4 pointii

taitoja, joita ei kannata unohtaa


Tämän päivän Hesarin (17.7.2014) torstailiitteessä on koottuna muutama taito, jota olisi hyvä pitää yllä. Ihan perusasioita, jotka tämän päivän elämän menossa saattavat jäädä paitsioon.

Taito 1)
Käsinkirjoittaminen tulisi edelleenkin olla hyvässä kurssissa. On nimittäin tutkittua tietoa siitä, että käsinkirjoittamalla pystyy käsittelemään kirjoitettua tietoa syvemmin ja oppimaan tehokkaammin.
Uups! Ja minä kun juuri luovuin muistikirjojen kirjoittamisesta :O

Taito 2)
Suunnistaminen omin voimin jättää aivoihin hyviä polkuja.  Reittirakenteet harjoittavat mm. niitä aivojen osia, joita mahdollinen dementia kalvaa. Muistisairauden ennalta ehkäisyä on siis ottaa kartta kauniiseen käteen ja suunnitella ajomatka sen avulla. Tai luottaa vieressä istuvaan kartanlukijaan.
Tämä on niin totta. Kun itse ajaa ja yrityksen ja erehdyksen kautta pääsee perille, niin varmasti muistaa reitin seuraavallakin kerralla. Toista on kun istuu kyydissä ja katselee maisemia. Ihan varmasti ei tiedä yhtään miten perille on päästy ja kuinka sieltä pääsee pois.

Taito 3)
Keskittyminen yhteen asiaan kerrallaan parantaa suoritusta. Montaa asiaa samanaikaisesti tekevät eivät kuulemma hallitse huomiokykyään ja muistiaan yhtä hyvin kuin ne jotka tekevät yhtä asiaa kerrallaan.
Nyt mä ymmärrän, miksi mun miehellä tuntuu olevan paljon parempi muisti kaikissa nippeli-asioissa kuin minulla. Minä kun touhuan sen sadan asian kanssa samaan aikaan. Mies rauhallisena ja järjestelmällisenä tekee asian kerrallaan. Ja toimii meidän kummankin muistipankkina. 

Taito 4)
Oman muistin käyttö. Mitä enemmän meillä on omissa aivoissamme perustietoa, sitä helpompaa ovat ajattelu, oppiminen ja kaiken uuden omaksuminen. Puhumattakaan ongelmanratkaisukyvykkyydestä. Sitäkin komppaa kaikki data mikä muistissamme jo on.
Pitäisi yrittää luottaa enemmän omaan muistiin. Uskaltaisiko? Ei merkintöjä puhelimeen tai kalenteriin -ainakaan kaikkia. Ei piipauksia ja hälytyksiä. Ei kysymyksiä Googlelle. Kuinkahan siitä selviäisi? Nykyään kun ei enää omaa puhelinnumeroaan muista puhumattakaan muiden vastaavista.

Nämä olivat hyvä muistutus siitä, mitä kaikkea me osaamme ja kuinka tätä omaa osaamista ollaan jo kovasti ulkoistettu.2 kommenttia

  1. Se on sitten varmasti otettava taas kynä käteen! Sitä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Sen lisäksi keskittyminen vain yhteen voisi myös olla tarpeen. Hyviä neuvoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuvot olivat hyviä. Oikein pysähdyin niitä miettimään. Aioin kyllä tsempata näitä perustaitoja, etteivät ruostuisi.

      Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen