Vapputunnelmia

 


Tiedättekö kulkaa, mä kerta kaikkiaan mykistyin. Hiljenin miettimään ihmisten ilkeyttä. Pahansuopaisuutta ja rumia puheita. Sain niitä enemmän osakseni kuin koskaan ikinä. Täällä blogissa, kommenttilootassa, voitteko kuvitella? Ei niin että se olisi vieras ilmiö somessa ja blogien kommentoinnissa, päinvastoin. Epämiellyttävän yleistä. Mutta kun kohdalle osuu, ei sitä tahdo uskoa. Vieläkin olen pyörällä päästäni. Menin peilin eteen miettimään olenko provosoinut, olenko tehnyt, sanonut, kuvannut mitä ikinä sitä olisinkaan voinut tehdä, saadakseni loan niskaani. Samalla yrittänyt ymmärtää. Ei ymmärtää pahuutta, ilkeyttä, vaan ymmärtää miksi joku sellaiseen alentuu. Blogien kommentointi on nettikiusaajien temmellyskenttää. Kuin koulun piha koulukiusaajille.

Ongelma on jossain muualla, kuin täällä. Blogin sisällöstä voi toki jokainen lukija olla omaa mieltään, mutta nyt ei ollut sellaisesta kysymys. Se oli silkkaa ilkeyttä. Mutta asioilla on tapana selvitä. Niin nytkin. Jos ei muuta, niin itse olen asian kanssa paremmassa kuosissa.
Sopivasti vapuksi :)
Vappu on vuoden juhlista mieleisin. Mulla on synttäri muutamaa päivää ennen vappua ja siitä juhlatunnelma viriää. Vappu on iloinen, pirskahteleva, hauska ja se alkaa Mantan lakituksesta. Tasan klo 18.00 paikalle kokoontuneet (tänä vappuna meitä oli 40.000! – hyvä sää tekee ihmeitä) heiluttavat lakkejaan ja huutavat hurraata. Yhteisöllinen hetki. Sitten lippalakit päähän ja juhlinta voi alkaa.

Joskus aikoinaan Manta lakitettiin vappupäivän vastaisena yönä keskiyöllä. Meno oli hurjaakin hurjempaa. Siitä oli ilo ja juhlatunnelma kaukana. Viisitoistavuotiaana kinusin itselleni luvan lähteä katsomaan Mantan lakitusta. Sikailun määrä hämmensi murkkuikäisen tytön, eikä vanhempien tulevina vappuina tarvinnut vängätä kanssani, saanko mennä. Ei tehnyt mieli.

Vasta kun lakitus siirtyi aikaisemmaksi, tapahtumasta on tullut iloinen ja mukavan riehakas. Sellainen ilon kautta tapahtuma, missä perheen pienimmätkin voivat olla mukana. Toki juhlajuomia ovat jotkut ehtineet jo maistella, mutta viimeistään Mantalla kuohuvat korkataan. Iloisen vapun toivotuksia huudahdellaan ympärillä oleville tutuille ja tuntemattomille.

Muuten me vietetään vappua miten milloinkin. Sää suosi, joten tänä vappuna ulkoiltiin. Posket tässä kuumottaa kevätauringon jäljiltä. Munkit paistoin ja totesin taas kerran että ihan pieneen munkin nälkään niitä ei viitsi paistaa. Sen verran monivaiheinen ja aikaa vievä tapahtuma. Mutta lopputulos palkitsee. Pyyhkii sokeria poskista.

Onko sinulla vappuperinteitä? Kerro, kuulisin mielelläni. Vappuihmisenä kaikki vappujutut kiinnostavat.

Tästä alkaa kesä. Jos ei ihan niin kohta se on kuitenkin. Pian on aika pakata saarikamppeet ja matkata pystyttämään kesämökki. Ja matka Italiaan. Ei ihme, että hymy on leveä. Näkisitte. Se on korvasta korvaan.

Iloiseksi lopuksi toivotan Tavallista arkea blogin Katin tervetulleeksi blogin seuraajaksi. Mukavaa että liityit joukkoon 

Mukavaa arkea teille kaikille siellä.
Sii juu!


14 kommenttia

 1. Tuolla minäkin olen nuorena monet vaput viettänyt, vaikka nyt asunkin eri paikkakunnalla. Kivat on tunnelmat yhä edelleen :) Minäkin sain osakseni pahansuopaisia kommentteja tässä hiljattain, ihan kasvotusten, harrastuspiirissä, lähes ventovieraalta ihmiseltä. Todella outoa. En keksinyt muuta syytä kuin suomalaisten kansantaudin, eli kateuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manta on kiva paikka startata vappuun :)

   Voi että sentään! Ikävä kuulla. Ihmetys on suuri tuollaisen käytöksen edessä. Todella ikävää. Eikä sitä voi mitenkään ymmärtää eikä hyväksyä. Huh sentään!
   Tsemppiä sinulle <3

   Poista
 2. Iiihanan ihanat vappukuvat, tunnelma oikein loistaa.
  Vaikka olis vain pieni promille ilkeyttä, niin se satuttaa 100 %. Kun vain voisi olla itse provosoitumatta siihen, antais mennä läpi lahon pään….. mutta kun ihminen on ihminen ja tunteille ei voi mitään.
  Tsemppiä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvien puolesta <3 Tsempistä myös. Sanot ihan oikein. Ilkeily tuntuu tosi pahalle. Sen jättäminen omaan arvottomuuteensa on parasta.

   Mukavaa kevään jatkoa orvokki!

   Poista
 3. Ihana Vappu! Voi kun joskus pääsisin sitä Helsinkiin viettämään. Mies on aina reissussa vapun aikaan niin yksin kotosalla sitä vietän.
  Olen niin pahoillani osaksesi tulleesta pahansuopaisuudesta. Jotkut ihmiset olettavat että heillä on oikeus ja suorastaan velvollisuus kaataa aika ajoin roskasankkonsa toisten niskaan. Täällä netissä sen voi vielä tehdä nimettömänä niin ei joudu vastaamaan mitään esittämiinsä syytöksiin. Raukkamaista.
  Tiedän kokemuksesta että se ensin koskettaa mutta vähitellen asia asettuu oikeaan lokeroon, eli takavasemmalle. Mutta periksi ei noille rakki-koirille anneta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niin se vappu on! Tule ihmeessä tänne vappua viettämään. Jos täällä päin liikut, niin viestiä vaan ja Mantalla tavataan :)

   Kiitos myötätunnosta. Kyllä tämä tästä. Sananvapaus on nykyään kummallinen nettioikeus: Joillekin se tarkoittaa ihan kaiken sanomisen oikeutta. Ja sitten vielä ihmetellään, kun kommentit menevät valvontaan. Se kuulemma rajoittaa "sananvapautta" :O

   Kyllä tässä nahka paksuuntuu ja niinkuin toteat: nolla-asiat mappiin ö :)

   Aurinkoisia päiviä S.E <3

   Poista
 4. Myöhästyneet synttärionnittelut! Juhlit oikein tapahtumien keskipisteessä, näyttää tosi kivalle vaikka 40 000 kuulostaa pelottavalta täältä syrjästä katsoen :)
  On ikävää, että kiusaajat ovat löytäneet blogimaailmaankin. Olen aina pitänyt blogiyhteisöjen positiivisuudesta ja kannustavasta suhtautumisesta kanssaihmisiin. Delete-nappula käyttöön vaan, kiusaajille ei anneta sijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri <3
   Mantalla tosiaan juhlitaan joukolla. Tiivis tunnelma, mutta muuten oikein hauska. Mukavan lämmin vappusää lisäsi juhlatunnelmaa.

   Niin samaa mieltä kanssasi! Positiivisuus ja kannustaminen on kommenteissa ilahduttavaa. Sellaisia kommenteja on onneksi eniten. Ikävät kirjoittelut ovat täysin hyödyttömiä mutta siltikin pahoittavat mielen. Onneksi roskalaatikko on pohjaton :)

   Mukavia kevätpäiviä Cheri <3

   Poista
 5. Voi miten ihania ja tuttujakin vapputunnelmia. Perinteet juurikin samat aikoinaan, Mantan lakitus ja Ullallinna. Mutta nyt ihan kotona perheen kesken grillausta.

  Kiusaaja ei voi olla terve ihminen, mutta kun henkilö on täysin anonyymi, se on hieman pelottavaa. Ei anneta valtaa heille, sitähän he toivoisivat. Pää pystyyn ja sinussa ei ole mitään vikaa, päinvastoin olet ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Oi vappu, oi perinteet, oi ihana kevät!

   Olen yrittänyt menneinä viikkoina mennä anonyymikiusaajien pään sisään. Haluaisin tietää mikä siellä saa ihmisen käyttäytymään tällä tavalla huonosti. Kaikki on toki arvailua, mutta luulen että sellainen ihminen ei oikeassakaan elämässä käyttäydy kovin hyvin. Että ikävien asioiden sanomisenkynnys on muutenkin matala. On vaikea kuvitella että normit osaava käyttäytyisi netissä täysin eri tavalla kuin oikeassa elämässä. Joidenkin elämäntapa näyttää olevan ilkeily. Harmi muille :/
   Valtaa ei anneta. Kuten sanottu, roskikseen mahtuu :)

   Kiitos tsempistä ja myötäelämisestä. Aurinkoa kevääseesi Tiia <3

   Poista
 6. Teillä on ollut kiva vappu 😊

  Meillä ei vappuperinteisiin kuulu muuta kuin sima ja munkit. Emme halua lähteä humalaisten tönimäksi ihmispaljouteen.

  Ihanaa viikkoa sinulma ja kiva oli kuulla sinusta 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin se oli. Pikkasen vieläkin keinuttaa ;)
   Sima ja munkit on lyömätön yhdistelmä ja ehtaa vappuherkkua. Parasta on kun saa viettää juhlia haluamallaan tavalla.

   Kiitos ihana Tuija <3 Kaunista viikkoa ja halaus.

   Poista
 7. Ihania Vappu kuvia!
  Vappu perinteisiin kuuluu tietysti sima ja munkit!
  Tytön synttäreitä ollaan juhlittu vappuna jo 16 vuotta!
  Eipä tarvii muuta miettiä vappuaattoon!
  Nyt ollaan saatu nauttia ihanista ilmoista!
  Aurinkoista tiistai päivää sinulle!☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari :) Kuvat ovat mukavia muistoja.

   Sima ja munkit, totta kai. Maiskuttelee suutaan. Teillä onkin tärkeä juhla vappuna. Paljon onnea tyttärelle!

   Kyllä, kevät tarjoilee nyt parastaan. On tää taas niin ihanaa.

   Kiitos Sari <3 Kauniita kevätpäiviä sinulle.

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen