Kesä pakettiin osa 2haikeita aikojaMaanantai oli kesämajan sisustan purkamista, tiistaina työtä jatkettiin. Ajatukset kulkevat omia polkujaan töitä tehdessä. Mennyttä kesää sitä enimmäkseen miettii, sen mukavia hetkiä. Haikeuden tunne päällimmäisenä - kesä on vietetty. Samalla on keskityttävä siihen mitä tekee sillä tehtävää on paljon. Kummallakin meillä miehen kanssa omat hommamme. Ei niitä erikseen jaeta, ne ovat muodostuneet aikaisempien kesien kokemuksilla. Hyvä järjestys tekemisessä on tärkeää että kaikki saadaan paikoilleen, paketti huolella kasaan. Pakettihan se sitten lopulta on mikä talveksi Saareen jää.

Kuvia katsoessa voi tuntua, ettei meidän hommissa ole päätä eikä häntää. Samaa mieltä mekin olemme tuossa vaiheessa kun ihan kaikki on levällään. Mutta se on sellaista hallittua kaaosta. Kyllä se tuosta...

Pieni maskotti on meidän teltan hyvähenki. Olemme olleet vuosia tällä samalla paikalla ja yhtenä kesänä löysimme tämän pienen hahmon sammalikosta kallion reunalta. Jonkun lapsen se varmasti joskus on ollut. Pitkään kateissa. Nyt se toimittaa meillä tärkeää virkaa. Muistuttaa pysyvyydestä ja jatkuvuudesta sekä tarinoista joita kukaan ei kerro mutta jotka voi kuvitella.

Telttakangas on niin pitkään omalla paikallaan, että se on varmasti kuiva yön jälkeisestä kasteesta ja metsän kosteudesta. Sitten tuo liki 30 kiloinen mökki viikataan kasaan.
Jossain välissä pidetään pienet tauot että taas jaksaa.


Saareen jäävät tavarat kasataan huolella lattian päälle. Tavarat peitetään solumuovilla ja paketin päälle viritetään suojanarut. Niiden tarkoitus on pitää paketti kasassa syksyn ja talven tuulissa ja tuiskuissa. Kaiken päälle tulee vielä kaksi suojapeittoa, jotka kiinnitetään tiukasti molemmista päistä kapeilla puurimoilla. Pitkät sivut jäävät auki niin että ilma kiertää talvikasan sisällä. Hyvä ilmanvaihto estää homehtumisen eikä kosteus pesi tavaroihin.

Työtä riitti iltaan asti. Kun kaikki oli valmista vietettiin lempikalliolla iltaa. Ilmassa oli jo syksyä. Viileä tuuli ja matalalla kulkeva ilta-aurinko. Katseltiin maisemaa ja juteltiin kesästä. Nautittiin iltapicnic tähtikirkkaan taivaan alla. Väsytti jo kovasti, mutta siitä hetkestä ei halunnut luopua. Vielä vähän aikaa kesän syrjässä ja Saaren tunnelmassa kiinni.
Pimeässä kuljettiin takaisin. Yö me nukuttiin pikkuteltassa. Siitä on tullut perinne. Ettei heti lähdetä kun mökki on purettu. Vasta seuraavana päivänä.
Sinne se jäi talvehtimaan kesäkoti. Voi että mulla on ikävä! Niitähän me ikävöidään, meille tärkeitä asioita. Kun kaipaa ja on haikeaa tarkoittaa se että asioilla on merkitystä. Oma tärkeä paikka meidän mielessä, sydämessä ja muistoissa.Semmoinen paikka Saari meille on.

Kesän paketoinnin ensimmäinen osa tämän linkin takana
KESÄ PAKETTIIN OSA 1

Pian alkaa viikonloppu. Leppoisaa aikaa kaikki te siellä <3
Sii juu!
14 kommenttia

 1. Olipa kiva postaus. Huolellista työtä teitte leirin purkamisessa ja talviteloille pakkaamisessa, mutta se lienee ehto seuraavan kesän onnistumista ajatellen.
  Ihania nuo luontokuvat taas! Ja valopilkut pimeässä metsässä.
  Kiitos, että jaoit syksyisen saaritunnelman meille muillekin.
  Kivaa viikonloppua mantereelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Leena ihanasta palautteesta <3 Kylläpä tulin iloiseksi että tykkäsit.

   Huolellisuus ja vimpan päällä pakkaaminen on ehto että tavarat ovat hyvässä kunnossa seuraavana kesänä.
   Saaren luonto ja maisemat inspiroivat minua kovasti. Pimeys on kaupunkilaiselle ihan super ihana kokemus. Kaupungissa kun ei koskaan ole oikeasti pimeää.

   Kiitos Leena :) Alkamassa on ensimmäinen viikonloppu kaupungissa neljään kuukauteen. On taas pikkuisen totuttelua, mutta kyllä se tästä.

   Kaunista viikonloppua Leena-hyvä <3

   Poista
 2. Tiedän niiiiin miltä sinusta tuntuu. Sama se on sitten kun vene laitetaan talviteloille. Vaan talvi menee nopeasti ja on aivan mahtava tunne, kun pääsette keväällä paketin kimppuun ja avaamaan sen jälleen käyttöön =). Saaressa on ihanaa. Aurinkoista alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa saada jakaa tätä haikeuden tunnetta ja luopumisen tuskaa <3
   Kesää laitetaan pakettiin monella tavalla. Vene talviteloille on sitä konkretiaa myös.
   Tosiaan on ihana tunne keväällä availla pakettia. Silloin on vielä koleaa, joskus luntakin vielä metsässä mutta kesä alkamassa. Sama veneen kanssa, eikä vaan. Taas pääsee laineille :)

   Kiitos Katinka ja oikein ihanaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 3. On teillä ihana kesäpaikka!! Melkeimpä kateellisena kuvia katselen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuule, niin se on <3

   Kiitos Hannele-ihana ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 4. Melkein tunnen haikeutesi, kun katselen kaunista kesäpaikkaanne, joka jää odottamaan tulijoita ensi kevääksi ☺☺
  Haikeuttahan se on kesästä luopuminen varmaan kaikkien kesää rakastavien sydämessä ♥
  Kivaa viikonloppua ~♥~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu hyvälle että tunteeni ymmärretään <3 Kiitos siitä.
   Luopumista podetaan siellä missä kesällä on oma tärkeä merkityksensä. Arvelen että monessa paikassa.

   Kiitos samoin sinulle, ihanaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 5. Kyllä näistä kuvista haikeus tarttui muhun. Kiva että mun ei tarvitse tuota tänä syksynä tehdä mutta toisaalta jotain selkeästi puuttuu kun ei ole syksyistä pakkaamista.
  Huollellisuus on tosiaan a&o, jota keväällä on kaikki kunnossa. Mulla vuosi vuodelta enemmän jäi tavaraa talveksi kun oppi luottamaan että säilyy hyvin.
  Vuosittainen pakkaus on siitäkin hyvä, että ihan kaikkea rompetta ei säilytä eikä kerää turhaa teltan nurkkiin.
  Kuulehan, kyllä se syksy täällä stadissakin sujuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan! Tämä on sellainen pieni säännöllinen "muutto". Tulee tsekattua tavarat myös sillä silmällä, että tarvitseeko vai laitetaanko kiertoon. Ei pääse kasa paisumaan yli reunojen ;D

   Kiitos Kristiina hyvä <3 Tämä eka viikonloppu kaupungissa on se kirpaisevin. Ajatukset vielä niin Saaressa. Mutta kyllä tämä tästä. Täällä kaupungissa on paljon kaikkea tekemistä. Erilaista mutta silti ihan mukavaa.

   Hyvää viikonlopun jatkoa!

   Poista
 6. Iso homma teillä, mutta varmaan sen arvoista, kun pääsee tuollaiseen paikkaan kesäksi. Aivan ihania kuvia olet taas ottanut.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaivan arvoista tämä on ja mielellään sen tekee. Ja voi sitä iloa kun keväällä saa pakettia avata :)
   Kiitos kuvien puolesta <3 Ilahduin.

   Ihanaa sunnuntaita Marketta <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Satu palautteestasi, mukava kuulla <3

   Hyvää viikonlopun jatkoa!

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen