Kello narikkaan!loman (ehkä) paras hetki

Lomani on alkamassa. Huomenna ensimmäinen lomapäivä. Vaikka on perjantai. Joskus näin. Ja miksipä ei. Perinteisesti loma useimmiten alkaa maanantaina. Ja siitä seuraa, että viikonpäivät ovat mulla nyt sekaisin. On perjantaifiilis näin torstai-iltana. Mutta väliäkös tuolla. Kun on loma.

Lomalla laitan rannekelloni lipaston laatikkoon. Saa olla siellä arjen alkuun asti. Ele on symbolinen, onhan noita kelloja joka puolella. Lähin mukana kulkeva kello puhelimessa. Mutta silti, laitan rannekellon laatikkoon. Koska lomassa parasta on ajattomuus. Laiskat hetket ilman kiirettä. Kalenteri ilman tapaamisia. Mieli vapaa arkisista kiireistä. Lomalla saa tehdä tai olla tekemättä. Mennä ja tulla tai olla. Niin kuin parhaalta tuntuu.

Siksi ei kelloa. Että muistaisin aikatauluttomuuden. Että nauttisin hetkistä kun siihen on hyvä mahdollisuus. Tämä ei poissulje sitä, etteikö lomalla tehtäisi mitään. Kyllä, tottakai tehdään. Mutta että se ei ole arkista puurtamista, vaan halusta ja mielenkiinnon kohteista syntyvää.  Se on lomassa parasta. Tekeminen ja siitä nauttiminen omassa tahdissa.

Loman alun lisäksi lomassa parasta on että alkaa aikatauluton aika. Aika lomalla on ikiomaa.
Lomassa parasta... niin parasta on loma :)

Onko sinulla loman alkuun liittyviä rituaaleja?

Lämpöisiä kesäpäiviä kaikki te siellä <3
Sii juu!


14 kommenttia

 1. Ihanaa lomaa Sinulle!
  Mies laittoi kellon kaappiin, kun pääsi eläkkeelle. Minäkään en uusinut patteria aikanaan, vaikka en eläkkeelle vielä päässytkään.
  Kun olin vielä töissä, loman alkaiseksi korkkasin viinipullon eka iltana. Seuraavana aamuna alloin valmistella siivousta ja sitten siivosinkin muutaman päivän. Sen jälkeen vasta aloin ajatella kuin lomalainen. Työaikana ei vaan jaksanut siivoilla kuin pahimmat ja lomallehan sekin homma sitten jäi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marketta <3
   Ymmärrän miehesi kellosta luopumista oikein hyvin. Kun on vuosikymmeniä kulkenut kellon tahdissa, eläkkeellä saa sen unohtaa :)

   Tiedätkös, rannekellon laiton laatikkoon ja nyt minulla(kin) on viinilasi vierelläni. Loman alkua on mukava juhlistaa.

   Tuo kaikessa rauhassa siivoaminen on mainio loman aloitus. Kun sen on saanut tehtyä, niin kyllä on siistissä kodissa mukava nauttia lomasta :)

   Mukavaa tulevaa viikonloppua Marketta <3

   Poista
 2. Mukavaa lomaa! Mulla on vielä viikko töitä ja sit alkaa. Ei kilpajuoksua kellon kanssa, jos tehään jotain niin tehään jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ja mukavaa loman odotusta.
   Just hyvä noin. Lomaa ei tarvitse ympätä täyteen tekemistä :)

   Poista
 3. Meilläkin alkaa tänään koko perheen loma-aika, kun mies jää lomalle. Se tietää myös minulle enemmän lomaa, kun on joku jakamassa mm. ruuanlaittoa.

  Ihanaa lomaa sinulle 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3
   Yhteinen aika on tärkeää. Arkiset askareet on mukava jakaa toisen kanssa. Niille on eri tavalla aikaa kun arkena. Sekin on lomalla mukavaa.

   Oikein hyvää lomaa perheellenne!

   Poista
 4. Voi kyllä, olen kanssasi samaa mieltä siitä, että lomalla parhautta on ajattomuus. Ihanaa lomaa. Minulla on taittumassa tässä juuri toinen lomaviikko kohti loppuaan, mutta ei hätää, vielä on kaksi viikkoa jäljellä. Nautitaan kesästä ja lomasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie <3 Nautin aikatauluttomuudesta täysillä :)

   Oikein ihanaa loman jatkoa Sinulle <3

   Poista
 5. Ihanaa lomaa ja kyllä on kivan näköinen kello. Tänään oli loman tuntua, monta tuntia kirjaa ja aurinkoa, ihana päivä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kiitos Tiia <3 Tykkään kellosta kovasti itsekin.

   Noissa on ihan totta oikeaa loman tuntua ja kesää :)

   Mukavaa uutta viikkoa Tiia <3

   Poista
 6. Kyllä lomalla saa olla aikatauluttamatta, jos ei jotain ihan pakollista menoa ole esim. lääkärikäyntiä tms. Voi sua onnellista lomalaista, nauti nyt siellä luonnon helmassa ja anna loman kuljettaa rennosti. Mulla on vielä pari viikkoa ennen kuin pääsen laitumille. No kai se 2 viikkoa äkkiä kuitenkin menee...vois olla vaikka aamukampa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susi <3
   On tämä kyllä niin ihanaa. Olla lomalla ilman muita aikatauluja kuin ne jotka itse haluaa aikatauluksi asettaa :)

   Ehdottomasti aamukampa :) Ihana tunne, kun aikanaan on sen viimeisen piikin vuoro.

   Mukavaa kesän jatkoa ja loman odotusta <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen