Norman Rockwellin näyttely- ja aurinkoinen syksypäiväNorman Rockwell oli yhdysvaltalainen kuvittaja ja taidemaalari. Mieheni on jo nuoresta pojasta ollut Rockwell-fani. Niinpä seurasin häntä Päivälehden museoon, jossa on parasta-aikaa Rockwell-näyttely. Esillä on pieni osa hänen Saturday Evening Post-lehdelleen tekemiä kansikuvia. Huikeita, tarkkoja, runsailla yksityiskohdilla varustettuja taidonnäytteitä. 

Olen aina ihaillut näköistaidetta. Taiteilija piirtää, maalaa, muotoilee sitä mitä osaa, ei sitä mitä sattuu tulemaan. Abstraktitaide ei mua puhuttele. En halua että joku selittää mitä viivat, pyörylät, oudot kuvat ja muodot esittävät. Haluan nähdä ihan oikeita asioita joilla on oikeat tunnistettavat hahmot ja muodot. Joita voi ihastella. Joita voi arvioida sellaisenaan. Ilman vieressä selittäjää.

Rockwell-näyttely tarjoaa juuri tätä. Tarkkaakin tarkempia kuvia, joissa on runsaasti yksityiskohtia. Jokaisen kuvan äärellä viipyy pitkään, koska kuvasta löytyy koko ajan uutta. Kuvat saivat mielikuvituksen liikkeelle ja melkein hihkumaan ääneen. Oma suosikkini on pikkupoika päiväkirja kädessään. Vinkeä ilme paljastaa, että isosiskon päiväkirjasta on löytynyt hotteja juttuja.
Todella huikeaa ja nautittavaa katseltavaa. Kaikki lehden kansikuvat ovat öljyväritöitä elävistä malleista. Wau!
Näyttely ei ole suuri, muutama kymmenen kuvaa, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen. Suosittelen.

Kaunis aurinkoinen päivä käytettiin näyttelyn lisäksi kaupungilla kiertelyyn. Lasipalatsin sarjakuvamessut, Hakaniemen torin markkinat (auki joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina) ja Espa-Kauppatori yhdistelmä. Kaunis päivä oli houkutellut ihmisiä liikkeelle. Tunnelma kuin kesällä konsanaan. 
Mukava päivä.

Norman Rockwell amerikkailaisen kuvitustaiteen ikoni näyttely 4.9-19.10.2014 Päivälehden museo (vapaa pääsy)


Aforismit kuvattu Päivälehden museon naisten wc:ssä. Kerrankin siistejä ja tyylikkäitä veskinseinäkirjoituksia :)

Ei kommentteja

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen