Kylä Provencen taivaalla- kirja ja matkamuistoja


Kylä Provencen taivaalla-kirja johdattaa lukijansa keskelle ranskalaista maaseutua. Kirja kertoo suomalaisen miehen ja hänen sveitsiläisen vaimonsa asettumisesta Ranskan maaseudulle Provenceen, kylään joka sijaitsee vuoren huipulla. Kirja on hauska ja lämminhenkinen historiaakin valottava kuvaus ranskalaisesta maaseudusta, sen ihmisistä ja elämästä. Kuvaus kauniista maisemista, taloista tiilikattoineen, yltäkylläisinä notkuvista oliivipuista ja upeasti tuoksuvista laventelipelloista. Etelän lämpöä hehkuvasta auringosta ja sinisen erisävyissä näyttäytyvästä taivaasta.

Viime vuoden Nizzan matkallamme mieheni kanssa  tutustuimme samoihin maisemiin. Pieniin kyliin kuten Cotignac, Aups ja Villecroze. Cotignacissa piipahdimme kahvilla ja teimme kierroksen kylässä. Aupsissa kiertelimme torilla ja ostimme hyvän makuista laventelihunajaa. Villecroze-kylän vetonaula on komea putous ”kerrostaloineen” ja vehreine puistoineen. 
ranska provence france cotignac
ranska france provence cotignac


Ajoimme kiemurtelevaa tietä kohti vuoren huipulla sijaitsevaan kylää, josta näkymät ovat huikeat kaikkiin ilmansuuntiin. Nautimme kylän rauhallisesta tunnelmasta, ihastelimme kauniita taloja ja pihojen siisteyttä. Kuljimme kapeita kujia, levähdimme kauniilla aukiolla jonka keskellä tyypilliseen tapaan on suihkulähde.   
Kylä Provencen taivaalla-kirja kertoo tästä Tourtourin kylästä. Kirjassa kylä on nimeltään ”Double Tower” ja sehän kylän nimi on ranskaksi, Kaksi Tornia. Kylä, joka on nimetty yhdeksi Ranskan kauneimmista. Enkä ihmettele. Kaunis se on. Kylästä käsin voi melkein koskettaa taivasta, silitellä ohi lipuvia pilviä. Paikka josta en pois olisi halunnut lähteä ja minne toivon vielä pääseväni takaisin.

Arvatkaa mitä toivoin suihkulähteen reunalla kolikko kädessäni ;)Samalla matkalla piipahdimme Les Arcsissa Chateau Font du Broc -viinitilalla. Tutustuimme itse tilaan, sen upeisiin rakennuksiin. Katsastimme hulppean viinikellarin ja maistelimme tilan viinejä.
Tilalta löytyy myös ratsastushalli ja vuokrattavana juhlatilana on sali, joka on kopioitu Versailles´n palatsin yhdestä tanssisalista. Hienot puitteet kaikenlaisille juhlille.


Kartta Provencen kierroksestamme.                                                 ~~~~~~~~~~~~~~~~

Provence on aurinkoinen alue Kaakkois-Ranskassa Välimeren rannalla. Puhekielessä Provencella tarkoitetaan usein koko Provence-Alpes – Côte d’Azurin maakuntaa, jonka kuuluisimpia lomakohteita ovat Nizza, Cannes, Marseille ja Saint-Tropez. Provence sopii niin kaupunkilomailijoille kuin maaseudun rauhaa rakastaville. Kansainvälisessä Nizzassa ja eläväisessä Marseillessa juhlitaan paikallisia viinejä nauttien. Muutaman tunnin ajomatkan päässä on mahdollisuus tutustua juomien valmistukseen. Miellyttävästä välimerellisestä ilmastosta pääsee nauttimaan etenkin alkukesästä ja -syksystä, jolloin lomailua eivät häiritse keskikesän kuumuus tai talven viileys. Loppukevät on sopiva aika myös viinimatkailulle.

Suosittelen <3

Kirja: Kylä Provencen taivaalla / Aaro Vakkuri 
Kuvat huhtikuu 2013

Mukavaa alkavaa viikonloppua. Minä silpasen tästä kampaajalle, wuhuu!


12 kommenttia

 1. Oi kuinka upeita paikkoja! Näissä maisemissa sielu lepää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siellä kaunista :) Oikein hyvin ymmärrän meidän melankoliaan taipuvaista mielenlaatua versus Välimeren maiden auringosta ja lämmöstä nauttiviin ihmisiin. Valossa kaikki on jotenkin, jotenkin... helpompaa.

   Poista
 2. Upea matkakertomus. Kyllä kirjallisuudesta on iloa moneen. Kiitos kun jaoit tämän kanssamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aulikki <3 Mukavaa että pidit.
   Oli kiva palata ihanaan matkaan samalla kun tätä postausta kokosin.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos E.O. <3 Kun puitteet on hyvät, kuvaaminen on helppoa :)

   Poista
 4. Upeita kuvia! Matkakuumehan tässä iskee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia <3
   Matkakuume on ihana kuume :) Mukavaa jos kuvani saivat sellaisen aikaiseksi.

   Poista
 5. Minä en itse pitänyt Marseillesta oikein. Maailman epäkohteliaimmat ihmiset ja valtavat roskamäärät kaduilla latisti tunnelmaa. Eteenpäin kun lähdettiin muuttui Ranskan kokemukset positiiviseksi :) Ihania maisemia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihastuin kauniisiin maisemiin. Ikävä, että Marseille ei näyttänyt teille parhaintaan. Oman kokemukseni mukaan, mitä etelämmäksi Rankassa mennään sitä ystävällisemmiksi (muillekin kuin ranskaa puhuville) ranskalaiset muuttuvat :)

   Poista
 6. Oi että mun alkoi tehdä mieli Ranskaan! Ihania kuvia! Meillä on ystäviä lähellä Sveistin rajaa ja siellä muutama kerta ollaan käyty.Ei ihan samanlaisia maisemia, mutta kaunista sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3 Olen kertakaikkisen tykästynyt Etelä-Ranskaan. Sen maaseutu on niin kaunista.
   Ja mukavaa, että kuvani alkoivat nostattaa matkakuumetta :)

   Iloista vapun aikaa Jonna!

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen