Toscanan vehreissä maisemissamatkamuistot - arjen piristäjätOi-joi! Matkasta on jo kulunut aikaa ja minä kuulkaa täällä edelleen nautiskelen sen tunnelmista. Hyvä matka, se kantaa pitkälle. Loman jälkeen arki ottaa pian omakseen, lähtee kuljettamaan kiireestä ja tehtävästä toiseen. Sisällä, sielun sopukoissa on se matka. Matkan muistot, tunnelmat, maisemat, kokemukset, maut ja tuoksut. Onko tuttu tunne? Niin ihana, eikö vaan?

Hyvin onnistunut matka kantaa pitkälle. Se kulkee sydänalassa ja mielensopukoissa. Nostattaa hymyn huulille mukavien muistojen tulvahtaessa mieleen. Metrossa, bussissa tekisi mieli vierustoverille selittää leveän hymyn syytä. Puhua pulputtaa kaikki kokemansa. Heilutella käsiä ilmassa italialaiseen tapaan. Ottaa kanssamatkustaja mukaan omiin mukaviin muistoihin.

Vaan olisiko se niin hyvä sille toiselle? Kuuntelisiko silmät innosta hehkuen ventovieraan matkakertomusta? Kuuntelevatko tututkaan? Kysyvätkö matkasta, haluavatko oikeasti kuulla millaista oli? Ollaanko me kiinnostuneita toistemme hyvistä asioista? Olemmeko toiselle se, jonka kanssa matkaa voi elää uudelleen. Osaammeko, haluammeko eläytyä toisen matkakertomukseen? Saammeko siitä pienen palan innostusta ja inspiraatiota itsellemmekin?

Matkakokemukset ovat hyvin henkilökohtaisia. Jokaisella omansa. Tämä Umbria-Toscana kiertomatka oli kokemus vailla vertaa. Jotain osasin odottaa ennen matkaa ja kaiken sen sain. Lisäksi paljon sellaista, mistä en etukäteen osannut edes uneksia. Senkin kaiken sain.

Voin vakuuttaa, ettei yksikään kuva kerro koko totuutta näistä maisemista. Ei maiseman syvyyttä, sen korkeuseroja. Runsasta vehreyttä ja toukokuun lämpöä. Unikkojen reunustamia maanteitä eikä viinipensaiden silmänkantamattomiin kulkevia rivejä. Ei rauhaa ja hiljaisuutta. Ei vaimeaa tuulen henkäystä joka huokaili yhdessä kanssani. Näiden maisemien äärellä totesin miehelleni, että myydään kaikki mitä meillä kotona on ja jäädään tänne. Mies otti kädestä ja katsoi tuota loputonta vehreyttä ja vastasi ”jäädään vaan”. Matkoilla on mukava haaveilla. Arki on jossain kaukana.

Kotiin on palattu yksi matka rikkaampana. Eikä suunnitelmia Italiaan muutosta ole. Silti tuo yhdessä jaettu hetki tämän kauneuden keskellä on enemmän kuin vain sanoja. Se oli yhteinen tunne. Mukavaa, että voi matkustaa kaksin. On kenen kanssa jakaa muistoja.

Ja tosi mukavaa on, että voin kertoa kaikesta kokemastani teille kaikille <3 Matkamuistoja on vielä luvassa. Mistäs kaikesta en ole vielä kertonut… Pienza, Siena, Firenze nyt ainakin.

Näissä tunnelmissa mukavaa viikon jatkoa kaikki te siellä <3Kuvat viinitila Dievolen mailta, Toscanasta. Tila on ollut viinitilana vuodesta 1090. Maisemien lisäksi ihailimme isoa tilaa rakennuksineen, maistelimme chianti punaviinejä, raikasta valkoviiniä ja nautimme maukkaan lounaan suojaisalla terassipihalla.

La vita è bella - Elämä on kaunis
<3

Italian matkani muut tähän mennessä julkaistut kertomukset löydät näiden linkkien takaa:

SAN MARINON KAPEILLA KUJILLA
PIEVE DEL COLLE - LUOMUTILALLA
TUNNELMALLINEN ASSISI
VIINITILALLA JA KYLILLÄ


24 kommenttia

 1. Toscana on ihana ❤️ Ja Italia nyt yleensäkin, olen sitä mieltä, että mun oli varmasti tarkoitus syntyä Italialaiseksi😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niin se on <3 Italiaan ja italialaiseen elämäntyylin on helppo ihastua. Ymmärrän sinua oikein hyvin. Onneksi Italiaan voi aina palata :)

   Poista
 2. Kaunista on <3 Ja tuo yhdessä kaiken kauniin kokeminen on ihan parhautta. Meillä sydämen on vienyt Espanja, mutta veikkaanpa, että Italiakin kelpaisi :) Espanjaan muutosta täällä haaveillaan... Kiitos kun jaat näitä ihania kuvia meillekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kaunista että mun sielua riipii. Olen tunneihminen ja koin kauniita hetkiä tällä matkalla ja näissä maisemissa yhden pysäyttävän kokemuksen. Olin niin tuon kauneuden lumoissa, ettei mitään muuta ollut mulle sillä hetkellä olemassa <3
   Kuule, Espanja on oikein hyvä sydämen paikka :) Viime kevään Barcelonan matkalla ihastuin ikihyväksi ihmisten ystävällisyyteen. Palaan Espanjaan ihan varmasti joskus. Ja Italiaa toivon näkeväni vielä lisää.
   Ole hyvä ihana <3 Mukava kuulla. Jaan oikein mielelläni näitä ihania muistoja teidän kaikkien kanssa.

   Poista
 3. Ihan silmä lepää kun katsoo kuvia, mitä se onkaan sitten livenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Livenä se oli kerrassaan mahtavaa. Vähän piti tyrkkiä eteenpäin, muuten olisin tuonne jäänyt :D

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia! Olen haaveillut jo pitkään matkasta nimenomaa Toscanaan, vielä joku päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvien puolesta <3 Voi kuule, toteuta haaveesi jossain vaiheessa. Et tule pettymään :)

   Poista
 5. Oi että miten kauniita maisemia ja hienoja kuvia! Mä oon jo pari vuotta haaveillut Pohjois-Italian matkasta, mutta saan vielä jatkaa haaveilua tovin. Katsotaan jos hyvin käy niin ehkä ensi kesänä. Nuo kauniit maisemat ja viinitilat on jo useassa ruokaohjelmassa salvanneet mun hengen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susi <3 Toivon, että haaveesi toteutuu. Toscana on matkan arvoinen.
   Maisemat ovat tosiaan henkeäsalpaavat. Että tuollaista ihan oikeasti on olemassa :)

   Poista
  2. No kyllä se vielä toteutuu, jos ei ensi vuonna niin jonain vuonna ainakin :) Maisemat ovat kuin satukirjasta. Kiva kun pääsee edes kuvista katsomaan niin kuin nyt sun matkakertomusta :) Sehän auttaa haaveilussa, kun haaveet saa siivet niin haaveen toteutuminen on hieman lähempänä :D

   Poista
  3. Totta, haaveilu on askeleita kohti haaveen toteutumista.
   Joskus olen oikein miettinyt, mikä matkustamisessa on kaikkein mukavinta. Matkasta haaveilu, matkan odottaminen vai itse matka. Toisten matkakertomukset ovat mukavaa "lääkettä" omaan matkakuumeeseen.

   Poista
 6. Näyttää hienolta paikalta, vaikka kuva vähän aina latistaakin. Upeat värit ja tunnelmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo <3 Kuva ei kerro koko ihanuutta, mutta sen verran, että loput osaa ehkä kuvitella :)
   Tällaisissa maisemissa on ihanaa valokuvata. Valo ja värit niin kohdillaan, etteivät kuvat kaipaa käsittelyä lainkaan :)

   Poista
 7. Mulle ainakin matkakertomukset antaa paljon. Monestakaan syystä en ole matkustanut enkä varmaan tule matkustamakaan. Mutta en sure sitä, vaan nautin muiden matkakertomuksista ja kuvista. Olo on sen jälkeen melkein kuin itse olisi ollut mukana. Kiitos sinullekin ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän myös kovasti muiden matkakertomuksista. Tosiaan, kuin olisi itsekin niissä mukana.
   Ole hyvä ihana <3 Mukavaa, että viihdyit näiden matkamuistojen äärellä :)
   Hyvää viikonlopun jatkoa!

   Poista
 8. Myöhäisesti katseli matka kuviasi - ja totean: kaunista ja ihanaa.

  VastaaPoista
 9. Hei! Kauniista kuukausikollaasistasi klikkailin itseni heti ensimmäiseksi tänne. Upeita kuvia... ja mielenkiintoista pohdintaa. Onnistunut matka voi tosiaan melkein muuttaa elämän. Itse olen asunut arkeakin Italiassa ja sanoisin että arkikin siellä on jotain enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sara! Mukavaa, että piipahdit kuvakoostetta pidemmälläkin :) Kiitos palautteestasi, se lämmittää <3
   Voi kuule uskon tuon. Matkallani kuulin paljon myös arkielämästä Italiassa ja tiedän sinne monen suomalaisen päätyneen pidemmäksikin aikaa tai pysyvästi. Enkä yhtään sitä ihmettele.
   Onnellinen sinä kun olet saanut olla siellä :)

   Lempeää heinäkuuta Sara!

   Poista
 10. Kuvakollaasisi kautta tänne tulin. Minulla oli jäänyt väliin tämä Toscanan matka. Ja hyvä, että tänne vihreisiin maisemiin ja kauniisiin tunnelmiin klikkailin.
  Upeita kuvia, upeita tunnelmia ja upeita hetkiä. Hetkiä jolloin aika pysähtyy.
  En ole koskaan Toscanassa käynyt, ehkä sinnekin vielä joskus matka käy. Toscanan tunnelmista olen lukenut mm. Ella Kannisen kirjasta ja nyt sinun hienosta matkakertomuksestasi.
  Kiitos ihastuttavasta tuokiosta Toscanassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ole hyvä Tuula <3 Mukavaa, että piipahdit näissä maisemissa :)
   Toscanan matkamme oli kertaikaikkisen upea. Matkakohde, joka kannattaa kokea.

   Minä myös tunnelmoin Ella Kannisen kirjan parissa juuri ennen matkaa. Mukavan leppoisa kirja ja kauniit kuvat.

   Kaunista heinäkuuta Tuula <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen