Joe Blasco - valoväriKun olemassa olevalle on tehtävä jotain...Tapahtui kuluneella viikolla:
Sullouduin ruuhkametroon. Tapojeni mukaisesti hilasin itseni keskikäytävälle ja jäin siihen seisomaan. Katselin metron ikkunasta ulos, olin ajatuksissani. Syrjäsilmällä näin, että vieressäni istunut katseli tämän tästä minua. Muutamaa hetkeä myöhemmin tämä nuori nainen nousi ja tarjosi paikkaansa minulle -kääks! Häkeltyneenä kiitin ja istuin. En tiedä kuinka näissä tilanteissa kuuluu käyttäytyä. Oli ensimmäinen kerta. Toiveikkaana ehdin ajatella, että nainen on ehkä jäämässä seuraavalla asemalla pois ja luovutti paikkansa vähän etuajassa. Väärä luulo. Siihen hän jäi viereeni seisomaan. 

Ja niin minusta tuli ryppyinen vanha kurpitsa. Kääkkä, jolle nuorempien - hyvän kotikasvatuksensa saaneille - on neuvottu antamaan paikkansa.

Tähän on tultu nuijan kopautus kerrallaan. Muistan ensimmäisen kerran, kun minua teititeltiin. Siitä on sellaiset kymmenen vuotta. Nuori kassa tietämättään saatteli minut  ikäkriisin partaalle. 

Joitain vuosia sitten raitiovaunussa noin kahdeksankymppinen rouva ei ottanut minun tarjoamaa istumapaikkaa. Hetkeä myöhemmin käytävän toisella puolella tarjosi nuori nainen omaa paikkaansa. Se kelpasi. Olin tullut ikään, jossa ikäihminen ei toiselta ikäihmiseltä paikkaa riistä.

Nyt sitten tämä metrotapaus.
Musertavaa :/

Nyt jos koskaan on pakkelin paikka. Eikö vaan?!Joe Blasco valoväri
väri: Orange Highlight 1
(itse ostettu)Olen pitkään etsinyt sopivaa valokynää. Kokemusta on Lumenen kynistä aina YSL:n versioihin. Mieleistä en ole tuosta haarukasta löytänyt. Kunnes onni potkaisi. Jonnan Nonnula-blogista luin Joe Blascon valoväristä. Pienessä purnukassa olevasta, runsaasti väripigmenttiä sisältävästä tehoaineesta. Kiiruhdin siltä istumalta (melkein) Sokokselle, jossa Jonna vinkkasi tuotetta löytyvän. Sävyjä on useita. Myyjän suosituksesta valitsin tuon suomalaiseen naisen ihonsävyyn sopivan värin.

Koska väripigmenttiä on runsaasti, neuvoi myyjä käyttämään valoväriä jopa meikkivoiteen alla. Itselläni se toimii paremmin meikkivoiteen päällä ennen puuteria. Levitän valoa kulmakarvojen alle kaaren ulkosivulle, poskipäihin, silmien tummiin sisänurkkiin ja muihin kasvojen urapaikkoihin (oih! niitä on). Pensselin avulla saan hyvin täsmättyä tuotteen just eikä melkein. Ahkerasta käytöstä huolimatta purnukka ei ole oikeastaan vajonnut ollenkaan. On siis riittoisaa kaiken muun hyvän lisäksi.

Jos valoväriä tarvitset tai haluat uutta kokeilla tässä mainio vaihtoehto.

By the way: Huomasin, että Meikkitorpassa on tällä hetkellä valovärit alessa. Maksavat 30€ kun oikea hinta heillä on 38.50€. Sokoksen hinta oli 38€.

Tässä linkki Jonnan Nonnula-blogiin. Siinä on ihanan hyväntuulinen kosmetiikkaan painottuva blogi. Tervemenoa sinne :)

Oikein rattoisaa sunnuntaita kaikki te ihanat!


8 kommenttia

 1. Kiva infopaketti :) Kunnon valovoide olisi mopsisuupielilleni tarpeen. Olisikohan Blasco uusi ystäväni tai se Tiian testailemaan, jonka nimikin jo unohtui. Älä sinä ihana Pirjo huoli, eletty elämä saa näkyä ja onhan se mukavampi ruuhkametrossa istua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika ihanista lohdutuksen sanoista. Kyllä kirpaisi vaikka totta on, että istuminen ruuhkassa on ihan mukavaa :)
   Juu, tämä valoväri on kokemisen arvoinen.

   Poista
 2. Tervetuloa porukkaan, Pirjo. Siis vanhenevien naisten porukkaan. Siirtymäaika on pahin, sen jälkeen tottuu eikä se ikä enää niiiin kauheaa ole. Minäkin keksin tanssin vasta täytettyäni 60 vuotta. Ensin ajattelin, että enhän voi kun olen niin vanha ja sitten ajattelin että miksen aloittanut aikaisemmin. Mutta nyt yritän vain nauttia, nuorena tein muita juttuja ja vanhana tanssin.
  Hesarissa kerrottiin että Lontoossa hottia on carmikkaat 80-vuotiaat naisnäyttelijät. Joten minähän olen 62 vuoteni kanssa pikkulikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou dear Inna! Olen siirtymävaiheessa. Koville ottaa. Äitinikin aikoinaan sanoi, että tähän tottuu. Kaikkeenhan me ihmiset loppupeleissä totumme. Pakko on, jos aikoo menossa olla mukana. Kukaan ei täällä nuorene.
   Tanssi on ihanaa. Sitä voi harrastaa vaikka minkä ikäisenä. Kunto kohenee, tasapaino paranee. Kaunista musiikkia. Niin ihanaa! Mukavaa, että löysit tanssin. Siitä on varmasti paljon iloa.
   Hienoa, että maailmalla ovat ikänaiset hottia. Kyllä se sieltä tännekin rantautuu :)

   Poista
 3. Hienosti todettu, ettei ikäihminen vie toisen ikäihmisen paikkaa. <3 Tuli liikuttunut olo, sillä hömelönä minäkin ratikassa tuumin, että olen vielä se 17v joka kulki aina ratikalla. Ja että minulle tarjottaisiin istumapaikkaa, niin pieni herätys siitä tulisi. On niin mahdottoman vaikeaa ymmärtää tätä 46-vuoden ikää kun sisimmissä asuu se nuori likka hieman rauhoittuneempana tosin. <3

  Olen tuota Blascon valonappia käyttänyt jo 25-vuotta, apua nyt huijaan, 26-vuotta. MarikaH mainitsi tuolla testaamani Artdecon valonapin ja sekin on aivan mielettömmän hyvä. Nyt en ole tehnyt vertailuja kummassa valonapissa enemmän tavaraa, jotta voisi suhteuttaa tuota hintaa. Mutta niin on tummat silmänaluset, että järeät aseet oltava käytössä.

  p.s. en ole tainnut vuosiin nähdä varpaitani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin Tiia! Se valtava ristiriita biologisen iän ja sen iän välillä, jollainen tuntee olevansa. Mieli on virkeä, hassutuksia täynnä, kaikki pirtsakka kiinnostaa ja sit sulle tarjotaan istumapaikkaa ruuhkassa. Pysäyttävää. Huh-huijaa!
   Hienoa. Nyt näitä hyviksi havaittuja valovärejä alkaa kertyä tänne. Tämä on just niin kivaa bloggaamisessa. Tiedon ja hyvien vinkkien jakaminen :)

   ... niin, mitkä varpaat ;D??

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen