomuna talouspaperin päälle odottamaan. Tee samoin kaikkien kananmunien kanssa.

Taita parsojen tyvestä noin 2 cm vaalea puiseva pala pois. Huuhtele ja kuivaa parsat. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla ja paista parsoja 3-4 minuuttia. Tulee rapsakkaa. Jos tykkäät pehmeämmästä jatka paistamista vähän pidempään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Mausta voisula limetin kuoriraasteella ja mehulla sekä hienonnetulla tillillä. Jaa parsat lautasille ja asettele niiden päälle kylmäsavulohiviipaleita. Valuta päälle maustettua voisulaa ja nosta lopuksi lautasille uppomunat. Tarjoile ja nauti heti.

Toimii tällaisenaan aamiaisena tai pikku nälän talttujana. Mainio alkuruoka myös.


Ohje Makuja.fi

Kattila saa mielellään olla iso ja vettä hulppeasti. Vettä kiehutetaan juuri sen verran että se pikkuisen poreilee. Liian kova höykyytys rikkoo kypsyvän munan. Kattilan koosta riippuen kerralla voi keittää useamman munan. Vältä kuitenkin ahtautta. Munat keittyvät helposti siiamilaisiksi.

Uppomunan keittämisessä vähempi aika on parempi. Tarkoitus on että muna jäisi keskeltä löysäksi. Se toimii kastikkeena myös. Kuvaus- ja haastatteluhäiriköinti johti siihen, että uppomunat kypsyivät liikaa. Oikein hyviä näinkin, mutta se high light kun haarukka halkaisee kananmunan ja lämmin keltuainen valuu lautaselle jäi kokematta. Kokki oli pettynyt, mutta minä en. Ajatus ja lopputulos lämmittivät <3

Maistuisko sulle?

Kesäisiä kevätpäiviä kaikki te siellä.
Sii juu!



6 kommenttia

  1. Oi mikä äitienpäivän herkkulautanen, kyllä olisi maistunut tännekin 😊

    VastaaPoista
  2. Kyllä maistuisi! Onpa sinun miehesi loistava kokki! Ja sinä olet taitava kuvaaja!
    Ihana äitienpäivälautanen, jos ja kun maistuisi muinakin päivinä.
    En osaa noin hienoja ruoka-annoksia edes tehdä.
    Kiitos kulinaarisesta nautinnosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos Tuula <3 Tätä suosittelen joskus kokeilemaan. Oikein on herkkua.
      Miehellä on taitoa ja kärsivällisyyttä. Ja antaa mun vielä hääriä ympärillä kameran kanssa :D

      Ihania kevät päiviä Tuula <3

      Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen