Aamukahvi laiturilla

uusia ja vanhoja mattolaitureita

Lomassa on paljon hyviä puolia. Yksi niistä on mahdollisuus rauhalliseen aamuun. Herätä mihin aikaan tahansa, eikä kiirettä minnekään. Saa rauhassa miettiä mitä tehdä ja toteuttaa sen myös.

Eilinen aamunautintoni oli mattolaitureiden kupeessa. Paikassa jossa mattoja on pesty vuosikymmenien ajan ja jonka vieressä on tämän päivän kahvilakulttuuria. Tunnelmaltaan ylellistä ja etelä-eurooppalaista. 
Vain mitä sanotte kuvista? Kävisivät etelänmatkan muistoista, eikö? Maisemana upea meri. Taustana Kaivopuiston vihreän rehevä puisto. Kahvila vielä aamurauhallinen. 
Rauhallista katsella, ihastella ja nautiskella.

Aamukahvin jälkeen kuljin Kaivarin rantaa ja sieltä puistoon. Kiipeilin kallioilla ja kapusin kapeita portaita. Päädyin puiston laelle, Tähtitornin viereen, ihastelemaan maisemia aina horisonttiin asti. Avara auringossa kimalta meri. Puistoa reunustavat komeat kivitalot.
Kyllä kelpaa täällä asua ja meidän muiden käydä.

Sellainen rauhallinen aamu mulla.
Minkälainen on Sinun lemppariaamusi?
PS. Pitkään mietin mainitsenko, mutta mainitsen nyt sitten. Palvelu Mattolaiturilla ei liene työntekijöiden vahvuuksia. Nuoria naisia maanantain aamuvuorossa. Ei näyttänyt eikä tuntunut siltä että olisi hirveästi huvittanut. Noh, ei se mun hyvää tunnelmaa latistanut. Käänsin sille selkäni ja ihailin merta.

4 kommenttia

 1. Lomalla join aamukahvit parvekkeelta katsellen samalla kissojen kanssa vastapäisen kahvilan aamutoimia/lounastelijoita ja muita lomalaisia :) Se oli ihanaa, oli ihanaa olla itse kiireetön edes hetken! Noh..onneksi on viikonloput!

  terkuin Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavan kodikkaalta sinun loma-aamusi. Parveke on niin paras paikka. Oven avaa ja on ulkona :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Vaikuttaa kovin kansainväliseltä tämä meidän Helsinkimme. Näiden jälkeen haluan kyllä retkelle Helsinkiin (täältä Vantaan perukoilta)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kuvien puolesta. Tervetuloa Helsinkiin! Täällä on paljon mukavaa katseltavaa ja koettavaa :)

   Poista

Mukavaa, että olet löytänyt blogiini. Kiitos jos vielä käytit aikaasi kommentointiin. Eläköön keskustelu!
Seuraamalla Oikeasti aikuista somessa, saat tiedon uusista postauksista ensimmäisten joukossa.

Facebook, Google +, Instagram, Pinterest @oikeastiaikuinen