Wohveliperjantai



~ vanhalla reseptillä 








Joulu on perinteisesti herkuttelun kulta-aikaa. Mutta mikäänhän ei estä aloittamasta jo vähän ennen, eikö vaan. Oikeasti olen syönyt pikkuisen kevyemmin näin joulun kynnyksellä, mutta tänään perjantaina meillä herkutellaan. 

Vohvelireseptejä on tsiljoona. Mutta tämä on ainoa joka mielestämme pelittää. Tuhdit ainekset, kerma ja voi, niistä on herkut tehty. Resepti on äidiltäni peritystä reseptikirjasta Kotiruoka, keittokirja kotia ja koulua varten, Otava 1944.
Täytteeksi ja lisukkeeksi makeaa tai suolaista. Toimii molempien kanssa oikein hyvin. Jouluisen voihveleista saa kun ripauttaa taikinaan kanelia ja täytteenä käyttää vaniljarahkasta ja luumusoseesta tehtyä cocktailia. Suhde fifty-fifty tai maun mukaan.

Nauttikaa!

Kun nyt olen alkanut vähän tuotteitakin kehuskelemaan, niin samoilla linjoilla jatkan. Dronningholmin Mansikka-vaniljahillo on taivaallisen hyvää <3

Peeässät:
1) Hyvä kerma on kuohukermaa - tietty ;) 
2) 1dl sulatettua voita on 90g 
3) Vohvelirauta tosiaan kunnolla kuumaksi

Maukasta perjantaita ja rauhallista viikonloppua
- jos mahdollista näin lähellä joulua...


8 kommenttia

  1. Omnom! <3

    Ihanan herkullinen postaus. =)

    Hyvä kun muistutit vohveleista.
    Meilläkin on yksivuotias vohvelirauta. <3
    Tai siis aattona se on 1 v.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuja nämä ovat :)
      Synttäreiden kunniaksi sitten vohvelit tekeille :)

      Poista
  2. Nam nam nam ♥ Vohvelirautaa täällä ei ole! Valitettavasti. Toisaalta, jos olisi niin tuolla reseptillä en mahtuisi kohta ovesta ulos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Ei näillä ihan kaiken aikaa voi herkutella, mutta silloin tällöin. Tuhteja energiapakkauksia ovat. Ja niin hyviä!

      Poista
  3. Ostimme pari viikkoa sitten tuplavohveliraudan ja pari kertaa olemme herkutelleet. Laiskoina olemme tyytyneet valmiiseen lettutaikinapussin seokseen, mutta pitää ottaa tämä resepti talteen vastaisuuden varalle. Ja Dronnigholmin hilloilla mennään :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puisseista saa nopeasti ihan hyvät vohvelit. Mutta ei tämänkään kanssa kauaa mene. Ovat pienen vatkailun arvoisia :)

      Poista
  4. Pitääpä panna muistiin, niin herkulta näyttää. Meilläkin tykätään kermasta ja voista, vaikka välttää yritetään. Mutta tosi herkku usein vaatii juuri niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeat aineet ne herkut tekevät. Kunnon herkutteluhetki silloin tällöin ei pahasta ole, uskon minäkin.

      Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen