Tibidabosta Font Màgica de MontjuïcilleBarcelonan matkamuistelo jatkuu

Kuluneen viikon aikana koin veret seisauttavia hetkiä, kun luulin, uskoin ja lopulta äänekkäästi kiroilin menettäneeni osan Barcelonan kuvista. Yhden kameran - yhden kolmesta mukana olleesta plus kaksi puhelinta, ollaan miehen kanssa molemmat aika valokuvaushulluja :D - muistikortti heitti tekstiä, että kortti on typösen tyhjä. Vaikka olin omin silmin nähnyt, että siinä on kuvia. Aaarrggh ja tuhat hikihelmeä.Tein tuntitolkulla töitä selvittäessäni, mitä on tapahtunut ja ennen kaikkea, mitä on tehtävissä.

Lopulta kaikki selvisi. Tai ainakin sain kuvat siirrettyä kortilta pois. Ei kuitenkaan kirkastunut, mikä aiheutti tuollaisen oikosulun. Onko teille tullut vastaavaa eteen? Kamerassa ja aluksi tietsikalla sama juttu: ei kuvia. Ja kuitenkin ne siellä sitten olivat. Onneksi, huh!

Noh, se siitä. Kuvat ovat tallessa. Nyt Barcelonaan.

Sunnutaina lähdimme heti aamusta liikkeellä. Aamuvirkut papukaijat ilahduttivat meitä äänekkäällä säkätyksellään. Kovin monia muita ei ollut vielä liikkeellä. Olihan pääsiäissunnuntaiaamu. Ostimme kahden päivän lipun (14 euroa per nenä), jolla voi matkustaa metrossa ja kaupungin busseissa rajoituksetta. Jouduimme tekemään metrossa muutaman vaihdon, mutta se ei tuota Barcelonassa pulmia. Metrokartta ja asemien opasteet ovat selkeästi (ja myös englanniksi) merkitty. Matkamme jatkui vuodesta 1901 liikennöineellä Tramvia Blau sinisellä raitiovaunulla ja lopuksi vielä kaapelijunalla Barcelonan länsiosassa sijaitsevalle Tibidabon kukkulalle. Sen laella sijaitsevat vuonna 1901 rakennettu Parc d´Atraccions huvipuisto ja koko kaupungin yli näkyvä upea vuonna 1902 rakennettu Temple del Sagrat Cor. 

Tibidabo on Barcelonan korkein kukkula, 610 metriä merenpinnasta. Maisemat kaupungin yli itään Välimerelle asti ja kaikkiin muihinkin ilmansuuntiin. 
Huvipuisto on Espanjan vanhin. Kirkko ja huvipuisto rinnakkain tai oikeammin päällekkäin. Kirkon katolle pääsee hisseillä ja huipulla olevan Vapahtaja-patsaan luokse loppumatkan portaita kapuamalla. Näkymät ovat kuin maailman katolta.


Tibidabossa on ihailtavaa. Kaikki ympärillä oleva on kaunista horisonttiin asti. Huvipuiston laitteissa, joista osa on vielä alkuperäisiä, aika kuuluu rattoisasti. Huipun tuntumassa on korkea televisiotorni Torre de Collselora, jonka yhdennessätoista kerroksessa on mahdollista ihailla maisemia. 
Hyytävän jännittävää olla näin korkealla. Maiseman laajuus hieman helpottaa korkeampaikan kammoista (=minä). Kun silmät näkevät kauaksi, eivät aivot ymmärrä olevansa niin korkealla kuin oikeasti ovat ;)

Illalla suuntasimme Font Màgica de Montjuïcille, Barcelonan suurimmalle julkiselle suihkulähteelle. Se on rakennettu vuoden 1929 maailmannäyttelyyn ja ihastuttanut ihmisiä siitä lähtien. Sijaitsee Montjuïc kukkulan kupeessa Barcelonan kansallismuseon edustalla.
Suihkulähde on vaikuttava päivälläkin (kun se on toiminnassa) mutta pimeässä, tällä kertaa kello 21.00 se muuttuu taianaomaiseksi. Siitä purkautuu tanssivaa vettä musiikin säestäessä taustalla. Barcelonan kansallistaidemuseo Museu National taustanaan ja pienet suihkulähteet koristeinaan se kutsuu luokseen tuhansia ihmisiä joka ilta.Ennen suihkulähde-esityksen alkua ihailimme lähteen ympäristöä ja kaukaista kukkulaa, Tibidaboa, jossa päivällä kävimme.

Suihkulähde valoineen ja tanssivine vesipatsaineen on huikea. Älkää vaan missatko sitä, kun Barcelonassa olette. Samaa mieltä kanssani ovat kaikki ne tunannet ihmiset, jotka samaan aikaan meidän kanssa ihailivat esitystä. Paikallisia ja turisteja. Ihastuneita huudahduksia kuului monella kielellä. Ansaitusti.Ja vielä ilmielävänä, Font Mágica de Montjuïc - olkaa hyvä
Nähdä ja kokea itselleen uutta, suurta, kaunista ja ihailtavaa. Silloin päivä on ollut hyvä. 
Sellaisen päivän muistaa.
Sellainen oli tämä päivä meille.

// Second day in Barcelona: From Tibidabo amusement park and huge cathedral to Font Màgica de Montjuïc, magic fountain.  

Jännittävää vaalitulosiltaa. Oikein hyviä ja muistamisen arvoisia hetkiä tulevaan viikkoonne kaikki te siellä <3 
14 kommenttia

 1. Kamerani väitti jossain vaiheessa ettei kortilta löydy mitään.. Kun se oli tehnyt sen useampaan kertaan, mutta sain tietsikalla kaivettua kuvat silti pois (väitti toisinaan koneellakin, ettei olisi mitään, mutta silti oli), ostin kaupasta uuden kortin ja sen jälkeen kamera ei ole enää tehnyt moisia syytöksiä. Eli kortissa lienee vikaa? Ihania kuvia! Tuo valoshow olisi varmaan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä kuulla että kortin vaihto auttoi. Samaan minäkin päädyin. Uusi kortti on hankittu ja onneksi matkakuvat on saatu tallennettua -huh! Olisi harmittanut jos olisivat ihan oikeasti hävinneet taivaan tuulii.
   Tuo suihkulähde on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Mitkään kuvat tai videot eivät näytä sitä niin hienona kun se oikeasti on :)

   Poista
 2. Upeita reissukuvia. Mukavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ritva <3
   Samoin sinulle, oikein hyvää viikkoa!

   Poista
 3. Ihania kuvia! Kävimme Barcelonassa juuri ennen pääsiäistä. Ja voi miten kiva onkaan näitä kuvia katsoa. Paljon nähtiin, vaan paljon jäi näkemättäkin... se tietää uutta matkaa sinne joskus.
  Tibidabon kukkulakin jäi väliin.
  Ihana kaupunki, jäi hienot muistot. Minun oli kovin vaikea irrottautua Barcelonan tunnelmista, tunnelmat pyörivät päässäni vielä monta päivää reissun jälkeen.
  Kiitos hienoista kuvista ja tunnelmista.
  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulia <3
   Ymmärrän kerrassaan hyvin tunnelmasi. Barcelona ei helposti lähde ihmisestä, nimimerkki saman kokenut. Kyllä ne matkan tunnelmat ovat mullakin vielä vahvasti mielessä. Hyvä matka jättää hyvän mielen.

   Poista
 4. Miten voikin olla noin pirtsakkaan kevätvihreään sonnustautuneet papukaijat :). Piristäis kummasti harmaata maisemaa täälläkin.

  Barcelona on niin kiva kaupunki, josta löytyy aina jotain uutta ihasteltavaa. (Myönnettäköön, että Gaudin arkkitehtuuri ei ehkä ole meikäläisen juttu. Tai ehkä ainakin mieluummin ihanan kamalaa kuin kamalan ihanaa ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Pirtsakan värisiä ovat ja sähäkän luonteisia. Oikeita säkättäjiä. Motkottivat toisilleen ja vähän meillekin kun jäimme niitä ihastelemaan. Samanlaista tulista luonnetta kuin etelän ihmisilläkin :)

   Todellakin, Barcelonasta on moneksi. Kaupunki täynnä nähtävyyksiä ja se ihana merenranta <3
   Gaudi oli oman aikansa edelläkävijä. Mua ihastuttaa juuri se että talot on suunniteltu aikana jolloin tuollaiset olivat varmasti tosi utopiaa ja sitähän ne ovat edelleenkin. Talojen yksityiskohdat ovat tosi hienoja. Ja erikoisia.

   Poista
 5. Mahtavia matkamuistoja, upeine kuvineen! Voi ehkä minäkin ensivuonna :D Tosin Madeira on ensi kevään suunnitelmissa, ja sen upea kukkaloisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina <3
   Meilläkin oli pitkään Barcelona matkavaihtoehtona ja olen tosi iloinen, että vihdoin sinne menimme. Kertakaikkisen upea kaupunki. Lisää matkamuistoja tulossa ihan tuota pikaa. Kuvien läpikäyminen - ja ennen kaikkea päättäminen, mitkä julkaisen, vie aikaa. Minä kun olen oikein hyvä rönsyilemään. Kaiken haluaisin täällä näyttää :D
   Madeiran kukkaloistosta olen kuullut. Varmasti mieleinen kohde viherpeukalolle :)

   Mukavaa sunnuntaita Tuitiina <3

   Poista
 6. Kiva, että suihkulähteet olivat toiminnassa. Yhtenä kuivana kesänä ne olivat kiinni. Nuo vesipatsaat ovat tosi komeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta yhdeksältä lähteet alkoivat toimia. Huikeaa katseltavaa. Ikimuistoinen kokemus.

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen