Matkantekoa

lento - laiva yhdistelmä 


Jos voisin matkustaa ilman lentämistä tekisin niin. Jos olisi tarpeeksi aikaa (ja kärsivällisyyttä) kulkisin kaikilla muilla kulkupeleillä. Vaikka kuinka kauaksi. Ja vaikka menisi aikaa.
Luulen että tämän johtuvan tähtimerkistäni. Olen härkä. Se on maanläheinen merkki. Vanttera maankamara jalkojen alla, korkeintaan pyörien erottaessa meidät toisistamme. Maan ja minut. Laivakin käy, varsinkin kun on tyyntä. Pieni maininki ok. Ei kovaa merenkäyntiä tai isoja aaltoja. Huh, ei kiitos sellaista jos suinkin saisi valita. 


Kamalan ihana lentäminen. Sitä se on. Rakastan lentokenttä tunnelmaa. Ihmisiä lähdössä ja palaamassa. Matkoja alkamassa ja päättymässä. Odottajia, saattajia ja vastaanottajia. Lentokenttä on lentämiseen liittyen mukavinta. Samoin kun lennon jälkeen koneen pyörät koskettavat kiitorataa. Pahinta on nousu. Kun kone kiihdytetään nousuvauhtiin. Kun selkä painautuu istuimen selkänojaan. Ja kun irtaannutaan maasta. Hui!


Kun lopulta maa peittyy pilvien taakse tai ollaan niin korkealla ettei sitä oikein edes halua ajatella, silloin vähän helpottaa. Katselen jopa ikkunasta jos sattuu olemaan sellainen paikka. Ja ihailen. Miten kaunista kaikki on siellä ylhäällä. Ei yhtään turbulenssia, jos saan pyytää. Niistä huolestun joka kerta.
Tukholman matkamme oli lento - laiva yhdistelmä. Erittäin suositeltava, jos kaksi yötä laivalla puuduttaa tai haluaa matkustaa nopeammin. Lento Tukholmaan kestää tunnin. Perillä olet samaan aikaan kuin lähdit. Bussi tai juna vie sinut kentältä Tukholman keskustaan. Matkaliput voi ostaa noiden linkkien takaa etukäteen. Oikein kätevää.

Paluumatka laivalla. Saat kertaalleen kaikki laivamatkan mukavuudet: hyvän ruuan, ostokset, erilaisia vaihtoehtoja viihtyä laivalla. Jos hyvin käy eikä tuuli tuiverra, saat tasaista kyytiä. 
Tällaisen kombon plussia ja miinuksia:

Lento:
+ nopeus
+ rahaa säästyy ( ei ehdi shoppailemaan ) vain nousu ja lasku
- lentäminen
- istuminen, ei muita vaihtoehtoja - tunnissakin ehtii peppu puutua

Laiva:
+ hyvää ruokaa
+ ostosmahdollisuudet
+ erilaisia vaihtoehtoja viihtyä
+ on tilaa
- ähky 
- rahaa kuluu enemmän kuin oli ajatellut
- matka vie aikaa - jos olisi kiire tämä haittaisi, ei muuten

Erikseen kehun Silja Symphonyn italialaisravintolaa Tavoláta. Mitkä ruuat! Ja hyvä palvelu. 

Näin.

Askartelin täällä blogissa pikkusen sisustusta. Mm. otsikkobanneri meni uusiksi. Miltä näyttää lukijan silmään?

Mukavaa maanantain jatkoa teille siellä.
Sii juu!

12 kommenttia

 1. Tuollainen yhdistelmämatka olisikin hieno; voisi kokea molemmat matkustustavat. Varsinkin se laivalla reissaus edestakaisin on joskus tylsää. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, suosittelen kokeilemaan. Pieni retki arjesta onnistuu näin helposti.

   Poista
 2. Aika kiva idea tuollainen yhdistelmä, täytyypäs laittaa mietintään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätevä ja sujuva!
   Kannattaa kokeilla jos sinne päin olet matkustamassa :)

   Poista
 3. Mulla ei oo kyllä mitään lentämistä vastaan. Mannerten välisistä lennoista ei ole kyllä kokemusta, mutta muuten se pelkkä ajatus, mitä sen ahtaasti istutun matkan jälkeen koittaa, auttaa jaksamaan.

  Olimme muutama viikko sitten laivalla, ja kyllä se kaksi yötä jotenkin on ihan liikaa, etenkään kun laivalla ei ollut ketään kunnon esiintyjää. Vaikka laivamatkassa on juurikin noita kivojakin puolia. Tuollainen yhdistelmäreissu juurikin Tukholmaan voisi olla kokeilemisen arvoinen.

  Aurinkoista viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin hyvä tsemppari: kohta pääsee peltipurkista jalottelemaan :)

   Yksi sivu laivamatkaa on ihan passeli. Ehdottomasti kannattaa testata tämä kombo. On mukavan sujuva.

   Poista
 4. Kivalta kuulostaa tuollainen yhdistelmä ! Monesti ajatellut käydä Tukholmassa, mutta aina tullut mieleen vain laivamatka, joka kahteen kertaan on kyllä liikaa.;)
  Tuota voisi jo harkita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mukava ja sujuva tapa käydä Tukholmassa.
   Kannattaa muistaa jos sellaista matkaa suunnittelet.

   Poista
 5. Kiitos, kiva piipahdus Stokessa. Mä meen syskyllä laivalla eestaas, Burda-kässäristeilyllä. On se kumma ku sekä lännessä että eteläisessä naapurissa ollaan niin paljon tyylikkäämpiä kuin täällä. Puuttuu se tuulipuku-verkkari-lenkkari muoti kaduilta. Oliko Stokessa näitä kamalia legginsejä, niinku olis sukkahousut jalassa ja mekko unohtunut kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tollaset teema ym. risteilyt saattaa ollakin toista kuin perus ees-taas risteily. Kivaa matkaa sitten syksyllä.
   Kadehdittavan kaunista ja hyväkuntoisen näköistä porukkaa tosiaan. Kyllä silmä lepää sellaista ihastellessa. Nyt kun mietin niin sellainen mielikuva jäi, ettei legginsmeininkiä siellä ainakaan silmiin pistävästi näkynyt. Pillifarkkuja kyllä, mutta ei sukkiksia ilman hametta ;D

   Poista
 6. En edes muista milloin olen viimeksi ollut laivalla! Todella kauan sitten. Kiva olisi käydä. Tukholmassa olisi paljon mielenkiintoista. Useammin on käyty Tallinnassa ja nopealla laivalla yli.
  Kiva selkeä banneri! Pitäisi innostua tekemään itselle myös uusi. Jospa kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kuule mullakin, useammin tulee piipahdettua Tallinnassa ja kuin Tukholmassa. Hassua kun mulle tuli tästä matkasta jotenkin vanhanaikainen olo. Niinkuin olisin jossain menneessä. Mietin sitä tunnetta, että mistä sellainen tulee mutta en oikein tiedä. Ehkä se on vaan pitkä tauko edelliseen Tukholman matkaan.
   Kiitos ihana bannerin puolesta - pus!
   Kivasti piristää itseä kun blogia vähän tuunailee. Oikein mukavaa kun lukijakin tykkää <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen