Ensimmäisten joukossaKun itselleen on kovimmin perusteltava.
Aamukahvi uuden ystävän seurassa.

Tykkään laadusta. Tavaroista, käyttöesineistä, vaatteista ja asusteista jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Ostan mieluummin harvemmin kuin paljon ja usein. Säästän pitkään ja hartaasti saadakseni sen mitä haluan. Samalla on aikaa miettiä, tarvitsenko todellakin sen mitä säästämisellä lähden tavoittelemaan.

Säästämisen aika on tiukkaa vuoropuhelua itseni kanssa.

Tarvitsenko, vai haluanko vain?
Jos mielestäni tarvitsen, niin miksi?
Onko pelkkä haluaminen ostamiseen riittävä syy?

Vähän sama kuin onko oikeasti nälkä vai tekeekö vain jotakin mieli.

Ajatukseni käyvät myös isommissa ympyröissä.
On hulluutta ja mielettömyyttä että joku ostaa kalliin käyttötavaran kun toinen jossain muualla ei saa ruokaa riittävästi, vaatetta päälleen tai lääkkeitä parantuakseen.
On hulluutta ja mielettömyyttä että tavaraa on neliömetreittäin valtavissa varastotiloissa myytäväksi suurilla katteilla kun samaan aikaan maailmalla ostovoima jakautuu epätasaisesti. Vain osalla on mahdollisuus ostaa.
On hulluutta ja mielettömyyttä pidellä kädessään tajuttoman kallista tavaraa kun jollain toisella ei kädessään ole edes leivänpalasta.

Emme valitse lähtökohtiamme. Sitä miten on mahdollista ponnistaa eteenpäin? Näkeekö oikeaa suuntaa, tuleeko halu tavoitella muuta kuin mitä on. Onko siihen voimavaroja, taipumatonta tahtoa. Vai ammennetaanko kaikki eteen kultalusikalla kaksin käsin. Opitaan saamaan kaikki ilman omia ponnisteluja. Mitään ei tarvitse tavoitella kun kaikki jo on.
Noh, nämä ovat ääripäitä. Useimmat meistä ovat kauniilla keskitiellä.

Mahdollisuudet ovat erilaisia. Onko lupa nauttia omista mahdollisuuksistaan kun toisella ei samanlaisia ole? Totta vie, omat saavutukset ovat ansaittuja. Olemmehan oman elämämme seppiä. Mutta muistamalla ettei kaikilla ole samanlaisia mahdollisuuksia, asettaa mittasuhteita oikeisiin paikkoihin. Että muistaa aina joskus olla kiitollinen siitä mitä itsellä on. Ansaitusti tai onnenkantamoisena.

*****

Olen heikkona uusimpaan teknologiaan. Uutta puhelinta odotin pitkään. Luin kaikki huhut, joita siitä kirjoiteltiin ja asetuin tietokoneen ääreen hyvissä ajoin kun perjantaina 9.9.2016 ennakkotilaus alkoi.
Ensimmäisen kerran iPhone-historiassa Suomi on 28 ensimmäisen maan joukossa, joihin uutta puhelinta toimitetaan. Eilen puhelin sitten tuli. Ruusukultaisena ja pienempänä kuin edellinen puhelimeni iPhone 6 plus.
Siro, kapea ja kevyt. Keskustelee ketterästi Macin ja iPadin kanssa. Nopea ja helppokäyttöinen.
Taattua laatua. Luksuskäyttötavara. Luksusta sen helppokäyttöisyys. Hinta... Se on kyllä mieletön!

Säästin kaksi vuotta. Näin olen tavaksi ottanut. iPhone 3:sta kaikki alkoi. iPhone 4, 5, 6. Kun uusi on hankittu, alkaa seuraavan säästäminen.

Ensin ajattelin kirjoittaa pelkästään uusimmasta ilon aiheestani iPhone 7:sta. Mutta koska poden myös jonkunlaista ristiriittaa ihmisten mahdollisuuksien epätasapainosta, kirjoitin vähän siitäkin.

Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa kaikki te siellä.
Piti lähteä pyöräretkelle, mutta flunssa otti omakseen. Niiskuttelen nyt sitten kotosalla. Pöh!

Sii juu!

18 kommenttia

 1. Oi miten hieno! Täällä naama alkoi ihan pikkuisen vihertämään...no ei vaiskaan..:)
  Onnea uudesta ihanuudesta♥
  Tytär osti veemeeksi iPhonin ja on vakuuttunut, että tästä edespäin ei muuta merkkiä osta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3 Olen niin onnellinen tästä.
   Ymmärrän tytärtäsi oikein hyvin. Sama kokemus aikanaan minulla, kun ensimmäisen iPhonen hankin. Siitä ei ole enää paluuta.

   Mukavaa viikonlopun jatkoa Hannele <3

   Poista
 2. Onnea uudesta perheenjäsenestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma <3 Kyllä sitä onkin tänään naputeltu :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, olen ihastuksissasi :)

   Ihanaa viikonlopun jatkoa Satu!

   Poista
 4. Onnea hienosta uudesta puhelimesta! Minä ostan uusia puhelimia aika harvoin, jotenkin tekniikan uusimpien ihmeiden perässä en niin juokse. Sama on television kanssa. Mutta kyllä välillä ajattelen, että jospa sitä hankkisi uuden, hienomman ja paremman. Sitten taas mietin, että no, näillä pärjään ihan hyvin. Mutta kyllähän se uusi puhelin aina iloiseksi tekee. Ja jokainen käyttää rahansa siihen, mihin haluaa. Onhan sen eteen tehty työtä!

  PS. Hyvä, pohdiskeleva postaus tämä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkeviä ajatuksia Mia! Itse pohdin tuota samaa: miksi ostaa, kun entinenkin toimii. Tässä kohtaa olen käyttötavaroiden jonkin sortin tuhlari, sen myönnän. Mutta kun ahkerasti säästän enkä ensimmäiseen mielitekooni mitään osta, antaa se tälle teknologian uusimpien tuulien perässä kulkemiselle oikeutuksen. Ja vanha puhelin lähtee kiertoon. Halukkaita onneksi lähipiiristä aina löytyy :)
   Just kuule noin, että kun omillaan ostaa, niin siitä sitten vaan.

   Kipuilen kuitenkin joskus tästä kuluttamisesta ja siitä miten eriarvoisessa asemassa olemme täällä. Mukava, että kuulit ajatukseni <3

   Ihanaa viikonlopun jatkoa Mia!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ihana Satu, kiitos paljon <3
   Olen täpinöissä täällä.

   Kivaa viikonlopun jatkoa Satu!

   Poista
 6. Mahtavan hyvin kirjoitit! Itse kuljen teknisten vempaimien hankinnassa ns. kakkosaallossa. Just sain hyppysiini 6S:n ja se tuntuu niin isolta verrattuna 5:een. Onhan se nopea ja hyvä näyttö ja ja ja.... Ruusukultainen - niin kaunis. Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina <3 Palautteesi lämmittää. Puhelin on kyllä niiiiin ihana.

   Onnittelut sinullekin uudesta puhelimestasi. Tätä seiskaa odottaessani pohdin kovasti josko kuitenkin ostaisin 6S:n. Mietin niin pitkään että sitten jo oltiin ihan seiskan julkaisun kynnyksellä. Jäin sitä sitten odottamaan.

   Siirryin aikoinaan vitosesta kuus plussaan ja hetken tuntui etteivät kädet riitä. Niin paljon isompi se on. Nautin kovasti 6 plussan isosta näytöstä, mutta yhdellä kädellä puhelimen käyttäminen ei ole ihan helppoa. Sormet eivät tahdo ylettyä joka paikkaan. Nyt tämä seiska tuntuu niin pieneltä, että häviää kämmenen sisään melkein kokonaan :D Oikeasti se on kyllä ihan saman kokoinen kuin 6S.

   Oikein mukavaa sunnuntaita Tiina!

   Poista
 7. No on tuo niin upea kaunotar ja vielä säästämisen tulos, joka varmasti tuo lisänautintoa ihanuuden saamiseen. <3 Nauti kovasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti kuin karamelli.
   Kiitos Tiia <3 Nautin kyllä.

   Hyvää alkavaa viikkoa Tiia!

   Poista
 8. Olen kanssasi samoilla linjoilla siinä asiassa että mielummin panostan laatuun kuin ostelen koko ajan uutta. Ennakkotilasin silloin noin 3 vuotta sitten iphone 5S:n ja puhelin on toiminut moitteettomasti siitä asti. Uutta en hanki ennen kuin tuo vitonen sanoo itsensä irti. Hinta tosin pisti silloin miettimään, että tarviinko ja että onko tässä mitään järkeä, mutta sen verran paljon uusi teknologia kiinnosti ja ynnäsin itselleni, että tottakai hankin koska mulla on siihen mahdollisuus ja säästetyt rahat. Enkä todella ole katunut hetkeäkään.

  Onnea uudesta hienosta puhelimesta! Kauniin värinen kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatu maksaa. Siihen uskon, mutta joskus tulee miettineeksi miten onnistuneesti joku brändi luodaan kalliiksi. Myydään mielikuvia joiden perusteella tuote näyttäytyy sellaisena että siitä maksetaan ihan mitä vaan.

   Toisaalta kun luin Steven Jobsista kertovan kirjan, tulin vakuuttuneeksi että hän onnistui unelmassaan valmistaa tietotekniikkaa ja myöhemmin puhelimia, jotka ovat käyttäjilleen vaivattomia, helppoja ja varmoja. Sellaisesta on valmis maksamaan - kunhan ensin huolella säästää :)

   Just noin Marie sen pitäisi mennä. Ensin yksi tuote käyttöikänsä päähän ja vasta sitten uusi. Mutta kun en malta. Monia asioita jaksan odottaa, mutta uusin iPhone on aina saatava :D

   Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 9. Onnea uudesta puhelimesta! Minäkin just ostin ensimmäisen älykännykkäni, ihan tusinasellaisen Samsungin ja heräteostoksena. Vähän suren Nokiaani -jonka sain mieheltäni lahjaksi melkein seitsemän vuotta sitten ja joka on ihan käyttökelpoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula <3
   Puhelin on usein pitkäaikainen yhteistyötoveri, jota saakin kaipailla. Nokiaan liittyy itsellänikin tunnesiteitä. Ensimmäinen oma nokialaiseni on minulla edelleen muistona kaapissa.

   Mukavia hetkiä Paula uuden puhelimesi kanssa. Kunhan tutustuttu, saattaa siitä tulla uusi ilonaihe.

   Leppoisaa viikonlopun jatkoa!

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen