Tukholman kaduilla

kevätretki Tukholmassa

Pitkästä aikaa Tukholma. En muista milloin viimeksi. Vuuuuosia sitten. Niin kauan sitten, että meinasi unohtua valuutan vaihto. On ehtinyt tottua euron helppouteen Euroopassa matkustaessa. Olin myös unohtanut entisaikojen jatkuvan laskemisen mikä maksaa mitäkin. Kun paikallisia hintoja muunsi mielessään ymmärrettäviksi summiksi. 

Tukeuduin helppoon laskukaavaan. 1 euro on 10 kruunua. Vähän pyöristettynä, mutta helpotti hintojen ymmärtämistä. Ihan kuin olisi palannut jonnekin menneeseen. Paitsi että Tukholma on aina tässä ajassa sykkivä, kansainvälinen kaupunki. Vieraita kieliä, eri kansallisuuksia ja kadehdittavan tyylikkäitä ruotsittaria. Että ne onkin kaikki niin tyylikkäitä, terveen ja kauniin näköisiä. Kaiken ikäiset. 

Kierreltiin ja katseltiin kaupunkia. Keskustassa, vanhassa kaupungissa, vähän kaupungin laitamillakin. Kuvasin kameran ja puhelimen täydeltä. Pysähdyin vähän väliä.
Mulla on kärsivällinen mies. Jaksaa (muun muassa) tätä mun ainaista kuvaamista, pysähtymistä, kulkemista, pysähtymistä, kuvaamista. Odottaa, eikä valita. On se <3

Vanhakaupunki sellainen kuin muistin. Keskustan vanhat rakennukset komeita niinkuin aina. Tutut tavaratalot omilla paikoillaan. Euroviisukello tikitti aikaa laulukilpailun alkuun.

Kevät ei ollut sen pidemmällä kuin meillä. Mistä sen huomasi? Ei ensimmäistäkään terassia vielä auki :D

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen: Under Kastanjen, ravintola vanhassa kaupungissa. Alati vaihtuvat lounasvaihtoehdot ja toinen toistaan herkullisempia menuvaihtoehtoja vanhan talon uumenissa. Ihana paikka!

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikki te siellä.
Sii juu!


6 kommenttia

 1. Oi, en olekaan vuosiin käynyt Tukholmassa, asia täytynee korjata. Kuvasi ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa poiketa. Ja muista valuutan vaihto ;)
   Kiitos ihana kuvieni puolesta. Olen aina onnesta mykkyrässä kun kuvistani tykätään. Kuvaaminen on rakas harrastus.

   Hyvää alkanutta viikkoa Anu <3

   Poista
 2. Tuo mainintasi ruotsalaisten kaikenikäisten tyylikkyydestä on niin totta! Heidän itsevarmuutensakin on niin paljon parempi kuin meillä suomalaisilla, joten ei ihme, että koemme aina olevamme heitä huonompia. Hyviä kuvia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kuule tuo itsevarmuus koko ruotsalaisessa kansakunnassa. Onkohan se meidän erilainen historia joka on taustalla vaikuttamassa? Oli miten oli, ilo on ruotsalaisia katsella ja kuunnella.
   Kiitos kuvien puolesta <3 Hyrisen ilosta!

   Mukavaa viikon jatkoa E.O <3

   Poista
 3. Jospa ne olikin turisti kun oli tyylikkäitä.. heh. Mutta kaupungissa kaikki on vähän tyylikkäämpiä ts. pukeutuneempia kuin oman kylän/kadun maisemissa. Eikö se vähän ole niinkin. Toisaalta paljasjalkainen ei niin konstaile vaatteilla, samallalailla kuin muualtatullut. Vaikka kyllä ne ruotsalaiset on kauniimpia ku me slaavilaisine juurineen.
  Tosi kivat ja kauniit kuvat sait otettua.
  Viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että orvokki <3 Kiitos! Kivasti sanottu :)
   Juu noin se varmaan on tuo pukeutumisasia. Ruotsittarien kasvojen piirteet ovat niin kauniit. Tykkään katsella heitä. Ovat terveen ja kauniin näköisiä tosiaan. Hyvältä näyttävät vaikka säkki päällä. Näin on.
   Ja kiitos kuvieni puolesta. Arvostan palautettasi <3

   Kiitos samoin sinulle, hyvää viikonlopun jatkoa!

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen