Taikoja

- nyt on niiden aika

Juhannus perinteisiin kuuluvat kaiken sorttiset taiat. Tai jos tarkkoja ollaan, enimmäkseen puolison ennustamiseen liittyviä. Kierrellään alastomana peltoja ja lampia myötä tai vastapäivään ja nähdään sitten tuleva kumppani seuraavan yön unissa. Tai neitokainen sitoessaan kukat, yrtit ja muut vihreät nipuksi ja laittaessaan ne tyynyn alle saa mahdollisuuden uneksia tulevasta miehestään.

Muualla maailmalla jossa keskikesää juhlitaan uskomukset ovat toisenlaisia. Esimerkiksi Irlannissa, Britanniassa ja Venäjällä kokot poltetaan juhannusaattoa edeltävänä yönä. Jos tällöin hyppää kolmesti tulen yli, puhdistuu synneistä ja sairauksista. Latviassa uskottiin, että juhannuksena ja päivää ennen juhannusta kerätyt yrtit ovat erityisen voimakkaita. Näillä juhannusyrteillä parannettiin ihmisiä ja karjaa.

Oli miten oli, kyllä keskikesän pisimissä öissä ripaus taikaa on ihan itsessään. Kun istuu valoisan yön hiljaisuudessa ja on itsekin ihan hiljaa tuntee että on yhtä kaiken ympärillä olevan kauniin kanssa. Siitä ei taika kauniimmaksi muutu <3

Ajakaa varovasti, syökää kohtuudella, uikaa rannan suuntaisesti ja olkaa kaikki hyvässä voinnissa kun juhannus on vietetty.


Kaunista ja rauhallista juhannusta. 

2 kommenttia

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen