Tallinnassa


- vanhaa kaupunkia & lempikahvila

maiasmokk, kohvik, kahvila, tallinn, tallinna

Tallinnan reissuja tulee tehtyä silloin tällöin. Usein nopealla varoitusajalla. Asutaan laivasataman nurkilla, on helppo lähteä silloin kun siltä tuntuu. Noh, ei sentään ihan nurkilla asuta, mutta melkein.
Eilen tehtiin päiväreissu. Laivassa mukavasti tilaa. Tallinnassa rauhallinen arkipäivä. Yllätyttiin kuinka kylmä siellä oli. Maassa kuuraa ja muutama aste pakkasta. Napakka tuuli kaupan päälle. 
Pistettiin reipasta kävelyä Vanhaa kaupunkiin. Joka kerran ihailen Vanhan kaupungin idylliä. Paikkaan on vuosien saatossa panostettu. Vanhoja taloja on hienosti entisöity. Nytkin sieltä täältä kuului kilkettä ja kalketta. Jotain jossain paranneltiin.
Melkein aina me käydään Maiasmokk-kahvilassa. Vanha ja perinteikäs. Kahvila ja meidän tapa. Leivonnaisista pitävän paratiisi. Vaikeus päättää millä herkuttelisi. Otetaan useampaa sorttia ja nautiskellaan.
Vanhasta kaupungista keskustaan kauppoja kiertelemään. Aina sieltä jotain mukaan lähtee. Tällä kerralla oli vähän listan tynkääkin ostoksia ajatellen. Kaiken löysin minkä ajattelinkin. Niistä toisella kertaa tarkemmin.
Illalla kotiin kävellessä katselin ympärilleni ja mietin, ettei meilläkään hullummalta näytä. Ne on vaan nämä omat tutut nurkat, jotka joskus jäävät vähemmälle huomiolle kun ovat osa arkea.

Senaatintorilla koin melkein veret seisauttavan näyn: Aleksin jouluvalot paloivat. Mitä!?! Onko joulukadun avajaiset pidetty ilman meitä? Lapsesta asti olen käynyt joulukadun avajaisissa. Sitten omien lasten kanssa ja nykyisin miehen kanssa kahdestaan. 
Huh, ei sentään. Avajaiset on ensi sunnuntaina 23.11.2014 Helpotuksen huokaus. 
Ne vissiin vaan lämmitteli lamppuja valmiiks ;)4 kommenttia

 1. Jos asuisin Tallinnassa, niin olisin noista leivoksista ylipainoinen! Vai alkaisivatko ne kyllästyttää, jos päivästä ja viikosta toiseen niitä söisi? Harvoilla käynneillä niillä voi herkutella estoitta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tällöin oikein hyvää, mutta alkaisi minullakin vyötärön napit paukkua jos usein herkuttelisi. Olen huomannut, että Tallinnassa naiset usein ottavat monta leivosta omaan kahvihetkeensä. Ovat silti hoikkia. Syövätköhän mitään muuta ;)? Tai sitten ovat himoliikkujia.

   Poista
 2. Tallinassa riittää vanhoja ihania julkisivuja kuvattavaksi monellekin matkalle. Kiva ja helppo irtiotto arjesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan. Voisin tehdä samoista rakennuksista vuodenaikakollaasin :) Mukava kun on tuollainen ulkomaa lähellä.

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen