Jouluinen tunnelma ja hyvä mielipieni kuusi - ihmeiden tekijä


Nilkkaleikkauksen jälkeen kaikki, ihan kaikki on mennyt odotusten ja ennusteiden mukaan. Suunta eteenpäin. Mutta hitaasti. Tuskastuttavan h i t a a s t i. Syvä huokaus. Lääkäri on kertonut miten tässä edetään, että nyt on vasta alkumatka. Aikaisintaan ensi syksynä ollaan siinä mitä tavoitellaan. Että jalka on oma itsensä. Olen nyökytellyt ymmärtävästi näille puheille. Juu, okei selvä.

Vaan kun puheet ovat alkaneet askel askeleelta realisoitua, on alahuuleni kääntynyt rullalle tämän tästä. On tuskastuttavaa ontua. Hidasta kävellä. Kömpelöä liikkua.
En ole kovin hyvä tällaisessa. On vaikea hyväksyä itseään - noh, liikuntarajotteisena. Sellainen nyt olen eikä oikein mikään ole vähään aikaan tuntunut miltään.

Olin ajatellut ja saanut miehenikin mukaan omaan harmaaseen mieliaani jonka hämärissä varjoissa ei jouluun panostaminen kuulunut asiaan. Ei viitsi kun ei huvita.

Ennen kuulumatonta! Olenhan ydinjatkostani myöten jouluihminen. Minua ei ollenkaan haittaa vaikka jo marraskuussa joululaulut kaikuvat kauppojen katonrajoissa ja koristeet ja muu jouluinen rekvisiitta valtaa alaa.

Tämän joulun alusaika on ollut  totaalierilainen. Mikään ei oikein tunnu miltään.
Ei edes joulu, kunnes...

Se tuli elämääni sattumalta ilman ennakkosuunnitellua tai ajatustakaan joulun ajan koristelusta. Se näytti pieneltä ja yksinäiseltä ison kukkatalon kuusitarjonnan joukossa. Osa sen kavereista oli jo viety uusiin koteihin. Näin päättelin koska sen ympärillä oli jo paljon tyhjää tilaa. Siinä se oli tuuheine oksineen, varta vasten joulua varten varttuneena. Mitä sille tapahtuisi jos se ei pääsi toteuttamaan omaa unelmaansa? Sitä mitä varten se on kasvanut ja kasvattanut vahvat oksansa.
Se on valmistautunut kantamaan oksillaan koristeita. Olemaan joulun keskiössä. Tuomaan tunnelmaa ja tuoksua.

Siitä se sitten lähti. Jouluinen hyvä mieli ja tunnelma. Pieni kuusi sen toi tullessaan. Kosketti sisälläni olevaa joulun on-nappulaa ja teki hyvän työn.

Nostatti hymyn huulilleni. Täytti ilolla hämäräksi muuttuneet sieluni sopukat.
Ja toi jouluisen tunnelman.

Enempää ei tarvita. Kaikkihan on kuitenkin hyvin. Joulun aikaan sopii hyvin vähän hitaampi liike. Ehkäpä näin ehtii oikeasti nauttia rauhasta ja tunnelmasta.

Toivotan teille kaikille ihanille lukijoille
hyvää ja rauhallista joulun aikaa  <3

Sii juu!14 kommenttia

 1. Ai että oon iloinen kun se pieni kuusi oli sun kohdalle laitettu! Nyt vaan joulumielellä eteenpäin ja 'arkihuolesi kaikki heitä'. Minkä joulufiiliksessä nyt menetit niin jatkat sitä sitten tammikuun. Kuuntele se tosi hauska joululaulu Lehmän joulu, niin on pakko hymyillä oikeata hymyä (google löytää laulun alle sekunnissa).
  Oikein hyvää ja iloista joulua sekä tervettä uutta vuotta 2017.

  VastaaPoista
 2. Sydämellistä joulua ihanuuspakkaus <3 ja kisuille ehdottomasti myöskin <3

  VastaaPoista
 3. Hyvää ja rauhallista joulunaikaa myös sinulle♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos, hyvää ja rauhallista joulua.♥

  VastaaPoista
 5. Se oli kohtalokas kuusi ♥ Pääasia että joulumieli löytyi. Parantuminen on ilmeisen pitkä prosessi, tsemppiä kovasti ja ihanaa joulun aikaa :)

  VastaaPoista
 6. Hieman oli hitaalla täälläkin tuo jouluun starttaaminen, mutta kakki on nyt kunnossa :)

  Rauhallista Joulua teille <3

  VastaaPoista
 7. Voi miten suloinen kuusi <3 Se kantoi oksillaan joulun taikapölyä,
  kun toi hyvän joulumielen tullessaan :)

  Ihanaa joulunaikaa ja leppoisaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa!<3 Tunnelma välittyy kuvista!<3 Ihan vielä ei viitsi päästää joulusta irti, eikä onneksi tarvitsekaan.:D Nautitaan siis vielä.<3

  VastaaPoista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen