Arkikuva 2/52Vuoden ajan joka viikko yksi kuva ja tarina sen takana omasta tavallisesta arjestani.
Luovuin apuvälineistä, joiden kanssa melkein tunsi yhteenkuuluvaisuutta. Jotka auttoivat liikkumaan ja peseytymään turvallisesti. Kyynärsauvat, Walker-kenkä ja suihkutuoli. Oman aikansa olivat tärkeitä. 

En tiedä monestiko kengän tarranauhat avasin ja suljin kahden kuukauden aikana. Neljä niitä oli, paksua vahvaa tarranauhaa. Pitivät avatessa kunnon rätinää. Montako kertaa mahdoin tarttua kyynärsauvoihin noustakseni, liikkuakseni ja kuinka monta kertaa sadattelin niiden kovaa kolinaa kaatuillessaan milloin minnekin. Kun en huolellisesti niitä laittanut paikalleen. Joka kerran kun istuin suihtutuolille peseytymään lähetin mielessäni kauniin kiitoksen upeasta palvelusta jota Helsingissä saa. Kaupungissa on kaksi apuvälinelainaamoa, joista kaikkea tarpeellista liikkumisen ja olemisen apuvälinettä saa maksutta lainaksi. Aluksi kolmeksi kuukaudeksi, tarvittaessa pidemmäksikin aikaa. 

Viime viikolla kaikki apuvälineeni palautettiin. Mies vei suihkutuolin pois, minä palautin sauvat ja kengän Töölön sairaalaan samalla kun kävin kontrollissa. Kaikki on mennyt odotuksien mukaan. Lääkäri oli tyytyväinen, samoin minä. Ontumista ei enää paljon huomaa, väsyneenä enemmän. Mutta niin sen kuuluukin vielä tässä vaiheessa olla, sanoi lääkäri. Akillesjänne vaatii toipuakseen vielä kuukausia, mutta ensi syksynä se on hyvässä kunnossa. Sitä kohti.

Ensin ajattelin, että kuvaan nuo niinkuin olivat. Sauvat makuuhuoneen nurkassa, kenkä eteisessä ja suihkutuoli saunassa lauteiden alla. Mutta sitten kuitenkin näin aseteltuna. Mun auttajat.

Hassua, että vähän haikeaa oli noista luopua. Olen kova kiintymään itselleni tärkeisiin asioihin. 
Aikansa kutakin. Omillaan pärjäten on kaikkein parasta.

Hyvää tiistaita kaikki te siellä <3
Sii juu!


14 kommenttia

 1. Hieno asia, että noita apuvälinelainaamoja on olemassa. Ajattele jos joutuisi itse ostamaan kaikki tuollaiset välineet, mahdollisesti vain muutaman kuukauden käyttöä varten kuten sinun tapauksessasi. Hienoa kuulla että jalkasi on noin hyvin parantunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi upeaa, että tuollaista palvelua on. Kalliiksi tosiaan tulisi, tuollaiset kun eivät ihan halpoja ole.
   On tämä hieno tunne, kiitos Kristiina. Pian neljä kuukautta leikkauksesta ja näin hyvin jo menee :)


   Poista
 2. Vastaukset
  1. Juu, aikansa kutakin. Niin samaa mieltä kanssasi Hannele :)

   Hyvää viikon jatkoa Hannele!

   Poista
 3. Mukava tälläinen arkikuvahaaste vuoden ajaksi <3 Kiva kuulla että jalkasi on parantunut :)Mukavaa tiistai iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi :) Siitä syntyy kiva vuosikirja.
   Kiitos, kyllä on mukavaa olla jo tässä vaiheessa toipumassa.

   Leppoisaa illan jatkoa <3

   Poista
 4. Hienoa, kun pystyt olemaan jo ilman noita :) Hyvää yötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä on näitä toipumisen kiintopisteitä. Kun huomaa, minne asti on jo päässyt.

   Kivaa iltaa Jaana <3

   Poista
 5. Hienoa kuulla, että toipuminen on edennyt odotusten mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marie <3 Iloinen olen minäkin, ettei mitään kupruja ole tullut. Nyt on vaan maltilla käveltävä, ettei liukkaat kelit tuota takapakkia.

   Mukavaa illan jatkoa Marie!

   Poista
 6. Näissä tilanteissa sitä todella osaa arvostaa että asuu Suomessa ja saa apua. Itse olen kiitollinen siitä, että rinnassani on sydämmen tahdistin ja minä maksoin siitä vain muutama hassun sairaalayön. Sitä tuntee saavansa verorahoilleen vastinetta. Muutenkin julkista terveydenhuoltoa mollataan ihan turhaan. Minä ainakin sain avun oikeaan aikaan ja todella hyvää palvelua. Mukava kuulla että sinulla akillesjänne parantuu hyvää vauhtia <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se, että kaikki saavat hyvää hoitoa varallisuuteen katsomatta, on yksi yhteiskuntamme tärkeä tukipilari. Kyllä saa veroille vastinetta, ihan samaa mieltä. Toivottavasti soteuudistus ei ole tie amerikanmalliin, jossa kunnon hoitoa lopulta saa vain jos kalliit vakuutukset ovat kunnossa. Sehän meillä on edessä jos verot vähenevät entisestään. On merkillinen asia kun poliitikot rummuttavat, etteivät rahat riitä julkisen terveydenhuollon ylläpitämiseen. Ja kuitenkin veroja lasketaan kaiken aikaa. Oikeistohallitus haluaa selvästi avata markkinat yksityisille. Yksityisillä on vain ja ainoastaan voittojen tavoittelu tähtäimessä. Kukaan ei ole yrittäjä tai yritys ilman mahdollisimman suurta taloudellista hyötyä. Yrittäjän hyöty ja hyvä potilaslähtöinen hoito ei ole mahdollinen yhtälö. Hyväntahtoisuus ei kuulu yrittämisen tavoitteiden joukkoon. Jompikumpi kärsii ja ilman muuta se on potilaat, paitsi jos on paksu kukkaro tai se kallis vakuutus.
   Aikanaan kannoin kaikki rahani Terveystaloon että olisin saanut apua tähän nyt hoidettuun nilkkavaivaani täysin turhaan. Lopulta käännyin työterveyshuollon puoleen ja saman tien alkoivat asialliset tutkimukset ja sen jälkeen sain lähetteen Töölön sairaalaan, jossa vaiva lopullisesti diagnostisoitiin ja hoidettiin.
   Ihanaa että olet saanut hyvää hoitoa, <3:lle potkua :)
   Eläköön upea julkinen terveydenhuolto!

   Ja kiitos, kiva olla tässä kohtaa toipumassa.

   Hyvää loppuviikkoa Katinka <3

   Poista
 7. Ihana kuulla, että nyt jo pärjäilet omillasi, ilman apuvälineitä. Hienoa! Mutta kulje varovasti, sillä nyt on todella liukasta.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula <3 Varoituksen sana on paikallaan. Liukasta pahus sentään on! Pakastaa ja sulaa vuorotellen. Ei hyvä ollenkaan. Maltti on valttia liikkuessa.

   Kivaa uutta viikkoa!

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen