Täällä bloggaan osa 2
Aikaisemmin keväällä vastasin Tuula´s life blogin ihanan Tuulan haasteeseen esittelemällä kotoani paikat, missä blogijutut syntyvätJatkan haasteen parissa ja esittelen blogijuttujen syntysijoja täällä Saaressa. Olosuhteet ovat erilaiset. Ja paikat.

Blogijuttujen työstäminen on toki samanlaista kaikkialla. Otan valokuvia, siirrän ne tietokoneelle. Valitsen kuvat ja käsittelen ne. Tekstin työstän Wordilla. Tämä kaikki sujuu samalla tavalla mantereella kuin täällä ulkomerellä.

Kotona paikan valinta on omista mielihaluista kiinni. Täällä Saaressa bloggauspaikan valintaan vaikuttavat eniten sää ja nettiyhteys. Niistä kerroinkin edellisessä postauksessa Dataaminen Saaressa. Ja ettei aurinko liikaa häikäise. Eihän silloin näytöltä mitään näe.

Jos sataa, valinta on helppo: teltassa. Paitsi ettei siellä aina netti toimi – pöh! Sateella varsinkaan. Jonnekin se langaton yhteys huuhtoutuu sateen mukana, sanoivat asiantuntijat ihan mitä tahansa sään vaikutuksista nettiyhteyksiin.

Varsinkin kuvien käsittelyvaiheessa pöydän ääressä työ sujuu parhaiten. Minä kun tykkään käyttää hiirtä kuvia käsitellessäni. Niin että teltta on silloin paras paikka. 
Kuvan vaatetus on tyypillistä alkukesää. Illalla on usein kylmä.

-   
Ulkopöytä on myös hyvä paikka. Päivällä siihen tosin porottaa aurinko. Paikka on silloin tukalan kuuma. Illalla jos hyttysiä ei ole liiaksi, tykkään pitää officea tuossa pihalla. Nettiyhteys… noh, toimii miten toimii.Kauniilla säällä, usein iltaisin, kapuan Saaren eteläiselle kalliolle. Siellä netti toimii lähes aina hyvin. Valoa on riittävästi. Työn etenemisen jarruna toimii maisema. Jään sitä usein katselemaan ajatuksissani. Oikein kelpo paikka kaikin puolin. Hyvä istua. Hyvä fiilistellä.Kun nettiyhteys on heikko vähän joka puolella Saarta, paras paikka on Saaren pohjoisosassa oleva hiekkaranta. Peitto pepun alle ja dataamaan. Tällä puolella Saarta ollaan mantereen puolella ja yhteydet sen takia parhaat. Tänne on meidän leiristä melko pitkä matka, joten mielijohteesta ei tänne tulla. Usein blogin päivitys yhdistetään kävelylenkkiin. Silloin olen kaiken työstänyt jo valmiiksi. Vain sen julkaiseminen puuttuu.

Tuo ranta on ihan oikeaoppinen hiekkaranta. Mittansa verran saa kävellä rannasta poispäin, eikä äkkisyvä yllätä.
Näin. Tällaisissa paikoissa ja maisemissa syntyvät blogipäivitykset Saaressa. Ei aina ihan helposti, mutta kuitenkin. Tykkään tehdä juttuja paikan päällä. Täällä silloin kun täällä olen. Samoin matkoilla on mukava päivittää kuulumisia kun siellä jossain juuri parasta aikaa silloin olen. Sellaista reaaliaikaista. Niin kuin tämäkin juttu. Valmistelin sen pihalla iltapäivällä ja nyt istun kalliolla. Tässä istun ja painan päivitä. Noin. Näin on tämä päivitys saatu teille luettavaksi. Paikan päältä :) Valoisat kesäillat ovat kertakaikkisen ihania. Eikö vaan?

Ihanaa juhannuksen aikaa kaikki te siellä <3


18 kommenttia

 1. Ihania etenkin nuo kaksi viimeistä bloggauspaikkaasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ihania ja erilaisia paikkoja ne ovat. Kotibloggaaminen jää näin kesällä kirkkaasti kakkoseksi :)

   Mukavia kesäpäiviä Anu <3

   Poista
 2. Onpa teillä siellä kauniit maisemat!

  Juhannusiloa saareen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika <3
   Juhannus oli mukava. Toivottavasti sinullakin.

   Poista
 3. Mitkä maisemat ja tilukset bloggailla, ihanaa!

  Ihan huippua ja mukavaa juhannusta! Te varmaankin olette siellä saaressa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tilukset tosiaan. Maisemaa riittää ja inspiraatiota yllin kyllin :)
   Kyllä, Saaressa vietettiin juhannus. Ja leppoisa ja lämmin se oli.
   Kauniita kesäpäiviä Marie <3

   Poista
 4. Hmm, tuli tässä mieleen, ett mulla kyll nettiyhteys toimi hyvin vaikk puhelimeen pykäliä ei löytyny. Joku asiantuntija varmaan osais sanoa, onko sillä vaikutusta, ett mulla on semmonen langaton reititin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että reitittimessä tosiaan on enemmän potkua kuin puhelimessa, sen kun tietäisi.
   Mutta näillä remeleillä nyt mennään :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niin ne ovat <3 Ajatukset usein karkaavat tuonne horisonttiin. Mutta saavat sinne mennä. Siellä on aina jotain uutta ajateltavaa ja ihasteltavaa :)

   Hyvää kesän jatkoa Outi <3

   Poista
 6. Kivoja paikkoja...aivan mahtavat maisemat! Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Eksoottista! Hyvää juhannusta teille kaikille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) On se, erilaista kuin kotona bloggaaminen.
   Hyvää jatkoa kesään Mamma <3

   Poista
 8. Ihania bloggauspaikkoja sinulla kesällä. Vaivaa ja puuhastelua vaativat, mutta Saari tarjoaa paljon inspiraatiota hienoine maisemineen. Tätä oli kiva lukea. Ja kännykän päässä edelleen, mutta piti tulla katsomaan näitä muitakin julkaisujasi.
  Mielenkiintoisia postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula-hyvä kiitos sinä ihana!
   Olenkohan mä vähän sellainen hankalien asioiden selättäjä. Tarkoitan, kun totta vie postaaminen Saaressa on monessa mielessä todella paljon hankalampaa kuin kotioloissa. Mutta joku siinä viehättää. Että saa pitää yhteyttä teihin kaikkiin. Kertoa paikan päältä kuulumisia. Fiilistellä huolella kun kaikki pelittää ja päivityksen saa julkaistua.


   Poista
 9. Ja kiitos paljon sanoistasi, Pirjo! 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Sydämestä tulivat <3

   Ps. Mullakin on muuten 6+ :D

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen