Kesäkoti talvikasaksi

- kesä on mennyt
Oi ja voi! Niin se meni kesä. Tapojensa mukaan nopeasta, ihan liian nopeasti. Kesä"mökin" purkajaiset olivat jo muutama viikko sitten, mutta nyt vasta niitä kuvia katselin ja tänne laittelin. Katsokaas kun mun on saatava pikkuisen ajallista etäisyyttä ennen kuin pystyn palaamaan näihin tunnelmiin.

Koko viikonloppu menee tässä kesän paketoinnissa ja koko sen ajan on sellainen merkillinen haikeus ja alavire mielessä. Tämä on niin konkreettinen kesän lopetus.
Kesäkoija laitetaan kasaan just päinvastaisessa järjestyksessä kuin kokoaminen. Teltan lattialle kerätään kaikki Saareen jäävät sään kestävät tavarat ja asennetaan niille suojaisa mutta hyvin tuulettuva peitto. Umpipussiin ei missään tapauksessa ja niin että ilma kiertää helposti lattian alla ja päällä. Vain lattian lyhyille sivuille kiinnitetään suojapeitto tiukasti. Kestää sitten kovemmankin tuulen riepottelun.
Koska koko viikonloppu menee näissä paketointihommissa, on mukana pienempi teltta jossa asutaan viikonlopun ajan. Se on samassa pihapiirissä kesäteltan kanssa ja se puretaan ennen lähtöä ja otetaan mukaan.

Aamukahvi ennen lähtöä juodaan haikein mielin talvikasan vierellä. Siinä istuskellessa tulee käytyä läpi mennyttä kesää ja ammettua loppukesän tunnelmia muistiin. Pitkiä henkäyksiä metsän tuoksua.
Tuossa kuvassa muuten on mun lemppari huppari. Sen on tehnyt tyttäreni ala-asteen käsityötunneilla, 15 vuotta sitten. Aina vaan kestää ja on pitänyt hyvin kuosinsa <3

Kotona riittää vielä jälkitoimia. Teltta kuivatellaan ja vasta sitten se pakataan talvisäilöön. Samoin kaikki muutkin tekstiilit pestää, kuivataan tai vähintäänkin tuuletellaan ennen pakkaamista varastoon. Koti on todella sekaisin, ennen kuin kaikki on taas paikallaan.


Kesätunnelmiin palaan vielä tuonnempana. Juttu toiveita - osiossa (tuolla ylhäällä bannerin alla) Maria ilahdutti toivomalla kesäisiä kuvia. Maria, niitä kuvia on paljon ja niistä osan työstän tänne näytille - lähiaikoina.

Mukavaa sunnuntain jatkoa!6 kommenttia

 1. Onko koskaan tuolla saaressa tehty tavaroillenne ilkivaltaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt koputan kaikki lähellä olevia puita: Ei onneksi ole. Toivottavasti ei katkossakaan :)

   Poista
 2. On ihanaa seurata teidän saareilua pienintä yksityiskohtaa myöden <3 Ihanat te <3 Terkuin Hanna ja kissapojat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Mukava kertoa näitä juttuja täällä ja kiva kun näille löytyy lukijoita :)

   Poista
 3. Näppärä paketti! Lienee harjoittelun tulos.

  VastaaPoista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen