Kun pakastimen ovi jää helteellä auki....sattuu ja tapahtuu


Realitya suoraan meidän keittiöstä. 

Joskus sattuu ja tapahtuu. Vaikka muuta toivoisi. Tänään meille selvisi, että pakastimen ovi oli jäänyt - jos nyt oikein muistetaan - noin vuorokaudeksi raolleen. Eilen se taisi olla kun pakastimen ovea viimeksi avattiin (mies), mutta ei sitten suljettu (aarrgghh!). Niin huomaamattomasti se oli raollaan, ettei edes meidän kaksi aina joka paikkaan uteliaat nenänsä työntävää kissaveljestäkään yhtään ihmetelleet. 
Eikä pakastimen yläpuolella olevan jääkaapin punaisena vilkkuvat hälytysvalotkaan saaneet meidän huomiota. Taidan laittaa valmistajalle viestiä, että ovat tuollaiset varoitusvalot ihan väärässä paikassa, kun eivät herätä mielenkiintoa. 
Kun nyt illalla mies oli menossa pakastimelle, selvisi mitä on tapahtunut. Rikospaikalle tekee mieli palata...

Ei kannata jättää pakastimen ovea auki, ainakaan helteellä. Näin on. 

Näyttää nimittäin käyvän niin, että pakasteet sulavat ja pakastin täyttyy jäästä. Siinä määrin ettei ovi olisi enää edes mennyt kiinni, vaikka sitä olisi kuinka tyrkkinyt. Mieluummin olisin kyllä painanut oven kiinni ja unohtanut koko jutun. 
Vetolaatikot eivät liikkuneet tuumaakaan pakastimen seinillä kertyneen paksun jääpeitteen takia. Ja pakastimen kynnyksellä lillui isosti vettä.

Mitä tästä opitaan, muuta kuin että pakastimen ovi on huolellisesti suljettava?
Noh kuulkaa se, että lämmin ilma kasvattaa jäätä, mutta sulattaa jo jäässä olevan.
Metka yhtälö, ei olis arvannut tällainen asiaan perehtymätön, että noin se menee. 

Pakastimen sisältö kylmäkalleja ja paria kylmägeelipötkylää lukuunottamatta menetettiin.
Marjasmoothieta on muutamaksi päiväksi nyt sitten. Ja huomenna taidetaan syödä kesäkeittoa.

Voi turkanen sanon vaan. Jatketaan tässä sulatushommeleita nyt sitten. Tai oikeastaan mies se on joka pakastinta sulattelee. Minä tässä vaan jupisen. Kun pikkusen harmittaa - pah.

Pitäkää te ihanat siellä mukavaa heinäkuun loppua.
Sii juu!
12 kommenttia

 1. Oi ei :/
  Meillä kävi talvella sama juttu...lähdin tapani mukaan normisti illalla salille ja siitä töihin. Aikaisin aamulla toisten vielä nukkuessa kun palasin ja laitoi loput evääni jääkaappiin, ihmettelin miksi lattia on kovin kylmä...no pakastimen ovi oli raollaan!!! Oli haettu jotain...arvaa nukkuiko kukaan enään sen jälkeen kun 'rikos' paljastui? ;)
  Onneksi oli talvi, mutta olihan sulamista jo tapahtunut...leivoin ja kokkasin varmaan kokopäivän ja Koirat sai muuten sika hyvää ruokaa muutaman päivän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. Kyllä siinä kaikenlaiset voimasanat sinkoilee kovaan ääneen, kun tällainen vahinko paljastuu. Voi että on harmillista!
   Tässä nyt hetki "herkutellaan", vaikka osa meidän pakasteista on valitettavasti pilalla. Eikä kaikkea ehdi kaksi ihmistä syödä. Mutta onpahan pakastin nyt tyhjä. Mahtuu uusia herkkuja :)

   Kivaa heinäkuun loppua Satu <3

   Poista
 2. Voi ei :( Arkku onneksi menee aina helpommin ihan oikeasti kiinni. Asta-myrskyn aikaan sähkökatkos oli meillä 8 vuorokautta ja arkkukin suli siinä ajassa ja komposti täyttyi. Ihan vaan hiukan suututti, mutta luonnolle ei mahda. Nykyisin kuivaan kaiken mahdollisen, mutta meneehän arkkuun marjat ja paljon muutakin.
  Parempia loppukuun päiviä ja makoisia uusia herkkuja pakastimeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuttiin illalla miehen kanssa, että arkkumallinen pakastin ei olisi tähän taipunut.
   Huh, nuo kovat myrskyt mitä viime vuosina on ollut. Sen lisäksi että sähköt on pitkään poikki, on joutunut kokemaan itse myrskyn. Se on varmasti pelottavaa.

   Juu, positiivisuuteni teki jo paluun. Vaikka menetetty kyllä vielä harmittaa, on tyhjä pakastin mukava. Sinne mahtuu taas :D

   Hyvää heinäkuun loppua Marketta <3

   Poista
 3. Voi sentään, harmillista tuollainen😔. Mutta täytyy ajatella posiitivisesti, nyt on pakastin siivottu kunnolla ja mahtuu uusia herkkuja vaikka kuinka ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myötätunnosta <3
   On se kökkö juttu, totta vie. Mutta samaa mieltä kanssasi: tyhjä pakastin on täyttämistä vaille valmis :D

   Aurinkoisia päiviä Anu <3

   Poista
 4. Auts, otan osaa.
  Mun taasen oli pakko sulattaa heinäkuun helteellä ku sinne oli sitä jäätä kertynyt enkä ollu tajunnu. Ehkä sekin on joskus ollu raollaan huomaamatta tms. Mulla onneks oli niin vähän tavaraa että ne säilyi pakasteina hyvin pakattuin jääkaapissa sen aikaa kun pakastin suli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt jo helpottaa, kun aikaa on vähän kulunut. Mutta kyllä kävin lämpöisenä silloin kun tämä havaittiin.
   Nämä pystymalliset pakastimet on hankalia. Jos ovi on ihan vaan pikkuisen raollaan ei sitä välttämättä huomaa. Vetolaatikot on huolehdittava, että ne on varmasti kiinni. Silloin ovi menee suuremmalla varmuudella oikeasti kiinni.
   Kiva, ettei sun pakastimesta koitunut tappioita.

   Poista
 5. Ikävä vahinko. Mutta vielä onneksi ehtii täyttää pakastinta talven varalle. Minulla kerran kaupungissa remppamiehet olivat irroittaneet pakastimen pistorasiasta, kyllä harmitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se, mutta tosiaan sadonkorjuun aika on käsillä. Tyhjään pakastimeen on helppo säilöä kesää talteen :)

   Oi harmi, uskon että on ollut ärräpäitä ilmassa kun olet asian todennut.

   Aurinkoista viikonlopun jatkoa Cheri <3

   Poista
 6. Voi itku...mä aina varmistelen moneen kertaan, että pakastimen (ja jääkaapin) ovi on varmasti kiinni...jonkinlainen pakkomielle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, oikein hyvä tuollainen varmistelu. Ei tule tällaisia yllätyksiä :/

   Mukavaa elokuun alkua Satu <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen