Kiitokset ja kehut
ja turkoosin kimallusta

Kiitoksen ja myönteisen palautteen vastaanottamisen nostattaman ehkä pienen hämmennyksen mutta aina myös hyvän mielen nostattamat tunteet me tunnemme. Sellaisen iloisen ja usein yllättävän tunteen jälkilämmössä saatamme pitkään lämmitellä. On mukava saada hyvää palautetta.

Ja toisin päin. Eikö vaan, kun sanomme toiselle mukavia asioita, ilahdumme myös itse. Toisen iloisesta reaktiosta ja siitä asiasta jonka hänelle sanoimme. Halusimme kiittää, kehua, tsempata. Toisessa oli jotain sellaista mukavaa, että halusimme hänelle sen sanoa tai hän oli tehnyt jotain mistä myönteinen palaute oli paikallaan. Miten vaan, mutta halusimme antaa kehuja.

Miksi joskus aina kehu epäilyttää? Sen mahdollisia taka-ajatuksia mietitään? Miksi saatua kiitosta vähätellään? No eihän tämä nyt mikään ole... Silloin palautteen antajan "lahja" palautetaan. Avaamattomana. Eikä kummallekaan jää hyvä mieli.

Kiitellään ja vastaanotetaan kehuja hyvillä mielin. Kun siltä tuntuu annetaan se hyvä palaute. Se ei ole itseltä pois. Ja kun kiitoksen sanat tavoittavat meidät, otetaan ne kiittäen vastaan ja tallennetaan mieleen. Kiitoksien ja kehujen avulla me pärjäämme paremmin kuin ilman. Mitään ei ole meillä vähemmän kun sanomme jotain mukavaa toiselle, mutta sillä toisella on sen jälkeen taas vähän enemmän.

Näin on käynyt mun heinäkuun turkoosien lomakynsien kanssa. Kolmet spontaanit kehut olen näistä saanut tuiki tuntemattomilta ihmisiltä. Vieressä istuja metrossa, kaupan kassa, ravintolan tarjoilija. Kiitos, olen ilahtunut niistä jokaisesta kovasti. Ja sen myös ääneen sanonut. 

Ps. tähän kohtaan. Oikein poseerasin kuvissa. Halusin kokeilla millaista se on. Päivä oli mitä parhain. Aurinkoinen, mutta myös kunnolla tuulinen. Hiukset silmillä kaiken aikaa. Annoin periksi. Saivat olla. Sain oivalluksen: On taito olla kuvissa sen näköinen ja oloinen kuin tarkoitus on. On taito esittää kuvissa. Saada katsojalle luotua tunnelma, joka toivotaan kuvasta välittyvän. Niinpä pysyn taas visusti kameran "oikealla" puolella. Siellä tunnen osaavani asiat paremmin kuin kameran etsimessä :)
Jos ei kokeile, ei voi tietää. Eiks vaan?

Mukavaa sunnuntaita kaikki te siellä <3
Sii juu!

10 kommenttia

 1. Kynteis ovat kyllä kauniit ja niitä ei voi olla huomaamatta <3
  Itse olen pääsäntöisesti hieman huono ottamaa kehuja vastaan, mutta olen petrannut silläkin uhalla, että kehut hyväksyvä vastaanottoni aiheuttaa hämmennystä :)
  Olen myös herkä antamaan positiivistä palautetta ja hauska huomata, kuinka vaikea ihmisten on sitä tavallaan hyväksyä.
  Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Spontaani palaute kyllä lämmittää.

   Niin se taitaa olla, että olemme vähän huonoja antamaan ja saamaan hyvää palautetta. Mutta totta, sitä voi opetella. Hyvä mieli tulee kun antaa ja saa mukavaa palautetta.

   Oikein hyvää uutta viikkoa Satu <3

   Poista
 2. Hyvä postaus. Hienoja kuvia...kyllä sinä poseerata osaat!

  VastaaPoista
 3. Kyntesi ovatkin kehunsa ansainneet - ihana siniset! Ja veden alta välkkyvä kalliokuva on upea! Totta, kehuja on upea saada ja hieno antaa - lisäävät iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inna <3
   Iloa kannattaa ehdottomasti jakaa.

   Ihania kesäpäiviä Inna!

   Poista
 4. Todella kesäinen postaus. Hyvät tunnelmat välittyvät tänne asti.

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Ja Pirjo sä olit tosi hyvän näköinen kuvissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos ihana Helena!
   Mun posket ihan punehtu. Palautteesi ilahduttaa <3 <3

   Kauniita kesäpäiviä Helena <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen