Tipallinen tammikuu


- 2 (-3) litraa päivässä
                    & keho ja sinä kiitätte

Vesi vanhin voitehista. Tämä on tiedetty kauan.

Kertaus on opintojen äiti ja miljoonalla toistolla tulee mestariksi. Eli, miksi vettä kannattaa juoda riittävästi.


6 hyvää syytä juoda vettä


Vedenjuonti auttaa ylläpitämään nestetasapainoa.


Kun kaikki elimistön osaset saavat riittävästi vettä, homma pelittää. Sinä ja sinun ihana kroppasi jaksatte ihmeitä. Keskittymiskyky paranee, muisti toimii, ajatus kulkee. Olet se penaalin terävin kynä.

On muistettava juoda jo ennen janon tunnetta. Janon message on, että vesisäiliösi on jo ehtynyt miinuksen puolelle. Tuttu tunne näin juhlien jälkeen... kröhömm. Mutta tässä tapauksssa jano lähtee sillä millä se on aiheuttettukin eli juomalla. Mutta nyt sitten vaan vettä lasiin. (Älkää tulko sanomaan, että olisin kehottanut jotain muuta)


Vesi auttaa kontrolloimaan painoa.


Tämä on niin tätä hetkeä. Kuinka monta elämäntapamuutosta, painonpudotusta, onkaan käynnistynyt tänään? Tai noh, viimeistään huomenna kun juhlatuulella tässä vielä ollaan ja nakkipaketteja jäi eilisillalta. Jos oikein tarkkoja ollaan niin ihan oikea arki alkaa vasta loppiaisen jälkeen. Mutta sen jälkeen onkin sitten pari hassua arkipäivää, niin että oikeastaan se new life alkaa seuraavana maanantaina (jossain tammikuun puolessa välissä).

Any ways, veden juomisen voi aloittaa tänään. Kohtuudella, palataan siihen kohta.

Vesi antaa virtaa lihaksille.


Olet ryhdikkäämpi, kimmoisampi, iloisempi. Lenkkeily ja kaikenlainen liikunta vaativat nestettä, monen muun tarve-aineen lisäksi. Nesteen nauttiminen on hyvä aloittaa ajoissa, muutamaa tuntia ennen liikkeelle lähtöä. Erityisesti, jos vedät oikein himohien päälle. Vaatii suunnitelmallisuutta, I know. Mutta palkitsee. 


Vesi auttaa ihoa näyttämään hyvältä.

Tästä me naiset tykätään. Jos mikä, niin hyvännäköinen iho motivoi. Ei tee huonoa miehenkään iholle. Iho on suoja meidän ja muun maailman välillä ja ansaitsee kaiken mahdollisen huolenpidon. Vesi on ihon perustarve. Sopivasti nesteytetty iho näyttää kimmoisammalta kuin kurppanaksi kuivutettu. Mutta toki iho tarvitsee veden lisäksi muutakin hoivaa.  Hyvät puhditukset ja hoitotuotteet ja silleen. Sopivan säännölliset elämäntavat jne. On meillä perimässäkin sellaista, jota saamme kiittää tai syyttää ihon ominaisuuksista.

Sitten elimistön jätehuolto. 

Vesi auttaa munuaisia.

Kun kehossamme on riittävästi nesteitä, kuona-aineet kulkeutuvat kaatopaikalle (vessanpönttöön). Munuaiset ovat ahkeria puhdistamaan elimistöa kaiken maailman köntsästä, jota sisäämme olemme sulloneet. Riittävällä veden nauttimiselle autamme näitä kahta 24/7 -ahertajaa tekemään työnsä hyvin. Tavoiteltavaa on pissiä vaaleaa ja hajutonta. Silloin munuaiset ja sinä olette hyvässä yhteistyössä.

Vesi auttaa ylläpitämään normaalia suolen toimintaa.

Riittävällä veden juomisella varmistat joutuisat ja tuskattomat WC-keikat. Kuivuutta kärsivä kroppa yrittää epätoivoisesti saada nestettä mistä se vain on mahdollista. Kohteeksi kelpaa suolen viimeisissä mutkissa ulosheittoa odottava kökkökin. Tällainen kuiviin kupattu jätöshän ei sitten tahdo paikkaansa luovuttaa. Siinä sitten olet nalkissa pöntöllä pitkään ja usein kivuliaasti.


Lopuksi


Näin saat tarpeeksi nesteitä


Jos tuntuu siltä, että pitäisi juoda enemmän, tässä muutama vinkki, jotka lisäävät nesteiden nauttimista ja pääset osalliseksi veden hyödyistä.

  • Juo jotain joka aterialla ja välipalalla.
  • Juo juomia, joista pidät. Juot todennäköisemmin juomia, joiden mausta pidät.
  • Syö enemmän hedelmiä ja kasviksia. Niissä on korkea vesipitoisuus. Noin 20 prosenttia nesteistä saadaan ruoasta.
  • Pidä juomapulloa mukanasi autossa, työpöydällä tai laukussa.
  • Valitse tarpeitasi vastaavia juomia. Jos yrität laihduttaa, nauti mieluiten vettä tai muita kalorittomia juomia.
Juo vettä ja muita hyviä nesteitä pitkin valveillaoloaikaa. Ei siis tuopillista illalla paikkaamaan koko päivän nestetarvetta.
Tässäkin asiassa liputamme kohtuuden puolesta, eiks jep. Max. 2 (-3) litraa päivässä. Oman kokosi, sukupuolesi, tarpeesi mukaan. Isommat ja liikkuvammat tarvitsevat enemmän kuin pienikokoiset sohvaperunat. Ymmärrätte pointini.
Ja jos sulla on lääkitystä ja/tai muuta erityishuomioitavaa, kuuntele lääkärisi tai muiden ammattilaisten ohjeita.

Liityin Facebookissa 2-3 litraa päivässä -ryhmään. Se toimii hyvänä muistutuksena tärkeälle asialle.  Ja oli inspiraationa tälle postaukselle. Kiitos siitä!

Rungon tälle postaukselle löysin TOHTORIN hyvinvointiklinikalta.

Lämpimästi tervetuloa blogini seuraajaksi Teija <3

Oikein hyvää alkanutta vuotta!

Juomisiin :)
4 kommenttia

  1. Vesi vanhin voitehista, ei ole turhaa lätinää. <3 Ihanaa uutta vuotta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tärkeä asia, joka unohtuu liian usein.
      Mutta nyt asia korjataan, eiks je!
      Kiitos samoin Tiia <3

      Poista
  2. Vuosi sitten opettelin juomaan vettä edes vähän. Sitä aiemmin en edes viikoittain juonut vettä. Veden suurkuluttajaa minusta tuskin tulee koskaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vedenjuonti on kyllä ihan aktiivisesti muistettava juttu. Yleensä sen muistaa vasta kun jano asiasta huomauttaa :)
      Yritän nyt ryhtiliikettä itseni kanssa. Latasin puhelimeenkin veden juomisesta muituttavan appsin :)

      Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen