My Mac - my headache- kun haavesta tulee totta
                                & muutama ärräpää ja jomottavat ohimot


Hankkii joululahjansa itse - ei pety (?) Pieni varovainen kysymysmerkki. Selitän kohta...
Pitkäaikainen haave uudesta tietokoneesta on täyttynyt. Etsimisen, vertailun, selvää ottamisen, kyselyn, opettelun, suositusten ym. ym. jälkeen valitsin Applen Mac Book Pron. Niin ja tohon listaan vielä ahkera säästäminen.
Parin päivän vankalla käyttökokemuksella liputan konetta korkealle. Käyttöönotto helppoa, toiminta ajatustakin nopeampaa, lepotilasta hereille sekunnin tuhannesosassa. Noup, en liioittele. Kaikki kuulkaa pelittää paitsi

Minä!

Mä en ole minkäänlaisessa synkassa valokuvia tallentavan, järjestävän, ketjuttavan, ryhmittelemän, aikajanattavan ja mitä kaikkea tekevän iPhoton kanssa. Mä en tajua sen logiikkaa. On sillä se oltava. Pakko, kun koko konekin makso ihan oikeita maltaita. Vuorokaudessa on 24 tuntia jotka mä oon kirkkaasti ylittänyt vääntäessäni ton ohjelman kanssa ymmärtämättä tavuakaan. Käyttöohjeet lukenut... mutta ei aukene.

Tähän kohtaan kaikki osaamani ärräpäät - aika monta. Prrrkl!

Mikä himskatti sen juju on? Macin käyttäjät HELP! Selittäkää mulle lauseella parilla ton ohjelman logiikka. Ei tartte käyttöohjeita, ne on tässä koneessa vaan iPhoton sielunelämä. 
Kun on tottunut PC:n kansioihin ja alikansioihin aivot junnaa sillä tasolla. Tarvittais mun keskusyksikön yli pyyhkäisevä tyhjennysohjelma noista kansioajatuksista ja perään iPhoton versio. Auttaisko joku mua? Olisin ikikiitollinen.

Muussatapauksessa mun on tilattava kampaaja pikimmiten. Olen alkanut harmaantua tän homman kanssa. Auts!

Oikein hyviä vuoden viimeisiä päiviä. 
Mä jatkan mun taistelua.8 kommenttia

 1. Kauniin näköinen kone ja ilmeisen ihana, kunhan vaan saat neuvoja tuohon iPhotoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma N <3 On kuin karamelli - kone siis. Kevyt ja näppärä käyttää, paitsi...
   iPhoto. Aaarrhh! Se jyystää mun hermoja, mutta en anna periksi!

   Poista
 2. Oi mikä upeus ja kimaltelee yhtä lailla komeasti ja kauniisti kynsiesi kanssa. <3 Wau. <3 Ja neuvoa en osaa, voi hirmu, sekoitin eilen koko oman bloginikin kun lähdin jotain pientä siellä muokkailemaan. Kohta peittoa tuon koneen ja olet sen valtias. <3 Usko pois.

  Nautinnollisia hetkiä upeuden kanssa ja hyviä unia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina myötä elämisestä❤️Se auttaa paljon.
   Onneksi huomenna on työpäivä. Saa aivot lepoa tämän asian työstämisestä. Ja miehen korvat. Ne kuulemma kuumottaa mun ärräpäiden jäljiltä :D

   Poista
 3. Jep, onnittelut hyvästä hankinnasta!
  En ole itsekään iPhoton ystävä. Tulkitsin että kuvien editointi ei ole se suurin ongelma, vaan arkistointi / organisointi. Kannattaa harkita muita ohjelmia, vaikka se tarkoittaakin lisäinvestointia. Täältä saat vinkkejä muista ohjelmavaihtoehdoista http://www.macworld.co.uk/feature/mac-software/best-mac-photo-editing-apps-3514061/. Apple tuo markkinoille ensi vuoden puolella uuden photo-ohjelman, joka ei välttämättä ratkaise noita kuvien organisointiongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Darling Otto Kulta! Tämä tuli niin tarpeeseen. Juuri tuo arkistointi / organisointi ja sen jälkeen kuvien löytäminen on ihan munkkilatinaa mulle. Tämän illankin olen peppu puuduksissa istunut kone sylissä ja koittanut ymmärtää kuinka homma pelittää. Tutustun linkkiisi. Thank you very many. Isosti kiitos <3

   Poista
 4. Glad to be of assistance!
  Noista Macwordlin esittelemistä ohjelmista omaan silmään kiinnostavimmilta näyttivät Corel AfterShot Pro 2 ja Cyberlink Photo Director 6 Ultra. Käytettävyydestä ei tosin koskaan voi mennä takuuseen ennen kuin on itse kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en vaadi päätä pölkylle jos menen pönkään ;) Vaikka en usko noiden kanssa olevani ainakaan yhtään pahemmin suossa kuin nyt iPhoton.
   Kiitos vielä kerran!

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen