Katse kaappeihinerilaista kevätsiivousta (lue siivouksen karttelua)

Netissä pyöriessä löytää itsensä milloin mistäkin. Tiedon tai tarun ääreltä. Klikkailin itseni Marttojen sivuille. Ihan ensimmäistä kertaa. Voitteko kuvitella? En ole aikaisemmin käynyt. Jäin sinne oikein viihtymään. Mahtavasti tietoa.

Olen miettinyt tässä sairasvuoteellani kevätsiivousta. Listannut mitä pitäisi tehdä – ainakin. Erinomaisen huojentavaa luettavaa tuolla Marttaliiton sivuilla. Kaikkea ei ole pakko tehdä kerralla, ei välttämättä ollenkaan jos on ollut järjestelmällinen (ei koske valitettavasti minua). Kevät se on täällä, kaikesta huolimatta.

"Vietetäänkö joulu komerossa – jolloin komerotkin on siivottava?" lainattu Marttojen sivuilta. Tuota voisi miettiä vuositasolla laajemminkin. Haittaako, jos komerot ovat räjähdystilassa, jos ovi vielä menee ilman erikoisjärjestelyjä kiinni? Saako komerossa olla kaikki sekaisin, hyllyt pursuten, jos itse löytää etsimänsä? Ainakin useimmiten.

Milloin sitten olisi aika siivota tavaroiden säilytystilat? Jos silloinkaan...


1. Kun kaappeihin ei enää mitään mahdu, vaikka kuinka yrittäisit kammeta?

Helpointa olisi hankkia lisäkomero. Joka luultavasti täyttyisi hetkessä.

Mutta jospa teetkin niin, että suhtaudut täyteen ahdettuihin komeroihisi kuin löytöretkeen. Mitä kaikkea kivaa sinulla siellä onkaan? Ei hitsi, tuota ja tuota et muistanutkaan? Ovat ihan kuin uusia, pitkästä aikaa nähtynä. Ekologista. Kierrätystä itsesi kanssa.2. Kun kaapeista ei enää löydy etsimääsi? Ei edes kompassin avulla?


Mitä et kaapista löydä, sitä et tarvitse. Et yleensä edes muista sen olemassa oloa. Niin että helppo olla ilman.

3. Kun alkaa tuntua siltä, että olet huono ihminen, kun kaapitkin ovat niin sekaisin?

Meillä kaikilla on ystävä- tai tuttavapiirissämme jokunen "koti kiiltää ja pulla tuoksuu" tapaus. Ihania ihmisiä, mutta heidän luona käydessä omat sekasortoiset komerot alkavat painaa mieltä. Niinpä ehdota teidän treffipaikaksi jotain kivaa kahvilaa, tai vielä parempi: Kutsu ystäväsi katsomaan omaa hienoa ekologista kierrätyskeskustasi. Kaappeja, joissa aika patinoi vaatteita niin että pian ne ovat ehtaa vintagea.
4. Kun äiti / anoppi tai joku muu vaikutusvaltainen henkilö huomauttaa asiasta, siivottomista komeroistasi?

...mistä muuten edellä mainitut aina tietävät, kuinka sinun komeroittesi laita on??
Tämä on vaikein ratkaistava. Nämä sukulaisnaiset vasta kaapin vartijoita ovatkin, jos sitä sorttia sattuvat olemaan. Herttinen sentään! Heitä ei saa päästää silmistään omassa kodissaan. Ovat heti inventoimassa sinun komeroitasi. Ovat parhaimmillan kertakaikkisen ihania ihmisinä. Mutta ihan liian tarkkoja.

Äidit ja anopit kannattaa viedä ulos syömään. Varmasti ilahduttat heitä sillä. Tai tee ahkerasti vierailuja heidän luokseen, ehkä unohtavat etteivät ole aikoihin käyneet luonasi. Pysyvät välit leppoisina.

Okei, vie se vähän aikaa ja on siitä ylimääräistä vaikaakin, mutta niin on kuule kaappien siivoamisessakin.

Tälle ihmisryhmälle ei kannata puhua kaapeista, joissa muhii vintage. Ei mene läpi.Niin...
Komerot ovat niin kuin ne ovat. Elä niiden kanssa tai tee jotain niiden kanssa.

Mutta, onneksi ei koskaan ole niin ankeaa, ettei jotain lohduttavaakin. Joku on todennut että siisti koti ja komerot = sekava korvien väli. Sama toisinpäin.Tämä ilahduttaa meitä jokaista: Komerot kaaoksessa = pää kirkkaana.

Miltäs kuulostaa ihanaiset? Kumpaan on helpompi vaikuttaa: Omaan suhtautumiseen vai komeroiden siisteyteen?

Ihanaksi lopuksi: Lämpimästi tervetuloa blogini seuraajaksi Nainen talossa- blogin Katja. Mukavaa, että liityit joukkoon <3

Kuvat ovat vuodelta 2012 kun meidän uuteen kotiin oikeasti tehtiin lisäkomeroita :)

Ja nyt hei komeroista viis - kohta meillä on vappu!

24 kommenttia

 1. Oih miten paljon tyhjää kaappitilaa! Niitä olisi herkullista päästä täyttämään (ja unohtaa nuo muut ohjeet) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi ihana niitä täytellä Pepsi + Max. Niin ovat nykyään täynnä, että :D

   Olen kyllä sitä mieltä että nykytaloissa (kerrostaloissa ainakin) on ihan liian vähän kaappitilaa, kun ihmisillä on kaikenlaista harrastus ym tavaraa paljon. Asuntoihin rakennetaan saunoja, mutta ei säilytystiloja.

   Poista
 2. Poissa silmistä, poissa mielestä. Kaapin ovi kiinni ja heti lakkaa ahdistamasta :D Ihanat kaapit, kun on paljon hyllyjä! Ihan pahimpia on sellaiset korkeat ja syvät hyllyt, sinne voi hautautua vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Marika, kunhan kaapin ovat pysyvät kiinni niin siellähän ovat :D
   Juu, ei sellaisista hyllysyvänteistä mitään löydä.

   Poista
 3. Olit käynyt blogissani visiitillä ja jättänyt jäljenkin vierailustasi. Tulin siis vastavierailulle ja liityin lukijaksikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Kati! Oikein lämpimästi tervetuloa joukkoon.

   Poista
 4. Katin tavoin tulin vastavierailulle ja liityin lukijaksi. Mukavan tuntuinen blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Belladonna! Oikein lämpimästi tervetuloa joukkoon <3

   Poista
 5. Minäpä olen martta, mutta kaapit pursuavat kaikkea 'pitää säilyttää'-tavaraa sekä vaatetta ja harvoin kodissamme tuoksuu leivotulle. Joskus joku työpaikalla totesi toiselle, että kuvastaako tyhjä työpöytä myös pään sisusta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Martta en ole, mutta kaikki muu natsaa kommentissasi. Niin... voi kai sen noinkin ajatella.
   Loppupeleissä kaapeilla, pöydillä ja korvien väleillä on ihan omat täyteaineet :)
   Hauskaa vappua EO!

   Poista
 6. Ihana kirjoitus
  Itse koen, että jos vain kaapit (ja pinnat) olisi järjestyksessä, olisi koko minun kehoni ja mielenikin seesteisempi. Mutta kun en niitä (kaappeja) saa jostain syystä siivottua, on paras totutella oman itsensä kaoottisuuteen. Mutta jonakin päivänä vielä mä nousen ja teen sen - eli järkkään ja poistan...
  Tosi ihanat kaapit teillä. Tuollaita itsekin haaveilen, kun olisi paikkakin, eli vanhat 75-vuodelta olevat kaapit veke (on talon alkuperäiset, joissa ovien kiinnipito-tappejaj ei kaikissa ovissa enää ole olemassakaan :) Huokaus.. :)
  Hyvää Vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos orvokki <3 Joskus sitä oikein inspiroituu kirjoittamaan. Tämä aihe on kovin sydäntäni lähellä.
   Totta, omakin oloni on aina rauhallisempi, kun ympärilläni on siisteyttä ja järjestystä. Että jotain perää saattaa hyvinkin olla tuossa.
   Kiitos kaappien puolesta. Ovat olleet mieleiset. Eikä haittaisi, jos vaikka niitä saataisiin taas lisää tänne :D
   Iloista vapun aikaa orvokki <3

   Poista
 7. Minäkin tänne löysin kommenttisi ansiosta, sekä tuolta Linkkiringistä.:) Hauskasti kirjoitettu!:D Voi, mikä siinä onkin, että kaapit tuppaa aina menemään sekaisin. Hetken vain kestää siisteys, nyyh! Tykkään järjestyksestä.;D Mies välillä väittää, että muistutan Frendien Monicaa, jos olet seurannut sarjaa.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Taina, lämpimästi tervetuloa <3
   :D Juu, sotkuiset kaapit inspiroivat. Ihan saamaa kuule minäkin aina huokailen. Joka kerran kun kaapit on siivottu päätän, että nyt järjestys pysyy. Mutta niin sitä vaan sotkun puolelle lipsutaan jossain vaiheessa. Minäkin liputan jäjestyksen puolesta. Juu, Monica on tuttu :)

   Poista
 8. Kyllä tuollaista komerotilaa olisi mukava jopa sotkeakin :) Minun veikkaukseni on että siihen saisi jopa nähdä vaivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Juu, oikein helposti ne täyteen on saatu. Vei kyllä oman aikansa, mutta nyt alkavat jo olla (kolmessa vuodessa) piripinnassa.

   Poista
 9. Linkkiringistä bongasin Sinut :) Luin mielenkiinnolla postausta ja kateellisena katsoin kuvia asennettavista kaapeista... Tuollaiset minullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kivaa! Mukavaa että Pia löysit tänne ja tykkäsit kaappijutusta :)
   Ihanat nuo kaapit ovat olleet. Muistan vieläkin kuinka innoissani olin niistä. Kerralla muuttui kokonainen seinä säilytystilaksi <3

   Poista
 10. Mä suunnittelen, että alkukesän projekti on kaappien ja vaatehuoneen järjestäminen. Oon jo hakenut inspiraatiota Pinterestistä :D

  Kiitos, kun osallistuit Viikonlopun linkkirinkiin! Toivottavasti sinäkin löysit kivaa luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D On hyvä tsempata itsensä sopivaan muudiin. Kun urakka on tehty = taivaallinen olo. Ja ah Pinterest <3 Mä olen niin koukussa siihen :D

   Kiitos, mukavaa oli olla mukana. Tosi kiva tapa löytää uusia blogeja.

   Mukavaa viikon jatkoa Mrs K!

   Poista
 11. Tosi ihana kirjoitus! Erityisesti tykkäsin lauseesta "siisti koti ja komerot = sekava korvien väli". Se lämmittää minua vielä pitkän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3 Samalla lauseella minäkin itseäni tsemppaan, kun kaappien sisältö on kaatumassa päälle :D

   Poista
 12. Hauska postaus! Minulla on aina tapansa sanoa töissä, että työpöytäni on sotkuisempi kuin pääni sisältö. Se ilmeisesti pätee kaappeihinkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, just niin. Sotkut jossain muualla. Pään sisällä kaikki hyvässä järjestyksessä. Näin on passeli :)

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen