Ihanasti koukussa- aikuisten värityskirja


Kirja Väritä itsellesi mielenrauhaa / Suomalainen kirjakauppa
itse ostettu, maksoi 12.90

Oi joi tätä väri-iloittelua!
Olen istunut kaiken (en paljoakaan liioittele) vapaa-aikani kuluneen viikon aikana väritellen. Antanut mennä. Värejä, värejä, värejä. Samaa ja eri sävyjä ilman yhtäkään rajoitusta. Kokeillut miltä näyttää kun värittelee näin tai noin. Mitä silmä siitä sanoo. Miltä se näyttää. Ja olen tykkännyt ihan valtavasti.

Kirjan alkusanoissa kannustetaan olemaan vapaa kuin taivaan lintu yhtään mistään mikä rajoittaisi värittämistä. Ja minähän päätin antaa vaan mennä sen mukaan miltä tuntuu. Se ei ole aina ihan helppoa. Aikuiselle. Että antaisi mennä vaan.

Olen joskus aikaisemmin kertonut, että tarvitsen ympärilleni rauhaa. Selkeitä pintoja, vaaleita värejä. Mutta samalla ihailen kaikkea värikästä. Nyt mullakin on oma väriparatiisini. Kirjan jokainen sivu on kuin minä vaaleuden ja selkeyden tarpeeni kanssa. Viivojen rajaamille pinnoille värittelen oman iloitteluni. Sen, jota aina ihailen muualla. Nyt ne ovat täälläkin. Ihanat värit ja värittämisen terapia.

Kirjan nimi on oikeaan osuva. Väritellessä muu maailma unohtuu. Olen vain itseni kanssa, omine ajatuksineni. Värittely rauhoittaa ja tuottaa mielihyvää. Ja on myös opettavaista. Olen jo ehtinyt huomata, että jotkut värit ne vaan eivät sovi yhteen kun taas toiset oikein hehkuvat keskenään.

Kuulin tällaisista aikuisten värityskirjoista ohimennen sattumalta. Menin sitten kirjakauppaan ja vähän varovaisesti kysyin myyjältä, löytyisikö aikuisten väristyskirjoja. Myyjä oikein innostui. Vei minut pöydän ääreen, jossa kirjoja oli isot pinot erilaisia. Samalla hän kertoili, kuinka itse on innostunut näistä kirjoista. Kotona tyttären kanssa yhdessä värittelevät kuvia. Antoi myös vinkkejä väri- ja huopakynistä. 
Kirjoja kuulemma menee tällä hetkellä niin paljon, etteivät kustantajat ehdi painaa kirjoja kysynnän tahdissa. Suomalaisen kirjakaupan bestseller listan ykkösenä komeilee tämä valitsemani kirja. Jokunen muukin näyttää tästä innostuneen :D

Tätä suosittelen ihan jokaiselle. Nyt kun kesä ja lomat ovat hollilla, saataisi ole kiva kokeilla. Kun on mukavasti vapaa-aikaa.

Miltäs kuulosta? Voisitko sinäkin tarttua värikyniin :)?

Ihanaksi lopuksi mulla on taas iloinen tehtävä. Toivotan lämpimästi tervetulleeksi  auring*n ihanat - blogin Inkan blogini seuraajaksi. Mukavaa kun liityit joukkoon <3Tässä linkki Suomalaisen kirjakaupan sivuille. Siellä värityskirjoja on :)


Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikki te siellä <3


18 kommenttia

 1. Ihania kuvioita, ihanat värikonsultit apuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Jotain kiinnostavaa noissa värikynissä on kun värikonsultit pörräävät ympärillä ja nuuhkivat niin innokkaasti :)

   Poista
 2. Ymmärrän hyvin, että tuohon voi jäädä koukkuun, en taida uskaltaa edes aloittaa :)
  Sinulla on hyvä värisilmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tulia <3 Kertakaikkisen koukuttavaa, se on myönnettävä :)

   Poista
 3. Onko tuollaisiakin? Kiinnostuin heti! En osaa piirtää tai maalata, mutta värittäminen voisi olla kivaa.. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kuule, nämä on nyt ihan uusinta hottia :) Tää on tosi kivaa. Voi väritellä mieleisellään tavalla, mietiskellä mukavia ja nauttia väreistä.

   Poista
 4. Ihana idea nuo aikuisten värityskirjat! En ole vielä kokeillut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Erinomainen keksintö palauttaa meidät aikuiset värittämisen pariin. Hyvää mieltä ja mukavia hetkiä ihanien värien parissa. Toimii oikein hyvin.
   Suosittelen kokeilemaan :)

   Poista
 5. Tällä viikolla juuri katselin kirjakaupassa näitä aikuisten värityskirjoja, mutta kauppaan jäivät .... ainakin vielä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikki asiansa osaavat kirjakauppiaat ovat näitä myyntiin laittaneet. Olen niin innoissani tästä, että kannustan EO vielä hipelöimään kirjoja uudemman kerran. Jos vaikka sitten mukaan lähtisi :)

   Poista
 6. Hauska ja hyvä idea rauhoittumiseen ja tavallaan terapiaa:)

  VastaaPoista
 7. Nyt tiedän mitä hankin sadepäivien ratoksi! Kiitos vinkistä. Vappuna väriteltiin juhlissa Lontoota, mutten silloin tiennyt että tällaisia värityskirjoja edes on.

  VastaaPoista
 8. Pitihän mun mennä ostamaan . . . . Voi tää olla kivaakin, vaihtelutekemistä neulomiseen. Mun kommenttilootassa kerrotaan, että isäntä värittää ja netistä tilaa kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D tää on niin koukuttavaa, I know.
   Samanlaista kuin neulomisen ilo. Saa kaunista aikaiseksi ja voi keskittyä tekemiseen 100%sti <3
   Miehetkin innostuneet - jee, tosi hienoa!

   Poista
 9. Juuri yksi päivä hypistelin näitä väristyskirjoja kirjakaupassa ja mietin, että pitäisiköhän ostaa. Voisin oikein hyvinkin näperrellä tuollaisen parissa hyvän tovin. Joskus jos sattuu olemaan kynä lähellä lehteä selaillessa, saatan "huomaamattani" alkaa värittelemään sopivia kuvioita.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kuule Marika siltä, että värityskirja olis ihan sun juttu :) Ostoksille vaan!
   Mulla on jo toinen kirja menossa. Tilasin sen Positiivareilta http://www.positiivarit.fi/puoti

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen