Pihlajasaaressapehmennetty lasku kaupunkiviikonloppuihin :)


Ei me saarimaisemista osata luopua. Saareen oli päästävä vähän kuin korvikkeeksi nyt kun oma saarikausi on päättynyt. Ollaan itseasiassa koko kesä ajateltu mennä Pihlajasaareen, joka on yksi monista Helsingin edustan saarista. Kaivopuistonrannasta, Merisatamasta vain 10-15 minuutin venematkan päässä.

Pihlajasaari on perinteikäs ulkoilu- ja telttailusaari. Telttailu osassa saarikokonaisuutta on mahdollista viikonloppuisin. Saaren historiaa ovat entisaikojen huvilaelämä, purjehduskilpailut auringossa kimaltavalla merellä, haaksirikot syysmyrskyissä ja sotien aikainen toiminta.

Villa Hällebo on yksi saaren huviloista. Alunperin yksityiskäytössä ollut mutta vuodesta 1929 Helsingin kaupungin omistama ravintola, missä ravintolatoimintaa on edelleen.
Ravintolassa aloittivat keväällä uudet ravintoloitsijat. Tunnetaan toisemme muista ympyröistä. Kokemusta ravintoloitsijoina tällä ihanalla pariskunnalla on pitkään, mutta nyt uusina Pihlajasaaressa.

Voi että oli kiva tavata, vaihtaa kuulumiset ja nauttia hyvästä ruuasta. Kierrellä saaren rantoja, sileitä kallioita ja kulkea metsäteitä. Katsella vanhoja rakennuksia ja miettiä niiden tarinoita.

Kyllä tämä pikkuisen helpotti kesän jälkeistä kaupunkiin asettautumista myös. Ihanaa että on tällaisia henkireikiä vapaasti olla ja kulkea.

Tässä linkki Pihlajasaaren kotisivulle

Mukavaa uutta viikkoa te siellä <3
Sii juu12 kommenttia

 1. Preciosos paisajes y hermosas fotografías. Muchas gracias. Besetes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muchas gracias yourself too <3
   I am delighted with your beautiful feedback.

   Have a beautiful fall!

   Poista
 2. Oo-o! Kauniit kuvat, tattis. Melkein ettei ois törmätty tuolla tänään, aikomus oli mutta olin eilisestä sieniretkestä aika puhki niin jäi lähtemättä. Eli ehkä tänä kesänä jää Pihlis väliin mutta hyvä ku te ehditte sinne. Näköjään taattua herkkua tarjollakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3
   Sinä se jaksat ahkeroida metsässä. Sieltä saa mukaansa ihania herkkuja.
   Vuorovene kulkee vielä tulevana 17.-18.9 viikonloppuna (säävaraus). Mahdollisuus ainakin sen puoleen on vielä tänä syksynä käydä :)
   Herkkuja on tosiaan tarjolla!

   Mukavaa uutta viikkoa Kristiina!

   Poista
 3. Helsinki-vuosiemme hengityspaikka! Muistan vuokranneeni joskus päiväksi tuollaisen uimakopin, kun oli pieniä lapsia mukana. Ihana tunnelma siellä näyttää olevan syyskuussakin. Yleensä meidän käyntimme taisivat ajoittua kesä-elokuuhun.
  Upeat kuvat taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että olette viihtyneet Pihlajasaaressa. Idyllinen paikka näin syksylläkin.
   Nuo ihanat pikku kopit inspiroivat minua ottamaan kuvia. Niitä on edestä ja takaa minulla nyt tallessa vaikka kuinka paljon :) Nykyään koppeja saa vuokrata myös koko kesäksi. Monet pitävät rantatavaroitaan tuolla varastoituna. Tulevat rannalle ja levittävät päivävarjot, rantatuolit, pöydät ja muut tykötarpeet hiekalle ja nauttivat kauniista päivistä.

   Kiitos sinä ihana kuvieni puolesta <3

   Kaunista viikkoa Leena-hyvä!

   Poista
 4. Ihastuttavia kuvia, niissä on jo aavistus syksystä. Pihlajasaari on minulle nimenä tuttu, mutta en ole koskaan käynyt. Upea paikka. Ja mitä herkkuja! Nuo uimakopit ovat herttaisia, kuin jostakin elokuvasta.
  Ihastelen todella kuviasi, ne ovat ensiluokkaisia. Käytätkö jotain kuvanmuokkausohjelmaa? Jos käytät, niin mitä. Olen hankkimassa kuvanmuokkausohjelmaa itselleni, mutta en tiedä minkä hankin.
  Mukavaa alkavaa viikkoa, Pirjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kielot ja saniaiset värittävät jo kilpaa maisemaa. Reilu kaksikymmentä vuotta minulla vierähti edellisestä saaressa käynnistä. Ihmettelen miksi ihmeessä kun tuolla on niin kaunista ja tunnelmallista.
   Saaressa on luontopolku ja sen varrella kuulee (= vihkosesta voi lukea) mielenkiintoisia tarinoita saaren luonnosta ja historiasta.
   Pihlajasaaressa on vierasvenesatama. Jos täälläpäin joskus purjehditte, kannattaa piipahtaa :)

   Voi ihana Tuula, kiitos kuvieni puolesta <3 Arvostan ja ilahdun palautteestasi kovasti.
   Käytän Photoscape kuvankäsittelyohjelmaa. PC koneisiin sen voi ilmaiseksi ja ihan suomenkielisenä ladata netistä. Macin käyttäjänä sen voi hankkia Appstoresta. Siellä on ilmainen versio ja laajempi maksullinen versio. Kieli englanti. Ohjelma on simppeli käyttää ja sieltä löytyy erilaisia filttereitä ynnä muita herkkuja joilla voi elävöittää kuvia tavanomaisen kuvankäsittelyn lisäksi. Tykkään kovasti ja se on omiin tarpeisiini riittänyt oikein hyvin.

   Oikein ihanaa uutta viikkoa Tuula!

   Poista
 5. Todella upeita kuvia kauniista kohteesta. Minäkin tykkäsin noista uimakopeista ja siitä, etteivät kaikki ole saman värisiä.
  Tuula jo kysyikin tuosta kuvankäsittelyohjelmasta, joten sitä aion itsekin tutkailla tarkemmin.

  Ihanaa maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina-ihana mukavasta palautteesta. Voi että ilahduttaa :)
   Nättejä kuin karamellit nuo kopit.

   Toivottavasti löydät mieleisen kuvankäsittelyohjelman. Photoscapea olen käyttänyt useita vuosia ja sillä kokemuksella voin sitä lämpimästi suositella.

   Oikein mukavaa alkanutta viikkoa Kristiina!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Niin siellä on. Pihlajasaaressa on tunnelmallista ja luonto kaunista

   Hyvää viikonlopun jatkoa Satu!

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen