Kahvila Kampelauusi sarja #oannaapurissa alkaa!


Tutustutan teitä lukijoita jatkossa aina silloin tällöin omaan naapurustooni. Maisemiin, palveluihin, paikkoihin ja tapahtumiin missä itse viihdyn ja joista mielelläni kerron. Itse kullekin mieleiset paikat kertovat omaa tarinaansa ihmisestä itsestään. Näin olen huomannut.

Aloitan sarjan kertomalla missä monen muun herkun lisäksi kaupungin paras kalakeitto tarjoillaan. Missä kesäisin meri kimaltaa ja veneet keikkuvat laineilla. Paikkaan, missä pääsee saaristolaistunnelmaan heti kohta rannan kerrostalojen jälkeen kun astuu punaiseen tupaan, kahvilaan nimeltä Kampela.
Kahvila Kampela sijaitsee aivan meren rannalla Vuosaaren Uutelassa, Aurinkolahden uimarannan ja Uutelan kanavan välittömässä läheisyydessä mukavien lenkkeilyreittien alku- ja päätöspaikkana :) Kahvila on toiminut samalla paikalla pitkään, vuosikymmenniä. Paikalliset asukkaat ja kesäisin auringonpalvojat viettävät aikaa kahvin, hyvien suolaisten ja makeiden herkkujen äärellä. Kahvila Kampela tunnetaan erityisesti lohikeitostaan, joka valmistetaan salaisella reseptillä. Keitto vie kielen mennessään. Jälkiruoaksi tarjolla on talon pannukakkua kermavaahdolla ja mansikkahillolla.

Lohikeitto, pannukakku ja kahvi kombo maksaa tällä hetkellä 13€. Kannattaa mennä syömään nälkäisenä koska annokset ovat i s o j a. Keitossa kunnolla syötävää, paljon kalaa ja perunaa. Keittoa saa kirkasliemisenä ja kermaisena.

Kahvilan sisätila on pieni ja kodikas. Arkipäivinä sisään yleensä mahtuu hyvin. Viikonloppuisin ja aurinkoisina päivinä paikka kuhisee väkeä. Lasitettu terassi antaa lisätilaa samoin kuin kahvilan ulkoterassi.

Kampela oli aikoinaan Helsingin ensimmäisiä koiraystävällisiä kahviloita. Eläinystävällisyydestä ruokailupaikoissa voidaan olla montaa mieltä. On toki mukavaa, että koiraa ulkoiluttaessa voi piipahtaa kahvilassa, mutta entä ne joilla eläimet aiheuttavat allergisia reaktioita…? Tällä reissulla kolme koiraa haukkui iloisesti lasitetun terassin nurkassa.

Vuonna 2015 Kampela valittiin Helsingin sanomien lukijoiden keskuudessa Helsingin parhaaksi talvikahvilaksi. Siitä kertoo kahvilan seinällä oleva taulu. Kahvilan sisustus on yksityiskohdista pitävälle täydellistä silmänruokaa. Katsoo minne vaan, on siellä joku pieni yksityiskohta. Katon kruunuvalaisimet luovat juhlallisen tunnelman. Seinillä on tauluja ja pientä tavaraa yllin kyllin.

Kampela tunnetaan myös suosituista tapahtumistaan, kuten Vuosaaren joulupolku ja elokuisesta venetsialaistapahtumasta. Tapahtumat ovat hyvin suosittuja.

Kahvila Kampela
Uutelantie 1
00990 Helsinki
Auki joka päivä klo 10-18.

Näin. Tällaista minun naapurustossa.
Mukavaa uutta viikkoa kaikki te siellä <3
Sii juu!

6 kommenttia

 1. Kampela on ihana paikka! Kalasoppa ja pannari ovat huippuhyviä. Retkeilemme täältä lännestä itään Kampelaan pari kertaa vuodessa, välillä on tultu veneelläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kuule pyyhin täällä leukaa kalakeiton kuva silmissäni ;D On se hyvää!
   Kampelalla on paljon ystäviä lähellä ja kauempanakin.

   Oikein mukavaa tiistai-iltaa!

   Poista
 2. Tuonne pitää kyllä jossain vaiheessä yrittää mennä. Moni on kehunut Kampelaa!
  Kiitos, kun jaoit omat kokemuksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit :) Ehdottomasti kannattaa käydä.

   Leppoisaa illan jatkoa Minna <3

   Poista
 3. Ihana juttusarja alkaa! Itsekin vastaavaa joskus miettinyt, mutta toistaiseksi jäänyt vielä toteuttamatta. Ja kiitos heti vinkistä, en ole Kampelassa (vielä) kahvitellut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että tykkäät! Hyvä on joskus antaa kotiseuturakkauden kukoistaa :)
   Juu, Kampela heti kuin vain mahdollista. Suosittelen.

   Mukavaa iltaa Marie <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen