Ajatuksia aamusta- rauhallinen aamuhetki
                     koko päivän pelastus


Jos jokin on vaikeaa, niin hyvistä vaihtoehdoista valitseminen. Aamukahvi / -teekuppi haasteen aikana olen nauttinut kahvini monista eri kupeista ja miettinyt kuppeihin liittyviä tarinoita. Mukavaa muistelumatkailua. Kupeista olisi tarinoitavaa enemmänkin kuin viiden kupposen verran. Siinä se vaikeus. Minkä tarinan kertoisi. Minkä kupin esittelisi.

Kahvikuppini 4/5

Iittalan Ego. Meidän uusin keräilykohde kuppirintamalla. Sen selkeys, sileys ja valkoisuus miellyttävät. Ihailen usein kaikkea krumeluuria ja hörsöntörsöä. Sellaista vanhanaikaista. Mutta omat valintani ovat suoraviivaisia ja selkeitä. Tarvitsen tasaista ja rauhallista ympärilleni.
Ego on sitä. Rauhallista hetkeä aamulla ei korvaa mikään. Herään ajoissa. Laittaudun kiireettä. Sytytän kynttilät ja istahdan sohvalle aamukahvia nauttimaan. Muuta ei tarvita. Tunnelma ympäröi lämmöllään ja ajatukset kulkevat omia polkujaan. Tykkään hetkistä omien ajatusteni kanssa. Leppoisasta kissan katseesta kynttilöiden valossa. Meidän kolliveljekset tuntuvat myös arvostavan rauhallista aamua. Usein hakeutuvat samaan tunnelmaan vierelleni. Yhdessä me sitten kuunnellaan hiljaista aamua ja kukin omia ajatuksiaan. 

Valoisaan aikaan siirrytään parvekkeelle. Kuunnellaan aamuvirkkuja lintuja lähipuissa ja ihaillaan aurinkoa, joka on ehtinyt varhaisesta aamusta huolimatta korkealle. 

Näitä aamuhetkiä en halua ohittaa. Jokusen kerran olen nukkunut pommiin ja hitsi vie, mitä sohlausta ne aamut kiireessä ovat. Siinä ei mietitä muuta kuin kiirettä, hoppua ja ehtimistä. Ja juostaan ympäri kotia, otetaan monta turhaa askelta kun hosutaan. Aamun rauhaton tunnelma kulkee koko päivän mukana. Ei kiitos sellaisia kovinkaan usein! 
Rauhallista ja leppoista. Sellainen on hyvä.
Haastan mukaan kertomaan omista kahvi / teekupeistaan Elämää Onnenpähkinässä - blogin kirjoittajan. Haaste alunperin koski aamukahvi / teekuppeja. Viitenä päivänä. Kuppi per päivä. Mutta tämä haaste on notkea. Sen saa muokata mieleisekseen. Kunhan kertoilee kivoista kupeistaan. Lähtisitkö mukaan?

Hyvää alkanutta viikkoa! 


10 kommenttia

 1. Ihanaa! Rauhalliset aamut ovat ihan parasta, tuovat tunnelman koko päiväksi. Ihana postaus!

  VastaaPoista
 2. Taatusti kukaan ei tykkää aamukiireestä! Otanpa haasteen vastaan, kiitos :-)

  VastaaPoista
 3. Voih, minä niin mielessäni kuvittelin Pirjon aamuisen kahvihetken juuri tällaiseksi. Ihana oli olla mukana kirjoituksestasi aistittavassa tunnelmassa <3 Ja voi juku miten Keke komistus on kuin isänsä tuossa kuvassa :D Viljoska-isä tykkää myös rauhallisista aamuhetkistä ja nauttii aamuisista ajatuksistaan kirkasvalolampun vieressä makoillen :)

  VastaaPoista
 4. Ihania aamutunnelmia ja kerrassaan komea kisuherra :)

  VastaaPoista
 5. Voi - minä olen oikeasti vähän kateellinen teille, jotka osaatte nauttia aamuista; omani ovat useimmiten yhtä kaaosta - pitkitän ylösnousua ja sitten onkin jo kiire. Paitsi nyt jalkaleikkauksen jälkeen sairaslomalla olen yrittänyt opetella nauttimaan myös hitaista aamuista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisen aamut ovat omanlaisia. Mies aina ihmettelee miksi nousen aikaisin, kun olisi mahdollisuus pidempään nukkua. Mutta sitten jäisi tämä rauhallinen hetki väliin.
   Hyvää - ja rauhallista - toipumista leikkauksesta :)

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen