Lux Helsinkivaloa pimeään

Eilen kiirehdittiin Lux Helsinki tapahtumaan. Lomalla kun ollaan, ei ole aikaisemmin ehditty ;) Korkea aika olikin. Enää tänään torstaina (8.1.2015) on valoa ja taidetta kaiken kansan nähtävillä.

Aloitettiin Senaatintorilta, jossa hytistiin tuulessa ( etelästäkin puhaltaa muuten näin talvisaikaan helkkarin kylmä tuuli) huh! ja katseltiin tulitanssiesitys.

Hypättiin nelosen sporaan ja silpastiin Finlandia-talolle. Sieltä käveltiin takaisin keskustaan päin.

Mun lemppari on tuo OVO. Kauniisti väriä vaihtava iso muna, jonka sisään pääsi pienen jonottamisen jälkeen. Ihana ja jotenkin söpö ja suojeleva.

Osallistavaa taidetta oli myös Kansalaistorilla Sanomatalon edustalla. Valoja ja varjoja jokaisen omasta takaa. Tosi mielellään ihmiset osallistuvat taiteen tekemiseen. Se on kivaa.

Sanomatalossa osallistuttiin mekin. Istuttiin muurahaisen näköisinä katselemaan.... jotain? Tehtiin ohjeen mukaan. Käänneltiin päätä ja nyökyteltiin valoa vasten. Kumpikaan meistä ei nähnyt oikeastaan - niin ei yhtikäs mitään. Palauttessani muurahaisen laseja kysyin ovinaiselta, onko kukaan poistuessaan tunnustanut, ettei nähnyt oikeasti mitään. Nainen katsoi mua vinoon ja vastasi ei. Noh, mä sanoin, ollaan sitten ensimmäiset ja pukkasin miestä kylkeen. Sekin nyökkäs ja niin me kaks taiteesta tiituutia ymmärtämätöntä käveltiin tyylikkästi pois. Oisko siellä oikeasti pitänyt jotain nähdä?
Jäin miettimään: Kuinka paljon nykytaidetta muka ymmärretään, kun ei kehdata sanoa, et hei haloo, eihän tää esitä mitään järkevää?

No mut lopuks, ihana tuulahdus menneestä. Moniko muistaa vielä markan, kun se oli meidän virallinen valuutta? Hakasalmen huvilan pihassa oli telttakahvila. Kahvikupposen hinta 6mk! Näin kyltin ja olin jo päivittelemässä, että herttileijaa mitä kiskontaa. Kuus euroa kuppi kahvia! Kunnes äkkäsin, mitä siinä oikeasti luki.

Tuli hyvä mieli. Ostin kupin kahvia. Maistui hyvältä. Markat sen teki. Mulla on vieläkin joskus niitä ikävä.
Tää markkajuttu ja OVO olivat mun lempparit tällä kierroksella.

Oikein hyvää torstaita.

Meitsi kirmaa tästä satamaan ja pyytää laivan kipparia suuntaamaan laivansa Tallinnaan :)


6 kommenttia

 1. Meillä täällä maalla kaukana kaikesta ei ole tällaisia hienoja tapahtumia ja ehkä hyvä niin, jäis varmaan ymmärryksen ulkopuolelle ja olisko sitä kanttia sanoa etten nähnyt tai ymmärtänyt mitään, tiedä häntä : P

  Markka aikaa meilläkin muisteltiin muutama päivä sitten, kun päivittelin miehelleni auton hintaa, että markka aikaan eräs auto olisi maksanut kaksisataatuhatta markkaa!!! olisinko ostanut, no en todellakaan!!! (tosin en sitä nytkään ostomielessä katsellut, jäin vain pohtimaan) :D

  Ihanaa valovoimaista uutta vuotta täältä korpien kätköistä :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Päänvaivaahan vaan noista kaikenmaailman näyttelyistä ja taideteoksista on. Varsinkaan jo niistä ei pysty ymmärtämään mitään ilman että tekijä selittää vieressä, mitä se hänen tekemä taide tarkoittaa ;D Sellaista on nykyään ihan liikaa. Tykkään näköistaiteesta. Silloin tiedän ja - useimmiten - ymmärrän näkemäni.

   Markoista on jo aikaa, mutta edelleenkin mun sydän sykkii niille. Ja totta on, että kun nykyhintoja muuttaa markoiksi, päiviteltävää riittää: miten paljon kaikki maksaa!

   Oikein mukavaa alkuun päässyttä vuotta ja tervetuloa blogin seuraajaksi <3

   Poista
 2. Heips
  Löysin blogisi Inna Vaaran kautta. Ja tähän olikin loistolöytö. Hajanaisesti selasin ja kuis ollakaan uppuduin mm. hajuvesimaailmaan. Se oli mielenkiintoisesti kitjoitettu.
  Ja nämä Lux-kuvat on upeita. Pitimän käydä itsekin tuolla, vaan sain sen flunssapöpön, enkä sitten voinut mennä. Liian lyhyen ajan on tuollainen valomeri auki. Mutta kiva on katsella kuvia siitä mitä menetin. :)
  Lyöttäydyn lukijaksesi ja palaan uudestaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei orvokki!
   Voi kuinka mukavaa, että löysit tänne ja jäit lukijaksi. Tervetuloa mukaan <3
   On muutamia asioita, joista tunnen tietäväni sen verran, että voin muillekin kertoa. Hajuvedet ovat yksi sellainen. Kiva, että tykkäsit jutusta.
   Itseltänikin meinasi Lux jäädä väliin. Lomatunnelmissa tuntui, että kiire ei ole minnekään, kunnes tapahtuman deadline alkoi häämöttää. Tosiaan, lyhyt aika tämä Lux.
   Onneksi menin. Oli mukava kierros. Kiva kertoa tapahtumasta kuvien kera muille :)

   Poista
 3. Samana iltana ollaan Luxia ihailtu. Sanomatalossa muurahaislaseja palauttaessa mä sanoin: "Ihan tyhmä! Mä en nähny mitään vaikk vaihdoin paikkaakin! " Eli, meillä on sitt varmaan jotain vikaa silmissä tai aivoissa, heh. Mä näin vain valkoista, en mitään värejä.
  Tulitanssi oli kyll hieno. Olis vaan ollu kiva tietää, mitä se kuvasi/kertoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa helpottavaa kuulla, ettei kyseinen taideteos sullekaan auennut. Samaa valkoista mekin katseltiin :) Tulitanssin musiikki oli sen verran melankolista ja tummanpuhuvaa, että jotain tärkeää se esitys varmaankin oli.

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen