Tunnustus blogilleni - Blogger Recognition awardiloinen hämmennys päällimmäisenäVoi että! Voi että! Hyppisin tasajalkaa, jos se olisi mahdollista. Tuulettelen käsilläni hyppimisen sijaan. Olen niin otettu.

Ihana, aina kannustava ja hyväntuulinen Nonnula-blogin Jonna on antanut blogilleni blogitunnustuksen, Blog Awardin.

Voiko bloggari oikeasti saada mitään parempaa kuin olla jonkun mielessä silloin kun tunnustuksia jaetaan?

Hyvä on laitettava kiertämään. Jaettava tunnustusta eteenpäin. Tässä ohjeet:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

Blogini kaksi alkua

Elettiin kevättä 2014. Olen aina ollut kova kirjoittamaan. Päiväkirjoja, muistikirjoja ja vihkoja on kaappeihin varastoitunut suuret määrät. Mietin vaihtoehtoja paperisille muistiinpanoille. Seurasin tuohon aikaan jo useita blogeja. Aikani aihetta pyöriteltyäni päätin itsekin ryhtyä kirjoittamaan blogia.

Kirjoittamisen lisäksi valokuvaus on lähellä sydäntäni. Blogi antaa mahdollisuuden näiden kahden harrastukseni yhdistämiselle.

Blogi oli aluksi eri niminen. Reilun vuoden kirjoittelun jälkeen minua lähestyi kansainvälisen yrityksen edustaja väittäen, että blogini nimessä on viite hänen edustaman yhtiön nimeen, johon oikeus on vain kyseisellä yhtiöllä. Kävimme asiallista sähköpostikeskustelua aiheesta. Olisin voinut jatkaa samalla nimellä, mutta se olisi tarkoittanut kyseisen yhtiön brändiin sitoutumista. Siihen en suostunut. Haluan olla vapaa kaikista toisen osapuolen asettamista velvotteista. Sellainen vapaa blogitoimittaja :)

Blogi oli katkolla syksyn 2015. Mietin miten jatkaa, mikä uudeksi nimeksi blogilleni. Se oli tuskaista aikaa. Kun jotain on pakko keksiä, silloin ideoita on kaikkein vähiten.

Asioilla on onneksi tapana selvitä. Niin tässäkin tapauksessa. Blogin uusi nimi tulla tupsahti elämääni silloin kun sitä vähiten mietin - klik.

Oman elämäni ilojen, joskus pienien murheidenkin, lisäksi kirjoitan paljon ajatuksistani. Matkat, kesäinen saarielämä, elämän ihanat turhuudet muuttuvat blogipostauksiksi.
Jaan vinkkejä aina kun jotain kivaa olen havainnut. Myös ruokaresepteillä on oma paikkansa täällä.Ohjeita aloittelijalle

Bloggaamista ja itse blogia kannattaa huolella miettiä. Miksi haluat perustaa blogin, miten blogia ylläpidät, mitä blogissa kirjoitat, miten paljon aikaa sinulla on blogillesi antaa. Sillä aikaa bloggaaminen vaatii. Blogin aihealueen rajaaminen helpottaa aloitusta. On joku / jotkut aiheet joihin keskittyä. Itselle mieleiset aiheet, joihin on perehtynyt, ovat hyviä kirjoittaa. Toisaalta esim. lifestyle antaa mahdollisuuden kirjoittaa kaikesta maan taivaan välillä. Matkan varrella moni blogi muuttuu koska kirjoittajankin elämä ja mielenkiinnon kohteet muuttuvat, mutta alussa on blogin aihealuetta hyvä pohtia.

Blogin nimi. Sen eteen kannattaa aivoriihtä pyörittää. Nimi saisi mielellään olla helppo muistaa. Sen pitäisi kuvata blogia tai sen kirjoittajaa ytimekkäästi. Suomenkielinen nimi, englanninkielinen, jonkun kielinen sen mukaan keiden ajattelet olevan kohderyhmää. Jos kirjoitat suomeksi suomenkielinen nimi on oikein passeli.
Blogin osoitteeseen kannataa liittää blogin nimi. Näin lukijoiden on helppo palata kun muistavat blogin nimen.

Bloggaaminen vaatii aikaa.
Blogia ei menestyksellisesti ylläpidetä hutaisten. Vasemman käden viritykset lukija kyllä aistii. Säännöllistä julkaisemista pidetään etuna ja sitä se varmasti onkin. Toisaalta seuraajat ovat kyllä paikalla vaikka blogi ei kaiken aikaa päivittyisikään.
Itse arvostan laatua enemmän kuin määrää.

Hyviä kuvia. Blogi voi menestyä ilman kuvia, jopa huonoilla kuvilla, mutta hyvät laadukkaat isot kuvat tuovat blogiin visuaalista ilmettä ja antavat katsojalle tunteen että hänen läsnäoloa blogissa arvostetaan. Panosta siis kuviin, jos niitä käytät. Kunnon kamera ja kuvankäsittelyohjelma ovat bloggaajan tärkeitä työkaluja.

Blogin ulkoasu on myös tärkeä. Se antaa ensivaikutelman. Selkeä, mielellään valkoinen pohja, ja tarvittavien linkkien ja kuvakkeiden hyvä sommittelu tekee blogista rauhallisen ja miellyttävän silmälle. Päätä fontti, fontin koko, fontin väri ja blogin muukin väritys ja pysy siinä. Sillisalaatti harvoin hivelee katsojan silmää.

Ole sosiaalinen. Vieraile toisten blogeissa, kommentoi, kehu ja kiitä. Liity mieleisten blogien seuraajaksi. Vastavuoroisuus toimii ihmisten välillä ja niin myös blogimaailmassa. Mukavien kommenttien myötä saat varmasti vastavierailuja blogiisi. Vastaa blogisi kommentteihin. Se on kohteliasta ja antaa ansaitun arvostuksen kommentin jättäneille: heidän ajatukset on kuultu.Lämmin kiitos ihana Nonnulan Jonna <3 tunnustuksestasi. Se ilahdutti kovasti.

Tässä minun tunnustukset aakkosjärjestyksessä ja haaste viedä tätä iloa eteenpäin:

Muistikirja
Ruusukumpu
Satulinna
SatunNaiselämää

plus yksi bonus

Tuula´s life - tiedän että olet saanut tämän jo, mutta haluan antaa myös oman tunnustukseni <3

Monta kivaa blogia jäi listasta, mutta ei mielestäni. Olette ihania kaikki te siellä.

Viettäkäähän leppoisa viikonloppu!
Minä jään tänne hyrisemään tästä tunnustuksen nostattamasta hyvästä mielestä :)

Sii juu!22 kommenttia

 1. Onnea tunnustuksesta ja kiitos, kun sen minulle myös myönsit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3 Olen ihan puulla päähän kolautettu :D
   Ole hyvä. Kiitos mukavasta blogistasi.

   Leppoisaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. OI ihanaa, kiitos tunnustuksesta, onneksi alkaa loma niin voin tämän tehdä ihan rauhassa! Ja hyviä ovat ohjeesi aloittelevalle bloggaajalle, itsekin niistä löydän monta mieleen painettavaa! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Anu :)
   Juu kuule, kaikessa rauhassa tämän kanssa. Ei mitään kiirettä.

   Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 3. Onnittelut! Tää onkin kiva blogi ku on niin monipuolinen. Niinkui totesit, niin Lifestyle mahdollistaa kaikesta kirjoittamisen.
  Mun alkujaan käsityöblogi on nyt kyll sellainen sillisalaatti että en tiedä mihin kategoriaan sen nyt laittais. Nyt olis nimen keksiminen vaikeeta. Kässäblogeja oli silloin vähän ja x:n silmukat nimisiä ei ollut, mutta nyt x-silmukoita on vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina <3 Ihan puusta pudottunut olo vieläkin.
   Mistään en mitään tiedä, mutta aina voin kaikesta sanasen sanoa ;D

   Kun tutustuin aikanaan sun blogiin tykkäsin nimestä kovasti. Se oli just sitä mitä blogissasi oli. Paljon neuletöitä ja niihin liittyviä juttuja. Olet aikojen saatossa antanut paljon vinkkejä ja ohjeita lukijoillesi. Niitä arvostan kovasti. Tallinnan lankakaupat koosteesi on aivan huippu. Jos sitä googlettelee, löytää sinun listan ensimmäisten joukossa :)

   Blogin nimi on vaikein osuus aloittamisessa. Siihen ihan oikeasti kannattaa panostaa.

   Mukavaa lauantaita!

   Poista
 4. Onnittelut tunnustuksesta ja oikein ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru <3 Hyrisen täällä.

   Samoin ihana sinä, mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Onnittelut tunnustuksesta ja kiitos että muistit blogini. Pitääkin nyt syventyä tähän oikein ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä <3
   Ei mitään kiirettä, kaikessa rauhassa.

   Leppoisaa lauantaita!

   Poista
 6. Onnittelut hienosta tunnustuksesta. Ja lämmin kiitos ystäväni Pirjo, että huomioit minut noin kauniisti. Olen mielissäni.
  Otan ilolla haasteen vastaan, mutta tuossa vastaamisessa voi jonkin aikaa.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula <3 Olen kyllä tosi otettu tästä.
   Ole hyvä, tunnustukseni tulee sydämestä. Rauhallinen, seesteinen tunnelma ja kauniit kuvat ovat blogisi tunnusmerkit. Ja aina miellyttävä blogin emäntä <3 <3

   Kiitos Tuula, samoin sinulle oikein mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Onnea tunnustuksesta, blogisi on sen todella ansainnut sillä se on yksi parhaiden joukossa. Ja valokivasi ovat aivan ihanaa laatua <3. Oli mukavaa lukea ohjeitasi uudelle bloggaajalle, viisaita neuvoja annoit! Sain saman tunnustuksen tuossa hetki sitten, joten ole jo kertaalleen vastannut näihin kysymyksiin. Olen silti todella otettu ja iloinen että myös sinä halusit antaa tunnustuksen blogilleni <3! Ihanaa viikonloppua, minä lähden tyhjentämään venettä sillä se nousee pukkien päälle ansaitulle talvilevolle =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista palautteesta <3 Olen otettu.

   Hyvä blogi monen mielessä :) Onnittelut tunnustuksesta jo aiemmin. Blogisi on raikas ja meriaiheiset kuvat kauniita.

   Mukavaa uutta viikkoa Katinka <3

   Poista
 8. Onnea ansaitusta tunnustuksesta ja kiitos todella paljon myös sen jakamisesta <3.

  Olen ollut tosi huono ja nolo näissä haasteissa, mutta tämän haluan tehdä, koska se on jotenkin erityisen arvokas.
  Kirjoitit vaan niin viisaita, että mun täytyy ottaa sen verran aikalisää, että unohdan, mitä olet kirjoittanut, ennenkuin teen omaa tekstiäni. Haluan varmistaa, ettei kuulosta kopioinnilta, enkä ala itse vertailemaan omia vastauksiani näihin sun vastauksiin. Niissä kun on niin paljon yhtäläisyyksiä omaan vaatimattomaan blogihistoriaani ja siihen, mitä ajattelen siitä, millainen on hyvä blogi. Tai siis sellainen, jota lukee mielellään. Niinkuin tää sun :)

  Toivottavasti aikalisä sallitaan, etkä hermostu.

  Ihanaa viikonloppua <3

  PS. Mulla meni eilinen golfkierros, kun mietin, mikä sun blogin aiempi nimi oli. Kääk. Aloin jo huolestua, että enkö todellakaan sitä muista, kun on niin iskostunut jo tajuntaan tämä uusi nimi. Mutta kyllähän se VM sieltä lopulta putkahti ja helpotti, kun en olekaan ihan niiiin dementoitunut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka-ihana <3 Palautteesi lämmittää.

   Ole hyvä. Tykkään blogistasi tosi paljon. Sujuvaa kerrontaa ja kauniita kuvia. Oikein ihana blogi!
   Juu kuule kaikessa rauhassa vaan. Ei kiirettä tämän haasteen kanssa.

   Oi hitsi vie! Oletpa työstänyt vanhan blogini nimeä. Olen siitä otettu. Ihana sinä <3
   Muisti on metka asia. Kun sitä aikansa pöllyttää, löytyy sieltä vaikka mitä :)

   Ihanaa uutta viikkoa Annukka <3

   Poista
 9. Onnittelut mahtavasta tunnustuksesta!
  Tällainen palaute jos joku kannustaa jatkamaan ja kehittymään
  bloggaajana.

  Upeita, syksyisiä kuvia! Meitä yhdistää rakkaus saaristoon,
  en koskaan kyllästy katselemaan merimaisemaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon Teija-ihana <3
   Kyllä vaan, tunnustukset ja mukavat palautteet ovat ihania blogimotivaattoreita.

   Niin todella olemme meri-ihmisiä ja ihan totta se tunne yhdistää. Tunnelmoin kauniiden saaristokotinne kuvien äärellä usein pitkään. Onnelliset te <3
   Meri on ihmisen sielun ja mielen hoitoa. Saatan istua Saaressa rantakalliolla pitkiä aikoja ja vain katsella merta. Muita virikkeitä en tarvitse.

   Oikein ihanaa uutta viikkoa Teija <3

   Poista
 10. Kiitos vielä tästä. Tunnustus on laitettu eteenpäin.

  Aurinkoista keskiviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ihana <3 Kiva, että hyvä mieli on kiertämässä.

   Ja kiitos vielä kerran kauniista palautteestasi tänne suuntaan. Olen ilahtunut ja otettu.

   Kaunista lokakuun jatkoa Marie <3 <3

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen